Wat is een ETF? Kenmerken, voordelen en voorbeelden! in 2023

laatste update: 05-2023


Wat is een ETF? Wat zijn de kenmerken, voordelen en enkele voorbeelden van dit beleggingsproduct?👇Meer informatie en links👇

We praten op dit kanaal, en in onze Discord chat, vaak over ETF’s. ETF’s zijn een populair beleggingsproduct, zowel voor mensen die beginnen met beleggen als voor mensen die al lange tijd investeren in de toekomst. In deze video gaan we verder in op dit beleggingsproduct. Ten eerste kijken we naar wat een ETF is. Wat zijn enkele kenmerken. Daarna kijken we naar de 3 grote voordelen van een ETF ten opzichte van een beleggingsfonds (zoals beheerd beleggen). Tenslotte sluiten we de video af met 3 voorbeelden van ETF’s waardoor je kunt zien dat er nog steeds genoeg te kiezen is ook wanneer je alleen naar ETF’s kijkt.

⚠️ PRAAT MEE in de DISCORD Chat van eenPassiefInkomen – ⚠️

#passiefinkomen #beleggen #ETF

✅ OVER EENPASSIEFINKOMEN ✅
Via eenPassiefInkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Ik wil dit bereiken door gebruik te maken van passief inkomen, een inkomen waarbij je niet per uur betaald wordt maar voor de waarde die je geeft, zodat je ook geld kunt verdienen terwijl je niet werkt.

Via onder andere dit Youtube kanaal deel ik mijn voortgang richting deze toekomst met alle stappen die ik onderweg maak. Hiermee hoop ik de kijkers/abonnees te inspireren en motiveren om zelf ook stappen te zetten naar een toekomst waarin zij financieel onafhankelijk kunnen zijn (door gebruik te maken van een passief inkomen).

Door maandelijks een deel van mijn inkomen te beleggen en de juiste (financiële) beslissingen te maken zie ik mijn vermogen de laatste jaren met 40 tot 50% per jaar groeien, zelfs meer groei in vermogen dan ik aan inkomen per jaar verdien.

👉 NOG GEEN ABONNEE? Abonneer je nu en mis geen enkele video meer die jouw toekomst kan veranderen! 👈

★★★ SOCIAL MEDIA ★★★
WEBSITE:
INSTAGRAM:
FACEBOOK:

★★★ AANRADERS ★★★
BinckForward Beheerd Beleggen:
DeGiro zelf beleggen:
Geld besparen en prijzen vergelijken:
Pensioenbeleggen:

★★★ TECH ★★★
Camera: Lumix G80
Microfoon: Rode VideoMicro
Statief: Manfrotto 290

★★★ BOEKEN ★★★
Total Money Makeover
Rich Dad, Poor Dad
I Will Teach You To Be Rich d

30 gedachten over “Wat is een ETF? Kenmerken, voordelen en voorbeelden! in 2023”

 1. Hallo,

  Bedankt voor je informatie. Iets wat ik niet helemaal begrijp is het volgende: hoe is het mogelijk dat de prijs van een ETF zo laag blijft? Als VUSA bijvoorbeeld het rendement en de stijgingen van S&P 500 spiegelt, zou de koers van de ETF toch veel hoger moeten zijn dan €51? En wat de oprichtingsdatum betreft, is het voor VUSA maar 2012. Welke zekerheid heb ik dat het er over 50 jaar nog bestaat? Alle ETF’s die ik heb gevonden lijken redelijk jong. Wat een beetje raar is voor investeringen die voor lange termijn bedoeld zijn. Hoe zit dit precies?

 2. Top kanaal ! Kun je een video maken met meer uitleg over de replication types die je hebt met ETFs ?

 3. Top filmpjes. Mooi dat je zo open bent. Wel ben ik benieuwd naar jouw overwegingen om in All World of S&P 500 ETF's te investeren in plaats van het investeren in dividend ETF's (zoals bijvoorbeeld Ishares ESTOXX Div).

 4. Hoe weet ik wat mijn kosten zijn per jaar voor de aandelen en ETF,S die ik bezit bij de Giro

 5. als ik geld wil inleggen in bijv de ARK waar doe ik dat? op degiro staat die niet

 6. Bedankt voor het filmpje! Zou je via Binck of DeGiro in ETFs gaan? En wat raad je dan aan?

 7. Hoiii, ik word met een paar maand 18 en ben geïnteresseerd in beleggen in etf maar het gene wat ik nog niet begrijp is de uitbetaling van etf. Krijg je het geld waneer je alles verkoopt dus over 20 jaar bijv of krijg je maandelijks geld ervoor?

 8. Hoe kies ik een ETF? Waar kan ik zien welke bedrijf is in een ETF?

 9. Ik sta momenteel in de wachtrij bij DEGIRO. Ik wil graag meer in ETF’s gaan investeren dan in aandelen. Ik zit nu een beetje te oefenen op bux, maar kijk vooral naar je video’s dus daarom heb ik me afgelopen week aangemeld voor de giro. Als ik zo’n 200 euro in de maand opzij zet om te beleggen is het dan alsnog slim om in ETF’s te investeren? Top kanaal trouwens!🙏🏽

 10. Kan je ook bijvoorbeeld trading 212 gebruiken? Thnx alvast voor je reactie

 11. Is het slim om een mij duo aan te vragen en gebruiken voor etf?

 12. Ik kom op de markt GraniteShares 3X Short Facebook en Apple en een paar ander bedrijven. Kan je me vertellen wat dat inhoud GraniteShares 3X Short

 13. Heeft een ETF een hefboomwerking? Hoe maak je rendement op een ETF? Want het moment van instappen en uitstappen zijn toch bepalend? De AEX staat nu rond 600 maar dat stond ie in 1999 ook. Als ik toen een ETF AEX had gekocht en nu verkoop, had ik dan in 21 jaar niets verdiend?

 14. simpel en duidelijk. Alleen praat je wel wat snel. Maar bedankt voor de uitleg.

 15. Heel interessant! Ik ben benieuwd wat je vind van Trading212 en dan met name de pie functie daarvan! Sommigen gebruiken het om een ETF te repliceren.

 16. Ik weet ni hoe hij het weer doet maar weeral versta ik letterlijk elke woord dat er uit zijn mond komt 😂like nrm is dees allemaal chinees voor mij ma hij legt da zo goed uit en verstaan baar like love you man!!!! Ik zweer je je hebt mij nu al dik verder geholpen in mijn theorie hier van ❤️❤️❤️

 17. Ik raak in de waar , hoe maak je winst als je voor 1 jaar 100 euro per maand inleg bijvoorbeeld bij vwrl of s&p 500 , ( moet je de aandelen verkopen? , krijg je gewoon dividend ? , krijg je winst door rente ?? ) HELP PLEAS ?

 18. Raad je aan om te beleggen bij vusa en vwrl ? Of alleen bij 1 van ze ?

 19. Wat bepaalt de koers van een ETF? De koers van de aandelen (hoeveel vraag daarna is) of staat de etf koers los van de aandelen koersen? Gaat het om hoe veel vraag er naar de etf is?

 20. Ben net begonnen met investeren en kreeg ETF's aangeboden maar wist niet wat het precies was. Deze video heeft erg geholpen en snap er nu zeker meer van

Reacties zijn gesloten.