Zo help je iemand met Stress, een Burn-out of Depressie – Psycholoog Najla

laatste update: 09-2023


Vandaag ga ik een aantal tips geven over hoe je iemand het beste bij kan staan wanneer hij of zij last heeft van stress / een burn-out of depressieve gevoelens.

Wil jij alles terug lezen ga dan naar www.psycholoognajla.nl

Op mijn YouTube kanaal en website www.psycholoognajla.nl deel ik met jou, hoe jij wetenschappelijk bewezen adviezen en technieken uit de psychologie, in je eigen leven kan toepassen. Hierdoor wordt ook jouw leven net wat makkelijker.

Wil je mij ook volgen op social media? Dat kan!

Facebook:

Instagram:

Elke vrijdag om 16:00 uur plaats ik een nieuwe video. Volgende week vrijdag kun je een video verwachten waar ik je uitleg hoe jij door middel van kleur invloed uit kan oefenen op situaties!

Heb jij last van psychische problemen? Neem dan contact op met je huisarts!

Onderwerpen die op de planning staan zijn:
-Liefde & Daten
-Maakt geld gelukkig?

24 gedachten over “Zo help je iemand met Stress, een Burn-out of Depressie – Psycholoog Najla”

 1. Super goede video! Ik heb een oude juf die nu in een burn-out zit.

 2. super goede video
  ik heb momenteel een vriendin die depressief is

 3. Hi Najla, je raakt er vast aan gewend, mijn wekelijkse reactie. Dus ook nu. Kwestie van interesse. Het is helaas zo dat de uitspraak "in nood leer je je vrienden kennen" veel op gaat. Zowel ik, als mijn lief zijn al onze vrienden kwijt geraakt toen we scheidden van onze eerste partners (die beide vreemd gingen). Blijkbaar vinden veel mensen het te moeilijk om langs te komen bij zoiets ingrijpends. Wat ik me nog wel herinner is een collega die voor de deur stond met de openingszin: "je hoeft het er helemaal niet over te hebben, ik kom alleen maar even luisteren". Ik denk ook dat je als vriend weinig meer dan dat kunt doen. Een depressie of een burn-out is veel te zwaar voor een vriend(in), maar voer voor de profs. Maar als je als vriend wil luisteren, dan heb je een wereld gewonnen. Dat is ook wat je als getroffene onthoudt. Helaas heb ik met sport heel andere ervaringen. Ik basketbalde, werd daarin excessief, maar kwam ik weer terug van trainen daalden de depressies nog heviger op mij neer. Al met al: het blijft heel erg lastig om een vriend(in) te helpen die in de knoei zit. Luisteren (en de goede vragen stellen) is mijns inziens niet alleen het minste, maar ook het meeste wat je doen kunt. Groeten, Jan.

 4. Goede video! Ik ben zelf overspannen, al gaat het langzaam een stuk beter (ik zit al bij een psycholoog, helpt echt!). Ik ben echt blij dat ik aardige vriendinnen heb, ze begrijpen het heel goed dat ik ze nu wat minder zie omdat het soms niet gaat. Van een andere vriendin die niet dichtbij woont krijg ik vaak appjes en soms een kaart. Heel erg lief. Ben echt blij dat vriendinnen me niet laten vallen hierdoor 🙂

 5. Super leuke videos!! Echt top dat je dit doet. 1 tip: herhaal je intro niet achter elkaar/herhaling. xxx

 6. Jij bent erg dom? Wij blijven dat altijd erg denk op denk daar illegaal vuurwerk! Als wat jij tegen vuurwerkopvang? iets waar kan vuurwerkverboden? Dan boeven jongens wat doen opvolgende daar auto's en onze huizen brandstichting schrikte. Wat jij gebeuren! Laate maar jongens doen heel goed op vuurwerk spelen.

 7. Ik ben zware Deprie , trauma van mijn werk gekregen en vorige maand was mijn moeder overleden is dus daardoor voel ik meer diep voel dan depressie terwijl ik ben nog depressie sinds 2,5 jaar jaar geleden , ik merk dat ik nu meer dip gevoel krijg en leef heel erg monotoon , thuis blijven en ik heb geen zin in meer om andere dingen te doen

 8. Theorie is gemakkelijk om te zeggen maar om te doen het kost tijd,pijn en situatie en conditie xx

 9. Kan het zo zijn dat iemand met depressie snel boos, geïrriteerd, beschuldigend en onredelijk is? En echt dingen gelooft die niet waar zijn? Maakt het je een slechte vriend of vriendin als je van zo iemand afstand neemt (of contact verbreekt) als je er zelf onder lijdt?
  Geloof je in bij iemand blijven wiens depressie jou schaadt uit liefde of vriendschap, of moet je jezelf toch altijd voorop stellen?

 10. Waarom noem je het een dip? Een burn-out en depressie is verre van hetzelfde als een dip.

 11. is het handig om met een persoon met een burn-out in drukke plek te praten?

 12. Ik heb al sinds me 13-14 jaar het gevoel gekregen dak me "dood" voelde en moeilijk kunnen nadenken als voorbeeld tis leeg
  Ik heb me vader verloren op me 4 jaar daarna vele jaren slecht behandelt geweest door me "stiefpa" kheb ook een lichte autisme ben nu 18 jaar en kheb gewoon geen zin meer in niks meer kmoe gaan werken op me eerste job in 19 augustus maar vele merkten dak daar geen enkele emotie bij toonde ik moe alsan me emotie faken en wanneer ik een ongeluk gekregen heb bijvoorbeeld een gebroken arm ik voel de pijn wel maar ik toon er geen enkele reactie bij of emotie ik zou gewoon door werken en khaat me eigelijk mijn eigen lichaam en praten helpt nie ze paar mensen weten er maar van maar da's alles

 13. Sryy ben een beetje laat, maar werkt dit ook bij mijn vriendin met een depressie????

 14. Krijg je voor dit domme gelul de titel psycholoog??? Ongelooflijk wat een dom geluk…

 15. heb je tips bij een angstoornis/derealisatie?

Reacties zijn gesloten.