Werkende moeders praten over ‘mom tax’ – de financiële tol van het moederschap

laatste update: 06-2023


Terwijl miljoenen Amerikanen bloemen, massages en andere lekkernijen bestelden voor Moederdag, spraken werkende moeders met MarketWatch over de “moederbelasting” of “moederschapsboete” – een tol die vrouwen treft als ze moeder worden en een kind opvoeden, door hun verantwoordelijkheid thuis te vergroten en hun verdiensten en inkomen te beperken.

Vrouwen worden al geconfronteerd met een groot aantal economische en financiële sancties, van het betalen van belasting op menstruatieproducten tot het terugtrekken uit de beroepsbevolking om een ​​zorgrol op zich te nemen, wat zich bijgevolg vertaalt in minder mogelijkheden om te investeren en voldoende te sparen voor hun pensioen.

“Het is een echte strijd voor vrouwen, en het is een echte strijd voor moeders,” vertelde Misty Heggeness, een professor aan de Universiteit van Kansas, aan MarketWatch. “We moeten als samenleving beter de manieren erkennen waarop deze cumulatieve negatieve economische gevolgen vrouwen treffen.”

Zelfs voordat kinderen in beeld kwamen, werden vrouwen overtroffen door mannen, benadrukten de vrouwen.

Volgens het Pew Research Center vorig jaar verdiende de gemiddelde vrouw in Amerika slechts 82 cent voor elke dollar die mannen verdienden. Met andere woorden, voor elke $ 100.000 die een man per jaar verdient, verdient een vrouw slechts $ 82.000. Die kloof is de afgelopen twee decennia nauwelijks kleiner geworden, merkte Pew op. In 2002 verdienden vrouwen 80 cent per dollar in vergelijking met mannen.

Er zijn veel theorieën over waarom vrouwen aanhoudend minder verdienen dan mannen. Sommige vrouwen kunnen worden geconditioneerd om na te denken, of worden gedwongen tot lagerbetaalde beroepen. In 2017 bracht Glassdoor een onderzoek uit waaruit bleek dat veel van de universitaire majors die resulteerden in beter betaalde banen door mannen werden gedomineerd, zoals techniek en informatica. Maar door vrouwen gedomineerde hogeschoolopleidingen – zoals maatschappelijk werk en verpleegkunde – resulteerden in lagere lonen.

Pew schreef ook de verschillende rollen toe die werkende vaders en werkende moeders op zich nemen.

Moeders tussen de 25 en 44 jaar hebben “minder kans om te werken” dan vrouwen van vergelijkbare leeftijd die geen kinderen thuis hebben, aldus het rapport, “en ze hebben de neiging om minder uren per week te werken als ze in loondienst zijn. ” Dit vermindert uiteindelijk hoeveel sommige moeders verdienen.

Maar “de realiteit van vandaag is dat 75% van de zorgverleners vrouw is”, vertelde Lorna Kapusta, hoofd vrouwen en engagement bij Fidelity, aan MarketWatch. En deze vrouwen besteden maar liefst 50% meer tijd aan het verlenen van zorg dan hun mannelijke tegenhangers, volgens onderzoek van het Institute on Aging.

“Wat dat betekent is dat vaak [women] misschien wat tijd vrijmaken om voor onze kinderen te zorgen… wat van invloed is op uw inkomen en de groei van uw inkomen, ‘voegde ze eraan toe.

Vaders daarentegen keren terug naar de arbeidsmarkt en werken zelfs meer uren per week dan mannen zonder kinderen. “Dit houdt verband met een stijging van het loon van vaders – een fenomeen dat de ‘vaderschapsloonpremie’ wordt genoemd – en heeft de neiging om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te vergroten”, aldus het Pew-rapport.

De “moederbelasting” komt het duidelijkst tot uiting wanneer het vermogen van moeders met vrouwen zonder kinderen wordt vergeleken met het vermogen van alleenstaande moeders, zei Kapusta.

Alleenstaande moeders hadden een mediane rijkdom van slechts $ 7.000, vergeleken met andere alleenstaanden, die een mediane nettowaarde hadden van $ 57.000 tot $ 65.000, volgens een vorig jaar uitgebracht St. Louis Federal Reserve-rapport.

“De vermogensstraf voor het moederschap is duidelijk”, zei de Fed. “Alleenstaande vrouwen zonder kinderen hadden meer dan negen keer meer mediane rijkdom dan alleenstaande moeders.”

En nogmaals, vaders waren niet onderworpen aan hetzelfde type ‘belasting’. De mediane rijkdom van vaders in vergelijking met mannen zonder kinderen “verschilde niet significant, wat aangeeft dat er geen evenredige vermogensstraf was voor vaderschap”, voegde het St. Louis Fed-rapport eraan toe.

Abbey Donnell, een in Houston gevestigde ondernemer en een moeder.

Abdij Donnel

Vrouwen treden vaak terug uit de beroepsbevolking of werken parttime of op freelancebasis om voor hun gezin te zorgen, zegt Lorna Kapusta, hoofd vrouwen en engagement bij Fidelity. “Het gaat niet alleen om degenen die kinderen hebben, vaak hebben vrouwen te maken met of zorgen voor bejaarde ouders of een familielid,” zei Kapusta.

Er wordt steeds meer erkend dat de zorgeconomie de ruggengraat van de samenleving is. Heggeness, een voormalig econoom bij het US Census Bureau, heeft geprobeerd de hoeveelheid tijd die mensen besteden aan zorgverlening te kwantificeren als onderdeel van de ‘zorgeconomie’. Ze ontving onlangs een subsidie ​​van twee jaar om een ​​project te financieren waarin ze een dashboard kan leveren dat alle gegevens onthult over het werk dat Amerikanen elke dag doen om zorg te verlenen.

Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) besteden volwassenen in Amerika met kinderen onder de 6 jaar gemiddeld 2,2 uur per dag aan kinderopvang. En ongeveer 14% van de bevolking ouder dan 15 jaar verleende onbetaalde ouderenzorg – een kwart van die groep deed dit dagelijks.

Maar er was een groot verschil tussen mannen en vrouwen: op een gemiddelde dag besteedde een moeder van kinderen onder de 6 1,2 uur aan zorg. Mannen brachten 31 minuten door.

Heggeness zei dat ze zich ook zorgen maakt over de toestand van de geestelijke gezondheid van werkende moeders – die tijdens de eerste dagen van de COVID-19-pandemie met hun schoolgaande kinderen zijn overgestapt van thuiswerken naar het terugkeren naar kantoor en het woon-werkverkeer zonder overslaan een slag.

Verhalen van mediakanalen tijdens de pandemie lieten zien hoe sommige vrouwen zich overweldigd voelden door het combineren van werk en kinderopvang op hetzelfde moment op dezelfde plek, waardoor ze een breekpunt bereikten. “America’s Mothers Are in Crisis”, kopte de New York Times in 2021.

Dus hoe doorbreken vrouwen deze cyclus, vermijden ze de ‘moederbelasting’ en helpen ze jongere generaties voor te bereiden op deze kritieke tijd in hun werkende leven?

Wees een rolmodel voor beide zonen En dochters, zeggen experts. Ze moeten allebei inzien dat financiële verantwoordelijkheid, huishoudelijke taken en ouderschap in gelijke mate op mannen en vrouwen moeten worden gelegd. Overweeg het feit dat hoewel het aantal vrouwelijke kostwinners tussen 1972 en 2022 is verdrievoudigd van 5% naar 16%, volgens Pew, “de manier waarop koppels hun tijd verdelen tussen betaald werk en privéleven onevenwichtig blijft”, aldus de denktank. in een rapport. “Vrouwen nemen een zwaardere last op zich als het gaat om huishoudelijke taken en zorgtaken, terwijl mannen meer tijd besteden aan werk en vrije tijd.”

Praat over geld, praat over sparen en verken het idee van beleggen met tienerkinderen. Wanneer ze zakgeld beginnen te verdienen met deeltijdbanen of huishoudelijke taken, praat dan met hen over hoe ze het geld dat ze verdienen door voor hen te laten werken, zei Kapusta.

“Het is een andere manier van denken,” zei ze. Open spaarrekeningen voor uw tienerkinderen en kleinkinderen om ze te laten wennen aan het idee om geld te storten en het te zien groeien. Voer een doorlopend gesprek over hun spaargeld en hoe ze het willen gebruiken. En deel ook je eigen verhalen.

Verlaag je eigen verwachtingen voor jezelf niet. De 38-jarige Abbey Donnell was vier maanden zwanger toen ze vijf jaar geleden bezig was met het opzetten van haar eigen bedrijf in Houston, Texas.

De ondernemer was vastbesloten om met volle kracht door te gaan met haar doel om eigen baas te worden. Donnell merkte echter dat ze die beslissing even moest heroverwegen. Maar ze veegde het af, omdat ze echt haar proefproject wilde voortzetten, namelijk het bouwen van suites in kantoorgebouwen voor gebruik door nieuwe moeders om moedermelk af te kolven.

“Zoveel vrouwen zijn zo bezorgd over de invloed van een zwangerschap of moederschap op hun werk dat ze niet voor de volgende promotie gaan of het volgende project niet aannemen”, zegt Donnell, CEO van Work & Mother, een commerciële lactatiekundige dienst, vertelde MarketWatch.

Geef het goede voorbeeld. Investeer uw eigen geld verstandig: profiteer van uw 401 (k) -match om te investeren in low-fee target date-fondsen, praat openlijk over aandelen en obligaties en stel een fiscaal voordelig 529-plan op om te sparen voor de universitaire opleiding van uw kinderen. En als je een dochter hebt? Praat over STEM-onderwerpen en moedig ze aan om een ​​loopbaan in financiën en technologie na te streven, als ze interesse tonen in die gebieden.

En tot slot, probeer het schuldgevoel van je moeder los te laten, zei ze. “Vanuit mijn perspectief als moeder denk ik dat we allemaal een zekere mate van moederschuld hebben”, legt Kapusta uit. Sommige moeders melden dat ze zich schuldig voelen als ze hun kinderen naar de kinderopvang brengen of hun kinderen te veel schermtijd geven.

“Ik heb de hele tijd gewerkt toen mijn kinderen klein waren”, zei ze. “De manier waarop ik het schuldgevoel van de moeder heb weggenomen, is: als ik werk, werk ik, en als ik bij mijn kinderen ben, ben ik bij mijn kinderen”, voegde ze eraan toe.

Plaats een reactie