Wat gebeurt er met het deel van mijn nalatenschap van mijn jongste dochter als ik overlijd voordat ze 18 is? in 2023

laatste update: 03-2023


Beste Harry,

Ik ben een gescheiden alleenstaande moeder met drie dochters. De oudste twee zijn getrouwd en wonen gescheiden van mij. De jongste is onder de 18 en woont zowel bij mezelf als bij haar vader (mijn ex-man). Ik heb momenteel nog geen testament. Als ik zou overlijden, zou er dan iets van mijn vermogen naar mijn ex-man gaan, aangezien hij ook de wettelijke voogd is van onze jongste dochter?

Beste lezer,

Nee, uw ex-man zou uw bezittingen niet krijgen, maar hij zou het deel van uw nalatenschap van uw jongste dochter kunnen controleren. Als u zonder testament zou overlijden, zouden uw erfgenamen onder de wetten van ‘intestacy’ vallen. Dit zijn de wetten die de staat heeft opgesteld om de verdeling van het vermogen van een overledene te regelen bij gebrek aan een testament.

Hoewel ik niet weet in welke staat u zich bevindt en dus de regels van uw staat niet kan controleren, leiden al dergelijke wetten eigendommen naar de naaste familieleden van de overledene. In jouw geval betekent dit je dochters. Uw ex-man is niet langer een familielid en krijgt geen uitkering onder de erfrechtwetten van welke staat dan ook.

Dat gezegd hebbende, zou uw ex-man de controle over het derde deel van uw nalatenschap van uw jongste dochter overnemen om namens haar te beheren totdat ze meerderjarig wordt. Dat is 18 jaar in de meeste staten, maar 19 in Alabama, Colorado, Maryland of Nebraska, en 21 in het District of Columbia, Indiana, Mississippi en New York. Als u niet wilt dat dit gebeurt, kunt u een testament opstellen dat een persoon aanwijst die u kiest om te dienen als trustee voor het aandeel van uw jongste dochter in uw nalatenschap totdat zij de meerderjarige leeftijd van uw staat bereikt, of een hogere leeftijd als u dat verkiest.

Plaats een reactie