‘We leven in het vagevuur’: mijn vrouw heeft een trustfonds van miljoenen dollars, maar mijn schoonmoeder beheert het. We verdienen $ 400.000 en geven meer uit dan we kunnen. Wat is onze volgende zet?

laatste update: 03-2023


Ik ben al 15 jaar samen met mijn vrouw. We zijn in de veertig, hebben twee kinderen en zijn erg gelukkig. We hebben allebei een goede baan en verdienen samen ongeveer $ 400.000 per jaar. De grootvader van mijn vrouw verdiende een behoorlijk fortuin voor zichzelf en liet zijn kinderen een bloeiend bedrijf en aanzienlijke trustfondsen na.

De trusts en andere investeringen worden gecontroleerd door mijn schoonmoeder, ook al zijn ze bedoeld voor mijn vrouw. Omdat we er geen toegang toe hebben of specifieke kennis over hebben, heb ik altijd gepredikt en geoefend dat we moeten budgetteren en binnen onze middelen moeten leven – dat wil zeggen ons directe inkomen, spaargeld, enz.

Echter, met de wetenschap dat er dit geld is en met feedback van de familie van mijn vrouw die altijd in de trant was van “maak je geen zorgen over het geld” of “het komt goed”, hebben we meer uitgegeven dan wat ik anders zou zeggen is slim.

‘Het leven in New York is niet goedkoop, en met twee kinderen komen we nu op het punt dat er geen vlees meer op het bot is. Aan het eind van het jaar staan ​​we in het rood.’

Het leven in New York is niet goedkoop, en met twee kinderen komen we nu op het punt dat er geen vlees meer op het bot is. Aan het eind van het jaar staan ​​we in het rood. Ik maak me zorgen over hoeveel we uitgeven aan uit eten gaan en boodschappen, terwijl we tegelijkertijd een renovatie van ons appartement van bijna $ 1 miljoen bespreken. Dat geld zou van onze schoonmoeder moeten komen.

We houden onze creditcarduitgaven in de gaten en we raken gestrest als we aan het einde van elke cyclus komen. Tegelijkertijd worden we ook gecc’d op berichten van haar familie over investeringsmogelijkheden. Het is ons niet ontgaan dat we geluk hebben, en dat dit geen scenario is waarin haar moeder haar geld doorblaast.

Mijn schoonmoeder is vrijgevig en heeft het gevoel dat ze mijn vrouw en haar gezin beschermt. Dat gezegd hebbende, ze is niet per se de meest onderlegde op financieel gebied, en elk gesprek dat mijn vrouw met haar probeert te voeren, stuit op onmiddellijke en irrationele weerstand.

‘Mijn schoonmoeder is vrijgevig en heeft het gevoel dat ze mijn vrouw en haar gezin beschermt. Dat gezegd hebbende, ze is niet per se de financieel meest onderlegde.’

Als onze realiteit is dat we moeten leven en plannen als een gezin van vier om te maken wat we verdienen, dan vind ik dat prima, maar er moeten significante veranderingen worden aangebracht. Als onze realiteit is dat we gezegend zijn met wat rijkdom en flexibiliteit hebben, zowel in hoe we nu uitgeven als hoe we plannen, dan is dat natuurlijk geweldig. Maar we leven in het vagevuur, en dat is stressvol en moeilijk te beheren.

Ik kan geen cheque uitschrijven aan onze creditcardmaatschappij waarop staat: “Maak je geen zorgen, de familie van mijn vrouw zegt dat het goed komt.” Niemand wil zakken met geld pakken en naar Vegas rennen, maar het is moeilijk om in twee verschillende realiteiten te leven.

Ik kan goed opschieten met mijn schoonmoeder en de rest van de familie van mijn vrouw. We zijn heel hecht en dat wil ik niet riskeren, maar hoe brengen we onze boodschap over en navigeren we door deze situatie?

Wachten op de grote dag

Beste Wachter,

Als je schoonmoeder haar lieve tijd neemt voordat ze een klodder geld aan haar familie uitdeelt, klinkt ze behoorlijk gewiekst voor mij.

Je leeft niet in het vagevuur; je leeft in fantasieland. Je zoekt spanning op korte termijn boven langetermijndoelen. Het is dwaas om uit te geven alsof je miljoenen dollars op de bank hebt, terwijl het feit is dat je vrouw miljoenen dollars in een trustfonds heeft zitten dat al dan niet binnen de komende 10 of 20 jaar aan haar zal worden vrijgegeven. Laten we hopen dat de moeder van je vrouw een lang en gezond leven leidt, en ze zou erop kunnen staan ​​om die portemonnee tot ver in de negentig te trekken.

Als uw schoonmoeder de uitvoerder van de trust is en belast is met het beheer van de nalatenschap volgens de voorwaarden van de trust of haar eigen wensen, kan het lang duren voordat uw vrouw iets van dat familiegeld ziet. Met een aanzienlijke erfenis komt grote verantwoordelijkheid en vaak grotere ego’s. Trap niet in de valkuil om geld uit te geven alsof je een speciale dispensatie hebt om rekeningen te laten lopen, ongeacht de gevolgen.

Allereerst maak je jezelf afhankelijk van de vrijgevigheid van je schoonmoeder als je uiteindelijk moeite hebt om leningen terug te betalen, vooral nu de rentetarieven stijgen en het erop lijkt dat ze niet snel een ommekeer zullen maken. . Ze ziet er misschien niet vriendelijk uit als u geld uitgeeft in de verwachting dat ze geld van de familietrust zal verdelen. Dit kan haar er zelfs van overtuigen dat u en uw vrouw niet in staat zijn om een ​​grote som geld te beheren.

Ten tweede is het een goede gewoonte om binnen je mogelijkheden te leven, en het geeft ook het goede voorbeeld aan je kinderen. Ze kunnen zich al dan niet zorgen maken over geld als ze ouder worden. Dit is een goede gelegenheid voor u om hen te leren over de waarde van geld, hoe te budgetteren en binnen hun mogelijkheden te leven – voordat het familiefonds uiteindelijk wordt verdeeld en ze gaan geloven dat ze de rest van hun leven financieel zeker zijn.

‘Ze ziet er misschien niet vriendelijk uit als je geld uitgeeft in de verwachting dat ze geld uit het familiefonds zal verdelen. Dat zou haar er zelfs van kunnen overtuigen dat u en uw vrouw niet in staat zijn om een ​​grote som geld te beheren.’

Dit is geen uniek dilemma – of beter gezegd, een voorrecht. Volgens een recent rapport van Cerulli Associates, een onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in vermogensbeheer en -distributietrends, zal in de komende 25 jaar ongeveer 70 biljoen dollar worden overgedragen aan jongere generaties. Chayce Horton, een analist bij Cerulli, verwijst – misschien wat onhandig – naar de ontvangers van dergelijke meevallers als “winnaars van portemonnee-aandelen”. Het is beter dan geluksvogels, denk ik.

Toch schreef Horton ook: “Het uitbreiden van interfamilierelaties om het hele scala van belanghebbenden te betrekken in plaats van alleen de huidige controleurs van dat vermogen, zal een groter gevoel van verantwoordelijkheid en inclusie onder erfgenamen creëren, wat zal helpen in het waarschijnlijke geval dat complexere discussies over management van het vermogen van de familie zich in de toekomst voordoen.” Als je schoonmoeder een wortel bungelt, kun je je kinderen de waarde van wortels leren.

Nog een waarschuwing: al het geld dat uw vrouw ontvangt, behoort wettelijk toe aan haar volgens de wet van New York. Erfenis wordt als afzonderlijk beschouwd – niet als gemeenschappelijk eigendom. Laten we zeggen dat ze ergens in de toekomst $ 10 miljoen ontvangt. Als de staat van uw huwelijk zou veranderen, of zij verandert of u verandert, zou u daar volgens de wet geen recht op hebben. Dat geërfde geld mag je vrouw houden. Of je nu voor altijd bij elkaar blijft of uit elkaar gaat, het is technisch gezien niet jouw geld.

New York is een dure stad om in te wonen, maar je verdient ongeveer vier keer het gemiddelde gezinsinkomen, dus je loopt al voor. Ik begrijp dat het opwindend voelt om geld uit te geven en groot te leven en het gevoel te hebben gezegend te zijn door de geldgoden. Maar als je al in het rood staat, is dat een slecht voorteken van wat komen gaat. Ik verwijs u naar het waarschuwende verhaal van de vrouw en de houthakker en hun drie wensen.

You kan The Moneyist e-mailen met alle financiële en ethische vragen op qfottrell@marketwatch.com, en Quentin Fottrell volgen op Twitteren.

Bekijk de privé-Facebook van Moneyist groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Meer van Quentin Fottrell:

‘Mijn zus worstelt altijd met geld en drugs’: ik heb een huis met mijn man en moeder. Moeten we mijn zus uit de familie-erfenis schrappen?

Mijn ex-partner ‘eist’ dat ik 50% van de medische kosten van onze dochter zou betalen. Hij verdient 3 keer mijn salaris. Is dat eerlijk?

‘Ik voel me erg gekwetst’: de ouders van mijn overleden vrouw hebben me uit hun testament geschrapt – en hebben de erfenis van mijn dochter verminderd. We worden gestraft nadat ik hertrouwd ben. Wat doen we?Plaats een reactie