Wat u moet weten Door Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. Klanten wachten in de rij buiten een filiaal van de Silicon Valley Bank in Wellesley, Massachusetts, VS, 13 maart 2023. REUTERS/Brian Snyder

(Reuters) – Credit Suisse ging een make-or-break-weekend tegemoet nadat sommige rivalen voorzichtig werden in hun omgang met de worstelende Zwitserse geldschieter en de toezichthouders er bij hem op aandrongen om te fuseren met UBS AG.

Minstens vier grote banken, waaronder Societe Generale (OTC:) en Duitse Bank (ETR:), beperken nieuwe transacties waarbij Credit Suisse of zijn effecten betrokken zijn, vertelden vijf bronnen aan Reuters.

ONTWIKKELINGEN

*Credit Suisse-aandelen stegen met 9% in aftermarket-handel nadat de Financial Times meldde dat UBS in gesprek was om zijn Zwitserse rivaal geheel of gedeeltelijk over te nemen, aangezien de raden van bestuur van de twee banken dit weekend apart bijeen zouden komen.

* SVB Financial Group diende een aanvraag in voor een reorganisatie onder toezicht van de rechtbank onder Chapter 11-faillissementbescherming om kopers voor zijn activa te zoeken, dagen nadat toezichthouders zijn voormalige onderdeel Silicon Valley Bank hadden overgenomen.

* Credit Suisse zag van maandag tot en met woensdag meer dan $ 450 miljoen aan netto-uitstromen uit zijn door de VS en Europa beheerde fondsen, aldus Morningstar Direct.

* Moody’s (NYSE:) verlaagd Bank van de Eerste Republiek (NYSE:)’s schuld, daarbij verwijzend naar de verslechtering van het financiële profiel van de bank en de uitdagingen waarmee de geldschieter wordt geconfronteerd als gevolg van de toegenomen afhankelijkheid van financiering te midden van de uitstroom van deposito’s.

* De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) overweegt stappen om overnames van handtekeningbank (NASDAQ:) en Silicon Valley Bank en vergroot de pool van bieders terwijl ervoor wordt gezorgd dat grotere banken niet worden ontmoedigd om te bieden, vertelde een bron aan Reuters.

* De Amerikaanse president Joe Biden zei dat de bankencrisis is gekalmeerd na de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature, in een poging investeerders en spaarders gerust te stellen. Hij drong er bij het Congres op aan om regelgevers meer macht te geven over de banksector.

* Toezichthouders van de Europese Centrale Bank zagen tijdens een niet-geplande vergadering geen besmetting van banken in de eurozone door de onrust op de markt die Credit Suisse en sommige Amerikaanse kredietverstrekkers heeft overspoeld, aldus een bron.

* De renteverhoging van de ECB op donderdag getuigde van een sterk vertrouwen in de soliditeit van de Europese banken, aldus de Franse ECB-beleidsmaker Francois Villeroy de Galhau.

* Financiële autoriteiten in Duitsland, Japan, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika zeiden dat hun economieën en financiële systemen stabiel waren.

MARKTEN

* Europese en Amerikaanse aandelen daalden vrijdag als beleggers

bleef bezorgd over een mogelijk brede bankencrisis. De dollar zakte weg en de rente op staatsobligaties daalde.

* Bankzorgen hebben de Amerikaanse markten deze week een duizelingwekkende rit bezorgd.

* Terwijl de zorgen over banken ronddwarrelen, zoeken investeerders bescherming tegen een marktcrash

Plaats een reactie