Wanneer draaien we de klok terug?

laatste update: 12-2022


Het is november en we gaan een van de meest verdeeldheid zaaiende tijden tegemoet. Iedereen heeft er een andere mening over, familieleden zijn het er niet mee eens en sommigen liggen er zelfs wakker van.

Het zijn niet de tussentijdse verkiezingen waar we het over hebben. Het is tijd om “terug te vallen” en onze klokken terug te zetten naar de standaardtijd van zomertijd.

In de VS worden de klokken op zondag 6 november om 02.00 uur lokale tijd een uur teruggedraaid. Als je het van de positieve kant wilt bekijken, betekent dit meer licht in de ochtenden en een extra uur slaap op zaterdagavond, wat goed nieuws is voor de duizenden atleten die zondag de TCS New York City Marathon lopen. Maar we betalen wel voor dat extra ochtenduurtje zon met een verduisterd woon-werkverkeer in de avonduren.

Je zou Ben Franklin de schuld kunnen geven, aan wie wordt toegeschreven dat hij de praktijk promoot, maar dat is in twijfel getrokken, en zelfs het Franklin Institute zegt dat het een grap was. In feite sliep de Founding Father, die het adagium ‘vroeg naar bed, vroeg opstaan’ beroemd maakte in zijn Poor Richard’s Almanack, graag uit.

Hou je niet van terugvallen of vooruit springen? U kunt uw klokken constant houden en naar een van de Amerikaanse staten of territoria gaan die geen zomertijd in acht nemen, waaronder het grootste deel van Arizona, samen met Hawaii, Amerikaans Samoa, Guam, Puerto Rico en de Maagdeneilanden, volgens timeanddate .com.

Of je kunt gewoon geduld hebben. In maart keurde de Senaat unaniem een ​​maatregel goed die zomertijd permanent zou maken in de Verenigde Staten. Het wetsvoorstel, genaamd de Sunshine Protection Act, had tweeledige steun, maar het blijft vastgelopen in het Huis. Critici zeiden dat er niet over was nagedacht voordat het in stemming werd gebracht.

Als je in Europa woont, heb je je klok waarschijnlijk al in de vroege uurtjes van zondag 30 oktober teruggezet op de standaardtijd (dit verschilt per land); in Azië houden de meeste landen zich niet aan de praktijk. Klokkijkers, let op: we zouden het einde van de klokwisseling in Europa kunnen naderen. In 2019 stemde het Europees Parlement om de zomertijd af te schaffen, maar het voorstel werd vastgelopen in de Europese Raad en is voorlopig op een laag pitje gezet terwijl mensen zich concentreren op kwesties als COVID-19, Brexit en de oorlog in Oekraïne, volgens timeanddate.com.

Dus terwijl de trage raderen van de wetgevende macht in beweging komen om de praktijk af te schaffen, kunnen we het voorlopig alleen maar omarmen en ons misschien voorbereiden om het toe te voegen aan de verhalen over roterende telefoons, VHS-banden en encyclopedieën die we ongelovige kinderen vertellen.

Plaats een reactie