Zoom zal ongeveer 1.300 banen schrappen naarmate de door pandemie aangewakkerde vraag vertraagt ​​Door Reuters in 2023

laatste update: 03-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Een man loopt langs een tijdelijke showroom van Zoom op de Promenade-weg tijdens het World Economic Forum (WEF) 2023, in het Alpenresort Davos, Zwitserland, 16 januari 2023. REUTERS/Arnd Wiegmann

(Reuters) -Zoom Video Communications zei dinsdag dat het 15% van het personeelsbestand, of ongeveer 1.300 banen, zou schrappen en het basissalaris voor zijn uitvoerend leiderschap zou verlagen, aangezien de door pandemie aangewakkerde vraag naar de videoconferentiediensten van het bedrijf vertraagt.

De aandelen van het bedrijf stegen ongeveer 9% op het nieuws, na een daling van 63% vorig jaar.

Bij de aankondiging van de ontslagen zei Chief Executive Eric ook dat hij voor het komende fiscale jaar een salarisverlaging van 98% zal accepteren, waarbij hij afziet van zijn fiscale bedrijfsbonus voor 2023.

“We hebben onvermoeibaar gewerkt… maar we hebben ook fouten gemaakt. We hebben niet zoveel tijd genomen als nodig was om onze teams grondig te analyseren of te beoordelen of we duurzaam groeiden, in de richting van de hoogste prioriteiten”, zei de topbaas.

Het bedrijf, dat tijdens de lockdowns een begrip werd vanwege de populariteit van zijn tools voor videoconferenties, ziet zijn omzetgroei vertragen.

Analisten voorspellen dat de omzet van Zoom in fiscaal 2022 slechts met 6,7% zal zijn gestegen na een meer dan viervoudige omzetstijging en een negenvoudige winststijging in 2021. De winst zal naar schatting met 38% zijn gedaald in 2022.

Zoom had tijdens de pandemie de aanwerving verhoogd om aan de stijgende vraag te voldoen, maar sluit zich nu aan bij Amerikaanse bedrijven om de kosten in toom te houden om zich voor te bereiden op een mogelijke recessie.

Een reeks Amerikaanse bedrijven uit Goldman Sachs-groep Inc (NYSE:) tot Alphabet (NASDAQ:) Inc hebben dit jaar duizenden ontslagen om een ​​terugval in de vraag als gevolg van hoge inflatie en stijgende rentetarieven op te vangen.

De softwaremaker voor videoconferenties zei ook dat het uitvoerend leiderschapsteam hun basissalaris in dezelfde periode met 20% zal verlagen.

Vertrekkende werknemers ontvangen 16 weken salaris, ziektekostenverzekering en jaarlijkse bonus voor het jaar, voegde Yuan eraan toe.

Plaats een reactie