Walmart, Netflix, Alibaba, Nvidia en meer

laatste update: 06-2023


Een Walmart in Atlanta, Georgia, VS, op zondag 19 februari 2023. De winstprognose van Walmart Inc. voor dit jaar bleef achter bij de schattingen van analisten. inventaris. Fotograaf: Dustin Chambers/Bloomberg via Getty Images

Bloomberg | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Walmart — De aandelen van de big box-retailer stegen licht nadat het bedrijf een winst- en omzetstijging rapporteerde voor het fiscale eerste kwartaal. Walmart verhoogde ook zijn vooruitzichten voor het volledige jaar. De aangepaste winstverwachtingen voor het fiscale tweede kwartaal waren echter lager dan verwacht.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Investeringsclub

Netflixen – Netflix-aandelen stegen met 9,8% per dag nadat de streaminggigant zijn presentatie vooraf aan adverteerders hield, waar velen op Wall Street optimistisch naar keken. Het mediabedrijf zei dat zijn nieuwe door advertenties ondersteunde laag bijna 5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft.

Bad- en lichaamswerken — De aandelen van de detailhandelaar stegen met meer dan 9% nadat de winst over het fiscale eerste kwartaal de verwachtingen had overtroffen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachting voor het volledige jaar. Bath & Body Works rapporteerde een gecorrigeerde winst van 33 cent per aandeel, terwijl door Refinitiv ondervraagde analisten een winst per aandeel van 26 cent hadden geschat. De omzet van $ 1,4 miljard van het bedrijf kwam overeen met de schattingen.

FedEx — Aandelen van de scheepvaartgigant stegen 1,7% tijdens de middaghandel. Deutsche Bank verhoogde een dag eerder haar koersdoel op FedEx-aandelen en herhaalde een koopadvies, daarbij verwijzend naar het potentieel voor de kwartaalresultaten van het bedrijf op 20 juni om aandelen te helpen stijgen op basis van sterke forward guidance.

Ali Baba — Het aandeel van de Chinese e-commercegigant daalde met 3,5% na een rapport met gemengde winsten over het afgelopen kwartaal. De omzet bleef achter bij de verwachtingen van Wall Street. Alibaba zei ook dat het van plan is zijn clouddivisie af te splitsen.

Proctor & Gamble — Aandelen daalden met 2% nadat Truist aandelen had verlaagd van kopen. Truist zei dat, ondanks het succes van P&G bij het heroriënteren van zijn productportfolio en het verlagen van de kosten, het van mening is dat de waardering van het aandeel “die ommekeerinspanningen volledig weerspiegelt”.

Synopsie — De aandelen stegen met 8% de dag nadat het softwarebedrijf zijn fiscale resultaten over het tweede kwartaal bekendmaakte. De kwartaalwinst en -omzet van Synopsys overtrof de verwachtingen van Wall Street. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor winst- en omzetgroei voor het hele jaar.

Micron-technologie — De aandelen van het bedrijf voor geheugen- en opslagoplossingen stegen met 4,9% na het nieuws dat het van plan is 3,7 miljard dollar in Japan te investeren om de productie van dynamische geheugenchips met willekeurige toegang te bevorderen.

Regionale bankaandelen — Aandelen van enkele zwaar getroffen regionale bankaandelen stegen, waarmee de rally van de vorige handelssessie werd voortgezet. Pac West En Zions Bancorporation respectievelijk 8% en 1,7% gewonnen. echter, de SPDR S&P Regional Banking ETF daalde met 0,4%.

Nvidia — De aandelen stegen donderdag met 4,5% en bereikten een nieuw hoogtepunt in 52 weken. Susquehanna zei in een notitie dat het betere resultaten en begeleiding verwacht van de aanhoudende “AI-goudkoorts” van de winstaankondiging van het bedrijf volgende week.

Take-Two interactief — De aandelen stegen met bijna 13% en bereikten een nieuw hoogtepunt in 52 weken na de winstaankondiging van het bedrijf op woensdag. Het videogamebedrijf boekte $ 1,39 miljard aan inkomsten in het fiscale vierde kwartaal, wat volgens de schattingen van analisten van $ 1,34 miljard overtreft, aldus Refinitiv. Om zeker te zijn, vielen de verwachtingen van het bedrijf voor boekingen in het eerste kwartaal en het volledige jaar onder de verwachtingen van Wall Street.

Financieel Cincinnati — De aandelen stegen met 2% nadat Bank of America de verzekeringsmaatschappij had opgewaardeerd om van neutraal te kopen. Het bedrijf zei dat het ergste voorbij zou moeten zijn met betrekking tot stijgende parapluclaims.

Copart — De aandelen stegen 6% en bereikten donderdag een nieuwe hoogte in 52 weken. De inkomsten en inkomsten van de online autoverkoper over het derde kwartaal overtroffen de verwachtingen van Wall Street.

– Samantha Subin, Alex Harring, Brian Evans en Michelle Fox van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie