Wilt u dat de Belastingdienst uw belastingen doet? Het hangt allemaal af van wie je het vraagt.

laatste update: 05-2023


De Internal Revenue Service is de belastinginner van het land, maar een meerderheid van de mensen vindt het een goed idee dat het bureau ook een belastingvoorbereider wordt die het werk gratis doet, volgens een nieuwe opiniepeiling die maandag is vrijgegeven.

In de peiling van maandag zei 76% van de kiezers dat ze het vooruitzicht leuk vinden dat de IRS een kosteloze en vereenvoudigde belastingaangiftedienst op haar website creëert. Bijna negen op de tien deelnemers aan de enquête die zich identificeerden als democraten (88%) steunden het idee, evenals 69% van de onafhankelijken en 64% van de naar de republikeinen neigende deelnemers aan de enquête.

The Economic Security Project, een linkse belangenbehartigingsorganisatie, werkte samen met Navigator, dat zichzelf omschrijft als een “progressief” onderzoeksbureau voor de publieke opinie.

Op Capitol Hill steunen veel Democraten de IRS die een optie voor directe indiening biedt, terwijl veel Republikeinen – en de belastingvoorbereidingsindustrie – zich ertegen hebben verzet. Het rapport van het bureau over de kwestie wordt deze week verwacht, meldde de Wall Street Journal.

In de peiling die maandag werd vrijgegeven, bleef de steun voor een optie voor directe indiening op alle inkomensniveaus behouden. Terwijl 77% van de huishoudens die minder dan $ 50.000 per jaar verdienden, de optie steunde, zei 74% van de deelnemers aan de enquête die meer dan $ 100.000 per jaar verdienden, dat ze een keuze voor rechtstreeks indienen steunden.

Op Capitol Hill steunen veel Democraten de IRS die een optie voor directe indiening biedt, terwijl veel Republikeinen – en de belastingvoorbereidingsindustrie – zich ertegen hebben verzet.

Acht op de tien mensen van 18 tot 44 jaar steunden het idee, en een iets lager percentage (71% van de mensen) van 65 jaar en ouder steunde een door de IRS gerunde optie voor directe aangifte, aldus de peiling.

“We zien overweldigende steun in de demografie”, vertelde Adam Ruben, vice-president van campagnes en politieke strategie bij het Economic Security Project, maandag aan verslaggevers. “Amerikanen willen een gratis en vereenvoudigde optie voor openbare belastingaangifte, en dat is wat de IRS zou moeten creëren.”

Zeer weinig huishoudens maken gebruik van het huidige gratis archiveringsprogramma van de IRS, een samenwerking met bepaalde softwarebedrijven voor belastingaangifte, zeggen voorstanders van een direct archiveringssysteem.

Het belasting- en klimaatpakket dat afgelopen zomer is aangenomen, de Inflation Reduction Act, besteedde $ 15 miljoen aan de aanstaande IRS-studie. Het geld is een deel van $ 80 miljard over een decennium om de IRS-operaties en -handhaving te verbeteren.

De resultaten van de peiling van maandag druisen in tegen een eerdere kijk op de publieke opinie dat de IRS zich bezighoudt met belastingvoorbereiding.

Gevraagd naar eenvoudige belastingaangiften, zei 48% van de mensen dat ze liever hun huidige belastingvoorbereidingssoftware zouden gebruiken, terwijl 15% koos voor een IRS-direct-file-versie, volgens het adviesbureau MITRE. Nog eens 37% zei dat ze wilden dat de IRS de volledige retour afhandelde, waarbij de consument net had getekend voor de retourzending.

Een MITRE-woordvoerder was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Belastingvoorbereidingsdiensten bekritiseren potentiële IRS-verhuizing naar de ruimte

“Vandaag de dag heeft de consument [a] geweldige keuze in waar ze zich wenden voor gratis belastingvoorbereiding, die wordt aangeboden door meer dan 30 bedrijven en non-profitorganisaties, “zei H&R Block in een verklaring.

“Een nieuw online invulbaar formulier van de IRS staat ver af van een ecosysteem voor belastingvoorbereiding, dat geen gepersonaliseerde hulp, technologie voor de lange termijn of voldoende gegevensbeveiliging zou omvatten of garanderen”, voegde de verklaring eraan toe. “Extra IRS-financiering moet worden gericht op het verbeteren van de bestaande diensten voor belastingbetalers.”

Intuit, het bedrijf dat eigenaar is van TurboTax, heeft ook kritiek geuit op het idee dat de IRS betrokken zou raken bij de belastingvoorbereiding.

“Een IRS direct-to-e-file-systeem is overbodig en zal niet gratis zijn – niet gratis om te bouwen, niet gratis om te gebruiken en niet gratis voor belastingbetalers. Een direct-to-IRS e-file-systeem is een oplossing die op zoek is naar een probleem, en die oplossing zal de belastingbetaler onnodig miljarden dollars kosten’, zei Intuit in een verklaring.

Vorig jaar bereikte Intuit een schikking van $ 141 miljoen met procureurs-generaal omdat ze belastingbetalers zouden hebben misleid door te denken dat ze gratis belastingaangifte kregen. Intuit heeft volgehouden dat haar online diensten duidelijk waren gemaakt aan klanten en merkte op dat het de zaak heeft opgelost zonder enige aansprakelijkheid toe te geven.

Het schikkingsgeld zal worden verdeeld onder bepaalde Intuit-klanten, aldus de New Yorkse procureur-generaal Letitia James.

De meeste betalingen zullen naar verwachting tussen $ 29 en $ 30 dollar bedragen, van toepassing op mensen die TurboTax gebruikten om hun federale inkomstenbelastingen in te dienen voor belastingjaren 2016, 2017 en 2018, toen ze in aanmerking hadden kunnen komen om hun belastingen voor te bereiden via het IRS Free File Program.

intuïtief INTU,
-0,33%
aandelen zijn tot nu toe met meer dan 8% gestegen, terwijl H&R Block HRB,
-2,84%
aandelen zijn meer dan 15% gedaald. De Dow Jones Industrial Average DJIA,
+0,14%
is ongeveer 0,5% gestegen, terwijl de S&P 500 SPX,
+0,30%
is meer dan 7% gestegen.

Plaats een reactie