Wayfair, Meta, Apple en meer

laatste update: 02-2023


Het Spotify-logo op een smartphone opgesteld in Saint Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden, op zaterdag 29 januari 2022.

Gabby Jones | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Wayfair — De aandelen van de meubelretailer stegen maandag met 26,8% nadat Wayfair upgrades ontving van meerdere Wall Street-firma’s, waaronder een dubbele upgrade naar overwogen van onderwogen bij JPMorgan. Het bedrijf kondigde vrijdag aan dat het ongeveer 10% van zijn wereldwijde personeelsbestand zou ontslaan als onderdeel van een kostenbesparingsplan. JPMorgan citeerde de “hernieuwde toewijding van het Wayfair-management om de uitgaven te beheersen” in zijn upgradenota.

Appel – Apple-aandelen stegen met 2,35%, omdat de heropening van China investeerders hoop gaf dat het de technologie- en elektronica-industrie een boost zou geven. Morgan Stanley noemde het aandeel een topkeuze en zei dat de heropening “belangrijke implicaties” heeft voor zowel de vraag als het aanbod.

Meta — De aandelen van Meta stegen met 2,8% nadat Citi zijn koopadvies op het socialemediabedrijf herhaalde en zei dat hoewel er beperkte macro-inzichten zijn, zij denken dat de markt aan het stabiliseren is.

Spotify — Spotify won 2,07% nadat het bedrijf maandag een interne memo naar het personeel had gestuurd waarin het plannen aankondigde om 6% van het wereldwijde personeelsbestand, of ongeveer 600 werknemers, te ontslaan. De CEO van Spotify, Daniel Ek, gaf toe dat de streaminggigant “te ambitieus was om vóór onze omzetgroei te investeren”.

Skechers — Skechers steeg met 4,57% nadat Cowen het aandeel had geüpgraded om beter te presteren dan de markt. Het bedrijf zei dat er potentiële voordelen waren die Wall Street over het hoofd zou kunnen zien.

Verkoopsteam — Salesforce-aandelen stegen 3,05% na nieuws dat activistische investeerder Elliot Management naar verluidt een miljardeninvestering in het bedrijf heeft gedaan. De aankondiging komt een paar weken nadat Salesforce aankondigde dat het 10% van zijn personeel zou schrappen en enkele kantoren zou sluiten.

Qualcomm — De aandelen van de halfgeleiderfabrikant stegen met 6,62% nadat Barclays zijn rating had opgewaardeerd van overwogen naar gelijk gewicht. Het bedrijf noemde de blootstelling van Qualcomm aan datacenters, pc’s en headsets als redenen voor zijn optimistischere beoordeling.

Western Digital — De aandelen stegen met 8,66% nadat Bloomberg meldde dat de fusiebesprekingen tussen Western Digital en Kioxia vorderen. Western Digital zou zijn flash-activiteiten afsplitsen en samenvoegen met Kioxia in een afzonderlijk verhandeld bedrijf, aldus het rapport.

xyleem — Aandelen van watertechnologie-aandelen Xylem daalden 8,76% op nieuws dat het bedrijf overneemt Evoca Watertechnologieën in een all-stock deal ter waarde van ongeveer $ 7,5 miljard. Evoqua-aandelen stegen meer dan 15% na de aankondiging.

– Michelle Fox, Alex Harring, Tanaya Macheel, Jesse Pound, Carmen Reinicke, Pia Singh en Samantha Subin van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie