We willen met pensioen gaan op een meer binnen 11 uur rijden van LA met de auto – ons budget is $ 500.000

laatste update: 05-2023


Geachte MarketWatch,

Mijn man en ik zouden graag met pensioen gaan aan een mooi, rustig meer op minder dan 11 uur rijden van Los Angeles. Ons budget is ongeveer $ 500.000 voor twee tot drie slaapkamers. Suggesties?

Bedankt,

Kristin

Beste Kristin,

Wonen op het water kost vaak een klein fortuin en aan de westkust zijn – in plaats van in het midden van het land – kan de prijzen hoog houden. Maar aangezien u bereid bent om tot 11 uur te rijden, wordt uw spectrum van mogelijke bestemmingen groter.

Lake Tahoe ligt buiten uw prijsklasse en heeft mogelijk te veel activiteit voor uw doel van een ‘rustig meer’. Er zijn verschillende opties voor meersteden in Californië, zoals Clearlake of Chester, maar tussen algenbloei in het water en bosbranden die de heuvels bedreigen, zou ik ze niet aanraden.

Hier zijn enkele opties voor het leven aan het meer.

Garden City, Utah

De stad ligt aan de oevers van Bear Lake en aan de grens met Idaho. Het is een populaire zomerbestemming en heeft de bijnaam “Caribbean of the Rockies” vanwege het intens turquoise water. (Het water bevat witgekleurde kalksteen die de blauwe kleur van het water weerkaatst naar het oppervlak, waardoor het meer zijn unieke kleur krijgt.)

Het meer is perfect om te zwemmen en watersporten, maar ook om te vissen en ijsvissen. Verken in de buurt de Paris Ice Cave of Minnetonka Cave, wandel over de Limber Pine Trail of ga vogels kijken in het Bear Lake National Wildlife Refuge.

De bevolking van Garden City is ongeveer 600, vanaf 2021, waardoor het erg klein en vrij rustig is. Als je de stadssfeer mist, is Salt Lake City ongeveer twee uur rijden met de auto.

Saratoga Springs, Utah

Saratoga Springs schept graag op over de prachtige oever van het meer aan Utah Lake en de rustige en schaarse sfeer in de voorsteden. Met ongeveer 37.000 inwoners is het een stuk groter dan Garden City. Saratoga Springs ligt ongeveer halverwege tussen de metrogebieden Provo-Orem en Salt Lake City.

Utah Lake en de Wasatch-bergen.

Getty Images/iStockphoto

Utah Lake is het grootste zoetwatermeer in de Verenigde Staten ten westen van de rivier de Mississippi. Met een gemiddelde watertemperatuur van 75 graden is Utah Lake een geweldige plek om te zwemmen, varen en paddleboarden. In de buurt zijn de Saratoga Hot Springs, gelegen aan de noordwestkant van Utah Lake, natuurlijke warmwaterbronnen die het hele jaar door toegankelijk zijn.

De bevolking van Saratoga Springs is de afgelopen tien jaar ongeveer verdubbeld. Toch klagen beoordelingen dat er niet veel te doen is en dat veel plaatsen op zondag gesloten zijn. Dat kan precies de rust zijn waarnaar u op zoek bent.

Als deze locaties niet voor u werken, bekijk dan de MarketWatch “Waar kan ik het beste met pensioen gaan?” hulpmiddel hier.

Lezers, waar moet ons stel naartoe verhuizen? Laat uw suggesties achter in het opmerkingengedeelte.

Meer van De kolom ‘Waar moet ik met pensioen gaan’ van MarketWatch:

Ik ben op zoek naar een plek waar het hele jaar door mild, zonnig weer is en in de buurt van of op het water ligt, en mijn budget is $ 125.000 – waar moet ik met pensioen gaan?

Ik woon in het zuiden en wil hier niet met pensioen gaan. Ik ben op zoek naar vier seizoenen, diversiteit en buitenleven. Waar moet ik met pensioen gaan?

We willen ergens in North Carolina of South Carolina met pensioen gaan voor $ 3.400 per maand aan sociale zekerheid – waar moeten we heen?

Plaats een reactie