‘Ze heeft nooit genoeg geld’: ik ben geadopteerd door een rijke familie, maar mijn biologische oma zegt dat ik haar financieel moet ondersteunen – en een flat voor haar moet kopen

laatste update: 02-2023


Mijn biologische moeder stierf toen ik een peuter was, en de staat vond dat mijn grootmoeder niet geschikt was als plaatsing, aangezien ze ontdekten dat ze op dat moment psychische problemen had. Ik werd geadopteerd door een familie uit de hogere klasse en na de adoptie was alle communicatie met mijn biologische oma verboden.

Snel vooruit naar toen ik 18 werd en we weer contact hadden. Ze werkte nog als uitzendsecretaresse met een laag inkomen. Ze begon meteen te laten doorschemeren dat ze geld nodig had en dreigde met een rechtszaak als ik gewond zou raken tijdens een vakantie die we samen hadden genomen. Mijn oma logeerde huurvrij in mijn huis en weigerde haar deel van de nutsvoorzieningen te betalen.

Terwijl ze bij me bleef, kon ze niet stoppen met praten en in cirkels rondlopen met haar tas onder haar arm. Ze overhandigde me elke week of twee een rekening van $ 20 voor ‘kost en inwoning’. Ik vertelde haar dat als ze bij ons zou blijven, ze haar eigen bed zou moeten meenemen, omdat ze de kamer van mijn zoon niet kon nemen. Ze haastte zich naar die kamer en schopte hem eruit.

‘Ze zinspeelde op een rechtszaak als ik haar niet steun of dit appartement of huis voor haar koop.’

Ze at en dronk en droeg niets bij aan de rekening van de kruidenier. Ze vertelde me dat, aangezien de nalatenschap van mijn familie ten einde liep en ik de enige erfgenaam zou zijn, ik verplicht ben om een ​​appartement voor haar te kopen, aangezien ze niet in een motel kan blijven wonen omdat “ik de enige bloedverwant ben die je hebt.” Ze zei dat ik haar moest steunen op haar oude dag.

Een advocaat vertelde me dat toen ik geadopteerd was, de wet haar niet langer als mijn familie erkende. Maar ze zinspeelde op een rechtszaak als ik haar niet steun of haar dit appartement of huis niet koop, of haar in ieder geval huur voor een appartement betaal. Ze krijgt $ 1.200 per maand aan sociale zekerheid en we hebben geen idee waarom ze nooit genoeg geld heeft.

We kregen haar eindelijk het huis uit nadat we haar hadden verteld dat we die avond niet genoeg steaks hadden voor het avondeten – de hond zat in een roedel – en ze zou haar eigen avondeten moeten halen. Ze sloop mijn huis binnen en nam haar spullen mee en, we denken, wat van mij.

Help me alsjeblieft te weten of ik echt verantwoordelijk ben om haar te ondersteunen. Ik woon niet in een kinderlijke staat.

Slachtoffer van Freeloading Oma

Beste slachtoffer,

“G” is voor oma. “G” is ook voor grifter. Helaas heb je een twee-voor-één deal.

Uw advocaat heeft gelijk. U bent niet verplicht om de rekeningen van deze vrouw te betalen, een condominium voor haar te kopen of haar zelfs maar terug te bellen. Alle wettelijke rechten tussen u en uw biologische familie zijn verbroken. Zelfs als ze in juridische zin je oma zou zijn, zou je niet verplicht zijn haar financieel te ondersteunen.

In plaats van u te beschouwen als een openhartig, liefhebbend kleinkind dat haar leven zou kunnen verrijken, ziet ze u alleen als een financiële kans. Als ze snel rijk wil worden, moet ze een loterijticket kopen of naar Las Vegas gaan, hoewel ik beide natuurlijk niet aanbeveel als een haalbare oplossing voor iemands financiële problemen.

Meer dan twee dozijn Amerikaanse staten hebben zogenaamde kinderlijke verantwoordelijkheidswetten, die terug te voeren zijn op de koloniale tijd en (in theorie) volwassen kinderen de plicht opleggen om hun arme ouders te onderhouden. Hier is een lijst van de staten die die wetten hebben, zelfs als ze ze niet toepassen.

‘Alle wettelijke rechten tussen jou en je biologische familie zijn verbroken.’

Een van die staten is Pennsylvania, die kinderlijke verantwoordelijkheid gebruikte om een ​​volwassen kind te dwingen de rekening van zijn moeder te betalen. In 2012 oordeelde een rechtbank in Pennsylvania dat een volwassen zoon de verpleeghuisrekening van $ 93.000 van zijn moeder moet betalen, maar dat gebeurde nadat ze naar Griekenland was verhuisd en de onbetaalde verpleeghuisschuld achter zich had gelaten.

In jouw geval heb je geen verantwoordelijkheid om voor deze vrouw te betalen. U kunt natuurlijk aanbieden om haar te helpen bij het navigeren door een aanvraag voor Medicaid, mocht ze in de toekomst langdurige zorg nodig hebben. Je kunt ook medeleven tonen met eventuele geestelijke gezondheidsproblemen die ze nog heeft, en haar helpen in contact te komen met middelen of diensten. Maar ik vermoed dat het bijna onmogelijk zal zijn om haar in je leven te hebben met gezonde grenzen en/of op jouw voorwaarden.

De staat lijkt een goede beslissing te hebben genomen door u niet onder haar hoede te stellen toen u een jong kind was. Gezien wat je me hebt verteld, ziet je oma alleen dollartekens, en ze kan andere problemen hebben waarvoor de hulp van een medische professional nodig is, maar je bent niet gekwalificeerd of belast met de verantwoordelijkheid om die zorg te verlenen.

Ik stel voor dat je de deur sluit en de sloten verandert, zowel figuurlijk als letterlijk.

Volg Quentin Fottrell verder Twitteren.

U kunt The Moneyist e-mailen met alle financiële en ethische vragen met betrekking tot het coronavirus op qfottrell@marketwatch.com.

Uitchecken de Moneyist privé Facebook groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Meer van Quentin Fottrell:

‘We kunnen elkaars zinnen bijna afmaken’: ik ga trouwen in 2023. Ik wil een huwelijk. Ze wil onze financiën samenvoegen. Wat is mijn volgende zet?

‘Ik wil een rijk iemand ontmoeten. Is dat zo verkeerd?’ Ik ben 46, verdien 210.000 dollar en heb een huis van 700.000 dollar. Ik ben het beu om met ‘losers’ te daten.

‘Ik wil gedijen’: ik ben 29, werk parttime en heb een gewelddadige relatie van 15 jaar achter de rug. Hoe kom ik er financieel weer bovenop?Plaats een reactie