Yelp, AutoZone, Lowe’s en meer

laatste update: 05-2023


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Yelp — De aandelen van het online recenserende bedrijf stegen met meer dan 9% nadat de activistische investeerder TCS Capital Management een aandeel in het bedrijf had genomen en in een open brief zei dat het bedrijf strategische alternatieven zou moeten onderzoeken, waaronder een verkoop. TCS Capital bouwde een positie van meer dan 4% op in Yelp en werd een van de top vijf aandeelhouders van het bedrijf. TCS zei dat Yelp “schokkend ondergewaardeerd” is en zou kunnen worden verkocht aan een private equity-koper voor ten minste $ 70 per aandeel, een premie van meer dan 120%.

AutoZone — De aandelen van de autoretailer daalden met meer dan 5% nadat ze de omzetverwachtingen voor het fiscale derde kwartaal hadden gemist. AutoZone behaalde een omzet van $ 4,09 miljard, minder dan de consensusschatting van $ 4,12 miljard van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Een winst van $ 34,12 per aandeel overtrof de prognose van $ 31,51 van analisten. De voorraad steeg jaar op jaar met 7,4%.

Lowe’s bedrijven – De detailhandelaar voor woningverbetering ging 2,8% vooruit op een winstrapport over het eerste kwartaal dat de verwachtingen van analisten overtrof. Maar het bedrijf verlaagde zijn vooruitzichten voor het volledige jaar.

Chevron — De in San Ramon, Californië gevestigde energieproducent voegde 3,1% toe tijdens de middaghandel. HSBC heeft Chevron opgewaardeerd om eerder op dinsdag uit de wacht te kopen, daarbij verwijzend naar een mogelijk herstel van de olieprijzen.

Zoom videocommunicatie — De aandelen daalden met meer dan 7% na het rapport over het eerste kwartaal van de videoconferentie-aandelen. Hoewel het bedrijf de verwachtingen van Wall Street overtrof voor zowel de winst per aandeel als de omzet, waren de verwachtingen van Zoom voor het huidige kwartaal alleen in lijn met de verwachtingen, aldus Refinitiv.

Broadcom — Broadcom-aandelen stegen met ongeveer 2% nadat Apple een miljarden-chipdeal met Broadcom aankondigde. Het meerjarenplan komt voort uit de toezegging van de iPhone-maker om 430 miljard dollar naar de Amerikaanse economie te sluizen.

BJ’s groothandel — De aandelen daalden met 6,4% nadat de kwartaalomzet van de groothandelsclub iets slechter was dan de door Refinitiv ondervraagde analisten hadden ingeschat. Vergelijkbare clubverkopen exclusief benzine waren ook iets zwakker dan verwacht.

Peloton — Aandelen stegen met 3% nadat het bedrijf voor aangesloten fitnessapparatuur, grotendeels bekend om zijn hometrainer voor thuis, een nieuwe marketingstrategie onthulde om nieuwe klanten aan te trekken. De herlancering van het merk, die komt terwijl Peloton zichzelf probeert om te draaien, omvat een nieuwe prijsstructuur voor zijn digitale app.

Geavanceerde micro-apparaten — De aandelen van het halfgeleiderbedrijf stegen met 1,7% en bereikten een nieuw hoogtepunt in 52 weken. Bank of America herhaalde de chipmaker als een buy-in op een dinsdagnotitie en zei dat AMD op het punt staat “een nieuwe grote kans” te krijgen die voortvloeit uit de vraag naar kunstmatige intelligentie.

Chimerix — Het biotech-aandeel steeg met 1,4% nadat Baird onderzoeksdekking begon met een outperform-rating. Het bedrijf zei dat het optimistisch is over een “first-in-class agent” -behandeling voor tumoren.

Lifecore Biomedisch — Het aandeel steeg met 60% nadat Lifecore $ 150 miljoen aan nieuwe financiering, de terugbetaling van uitstaande termijnleningen en een nieuwe leveringsovereenkomst aankondigde.

Integra Levenswetenschappen — De aandelen daalden met 15% nadat het medische technologiebedrijf zwakke verwachtingen had afgegeven voor het tweede kwartaal. Het bedrijf zei dat de winst per aandeel 55 cent tot 59 cent zou moeten bedragen, minder dan het eerdere bereik van 75 cent tot 79 cent en de consensusschatting van 77 cent van analisten ondervraagd door FactSet. Integra zei dat de omzet tussen de $ 372 miljoen en $ 376 miljoen zou moeten bedragen, lager dan de eerdere verwachting van $ 396 miljoen tot $ 400 miljoen en de FactSet-consensus van $ 398,1 miljoen.

Quanterix, Talloze genetica — De aandelen in gezondheidstechnologie stegen met respectievelijk 17% en 15%, na upgrades om te kopen van neutraal bij Goldman Sachs. De bank zei dat Quanterix een betere operationele hefboomwerking heeft dan de markt verwacht. En er stond dat Myriad een gedifferentieerd financieel profiel heeft dat momenteel wordt verdisconteerd.

Sneeuwvlok — De aandelen stegen met 2,1% vóór het kwartaalrapport van het cloud computing-aandeel dat woensdag wordt verwacht. Wells Fargo zei dat het bullish was op weg naar de winst van het bedrijf en herhaalde een overwogen beoordeling.

CCC intelligente oplossingen — De aandelen van CCC Intelligent Solutions stegen met 4,6% na een upgrade om beter te presteren dan in line bij Evercore ISI. Het bedrijf zei dat de softwareserviceprovider voor de schade- en schadeverzekeringssector “een ‘AI-reis’ heeft gemaakt lang voordat het de trend van de dag werd.”

Spotify — De muziekstreamingdienst steeg met 1,3% nadat Guggenheim het aandeel herhaalde als een aankoop, waarbij hij opmerkte dat de gebruikstrends sterk blijven en Spotify kan helpen een gezonde groeicyclus te stimuleren.

Regionale banken — Verschillende regionale banken zijn dinsdag gestegen. Van dichtbij gevolgd Pac West sprong 16,5%, terwijl Comerica En Zions respectievelijk 6,9% en 8,8% toegevoegd.

– Hakyung Kim, Michelle Fox, Samantha Subin, Brian Evans, Yun Li, Sarah Min en Michael Bloom van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie