Walmart, Taiwan Semiconductor, Netflix, Carnival en meer

laatste update: 12-2022


Bing Guan | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten.

Walmart — De aandelen van retailer Walmart stegen met 6,54% na het rapporteren van kwartaalresultaten die de verwachtingen van Wall Street overtroffen en het verhogen van de prognoses. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 1,50 op $ 152,81 miljard aan inkomsten, waar analisten een aangepaste winst per aandeel van $ 1,32 en $ 147,75 miljard aan inkomsten verwachtten, per Refinitiv.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro
De resultaten van Nvidia suggereren dat de gaming-business dicht bij een dieptepunt zit, zeggen analisten

Retailaandelen – Retailaandelen stegen na Walmart en Doe-het-zelf-zaak’s sterker dan verwachte financiële rapporten voor het derde kwartaal. Home Depot steeg 1,63%, terwijl Doelwit aandelen stegen 3,95%. van Kohl toegevoegd 1,97% en Bedbad & daarbuiten gepaarde winsten en sloot 0,27% af. Macy’s geavanceerde 4,48% en Nordström steeg met 2,36%.

Taiwanese halfgeleider — De aandelen van de Taiwanese chipmaker stegen met 10,52% nadat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway een nieuw belang van $4 miljard in het bedrijf had opgebouwd. Berkshire voegde tegen het einde van het derde kwartaal meer dan 60 miljoen aandelen van de Amerikaanse certificaten van de Taiwanese chipmaker toe, waardoor Taiwan Semi eind september het 10e grootste belang van het conglomeraat werd.

Paramount Global — De aandelen van het mediabedrijf stegen met 5,14% nadat uit een indiening bleek dat Berkshire Hathaway zijn belang aan het einde van het derde kwartaal had verhoogd tot $1,7 miljard. Paramount is dit jaar nog steeds met meer dan 30% gedaald omdat het te lijden had onder het doorknippen van de kabel en een daling van de advertentie-inkomsten.

Louisiana-Pacific De houtmaker zag zijn aandeel met 7,84% stijgen nadat het in Omaha gevestigde Berkshire afgelopen kwartaal nieuwe posities in het bedrijf had ingenomen. Het belang van het conglomeraat was eind september $ 297 miljoen waard.

Bad- en lichaamswerken — Bath and Body Works steeg met 2,6% nadat uit een SEC-aanvraag bleek dat Dan Loeb’s Third Point in het derde kwartaal voor $ 265 miljoen aan aandelen van de retailer kocht.

Netflixen — De streaminggigant voegde 3,65% toe nadat Bank of America het aandeel dubbel had geüpgraded naar een buy from underperform. Hij zei dat het nieuwe advertentieniveau en het harde optreden tegen het delen van wachtwoorden de waarde van het aandeel met 23,6% zouden kunnen helpen stijgen.

Fulcrum therapieën — De aandelen van het biotechnologiebedrijf stegen met 5,43% nadat Goldman Sachs begon met de dekking van de aandelen als een aankoop en zei dat het een stijging van 61,5% zou kunnen zien als zijn belangrijkste experimentele medicijnen goed zouden blijven presteren.

Vodafone — De aandelen van Vodafone daalden met 6,82% nadat het bedrijf zijn winstverwachtingen en cashflowprognose had verlaagd. De mobiele operator noemde een uitdagende economische omgeving.

Getty-afbeeldingen — Het aandeel van Getty Images kelderde met 15,93% nadat de inkomsten voor het afgelopen kwartaal niet aan de verwachtingen van Wall Street voldeden.

Albemarle — De aandelen van de lithiummijnwerker daalden met 6,48%. Geruchten dat een naamloze Chinese kathodefabrikant zijn productiedoelstellingen verlaagde, zetten volgens FactSet de Amerikaanse lithiumvoorraden onder druk.

handtekeningbank — De aandelen van de cryptobank stegen met 6,61% nadat Signature melding maakte van minimale blootstelling aan FTX en mogelijke vernietiging die zou kunnen voortvloeien uit de ineenstorting. Signature zei dat het alleen een depositorelatie heeft met de beurs – het leent geen crypto uit of investeert er niet in namens klanten – en vertegenwoordigt minder dan 0,1% van zijn totale deposito’s.

Mobileye Global — Het softwarebedrijf voor autonome voertuigsystemen steeg met 1,77% nadat Baird de aandelen begon te dekken met een outperform-rating. Analist Luke Junk noemde Mobileye een marktleider en schreef: “Net, we raden aankoop aan / zouden inspelen op enige volatiliteit voor deze vooraanstaande franchise / optionele optie op langere termijn.”

Sunnova-energie — Aandelen van zonne-energiebedrijf stegen met 5,67% nadat Deutsche Bank begon met de dekking van Sunnova Energy, Eerste zonne-energie en Enphase-energie met koopbeoordelingen. First Solar steeg met 3,91% en Enphase Energy steeg met 0,94%.

Capital One Financieel — Het aandeel van de regionale bank daalde met 7,18% nadat het door de Bank of America was verlaagd van kopen naar neutraal. Analist Mihir Bhatia verlaagde ook zijn koersdoel van $124 naar $113 per aandeel.

Carnaval — De aandelen van de cruisemaatschappij stegen met 5,28% nadat een ander rapport erop wees dat de inflatie zou kunnen afnemen. Koninklijke Caribische cruises en Noorse cruiselijn waren ook hoger, respectievelijk 4,49% en 2,41%.

Chinese aandelen — Chinese bedrijven die op de Amerikaanse aandelenmarkt genoteerd staan, stegen na de ontmoeting van president Joe Biden met de Chinese president Xi Jinping en ondanks tegenvallende detailhandelsverkopen. Tencent muziekentertainment, die ook beats plaatste op de bovenste en onderste regel, steeg met 30,56%. Ali Baba steeg ongeveer 11,17%. Pinduoduo steeg met 8,53% en Baidu sprong 9,02%, terwijl JD. com steeg bijna 7,14%.

– Yun Li, Carmen Reinicke, Alex Harring, Samantha Subin en Tanaya Macheel van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie