Wat is een stock split en waarom doet Tesla dit? in 2022

laatste update: 09-2022


Meer ontdekken over het beleggen in aandelen en crypto? Check m’n gratis masterclass:

De prijs van Tesla-aandelen wordt een stuk goedkoper. Die gaat namelijk binnenkort van $900 naar $300 per aandeel. Is dit een enorme korting of zit er een addertje onder het gras?

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van aandeelhouders is een zogenaamde ‘stock split’ goedgekeurd. Hierbij worden alle Tesla-aandelen in drieën gesplitst. Tesla heeft nu ongeveer 1 miljard aandelen. Na de stock split worden dit dus 3 miljard aandelen. Als de prijs per aandeel niet zou veranderen, zou de beurswaarde of ‘market cap’ (het aantal aandelen keer de prijs per aandeel) stijgen van ongeveer 1 biljoen naar ongeveer 3 biljoen. Om dit te voorkomen, wordt de prijs per aandeel gedeeld door 3: van $900 naar $300.

Dus waarom een stock split? Fundamenteel gezien verandert er niets: de totale beurswaarde van Tesla blijft gelijk. Het is voornamelijk om mensen zoals jij en ik te helpen. $900 kan te veel zijn om voor een aandeel te betalen, $300 niet. Wat zal dan het effect zijn op de prijs van Tesla? Tussen de aankondiging van de vorige stock split in augustus 2020 en de uitvoering ervan ging het aandeel 80% in 3 weken omhoog en daarna 30% omlaag in 1 week tijd. Gaat dat nu ook gebeuren? Ik denk het niet. De beurswaarde van Tesla is nu veel hoger dan in augustus 2020. En de prijs is ook al 50% gestegen sinds mei 2022. Het kan zijn dat we nog wat verder stijgen. En mogelijk weer hard dalen na de uitvoering van de stock split. De stock split vindt eind deze maand plaats. En je hoeft niks te doen voor deze stock split 🙂

👉 Benieuwd hoe ik jou verder kan helpen? Ga dan naar

🎯 Wil je meer weten over mijn missie en wil je erachter komen hoe jij een bijdrage kunt leveren? Ga dan naar

📓 Beginnen met beleggen? Download mijn gratis e-book om meteen te beginnen, via

📈 Wil je een hoger rendement behalen? Neem dan eens een kijkje bij mijn gratis online masterclass via

👑 Als je onze gratis Discord-community wilt joinen, ga dan naar

💱 Op zoek naar een platform waar je aandelen kunt kopen? Dan ben je bij DEGIRO aan het juiste adres! Houd er wel rekening mee: met beleggen kun je je inleg verliezen.

DISCLAIMER
Nesami maakt deze video alleen voor informatieve doeleinden. De informatie in deze video is niet bedoeld als beleggingsadvies of ander advies. De informatie is van algemene aard en houdt geen rekening met jouw specifieke omstandigheden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afwegen van de voor- en nadelen van het gebruik van de informatie in deze video. Nesami kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade door een beslissing die je hebt gemaakt op basis van de informatie in deze video.

Tags: tesla, tesla aandeel, tesla stock split, wat is stock split, wat is aandelensplitsing, wanneer tesla stock split, datum tesla stock split, aandelen beleggen, tesla aandelen, tesla beleggen, tesla investeren, aandelen investeren

Hashtags: #tesla #stocksplit #beleggen #aandelen

❤️ PS: vind je deze content leuk? Vergeet dan niet om je te abonneren!
1

1 gedachte over “Wat is een stock split en waarom doet Tesla dit? in 2022”

Reacties zijn gesloten.