Waarom je NU zou moeten beginnen met beleggen!

laatste update: 01-2023


Veel mensen vragen zich af wanneer het juiste moment is om te beginnen met beleggen. Het eerlijke antwoord is dat niemand een glazenbol heeft en daarom is het onmogelijk om de toekomst te voorspellen. Wat het verleden duidelijk maakt is dat de aandelenmarkten op de lange termijn in waarde weten te stijgen. Vanuit dat oogpunt is het ook belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met beleggen. Op die manier is jouw beleggingshorizon langer en eventuele koersdalingen kan je dan gemakkelijker opvangen.

Beginnen met beleggen

Een aanzienlijk deel van de bevolking heeft een nare ervaring met beleggen. Dit is ook niet verwonderlijk te noemen, want uit divers onderzoek blijkt dat 80 tot 90 procent van de particuliere beleggers hier tussen zit. De oorzaak van dit probleem is simpel: mensen zijn geneigd om op het verkeerde moment in en uit te stappen. Op het moment dat de beurskoersen torenhoog staan, staan mensen in de rij om een plekje op de aandelenmarkten te bemachtigen. Terwijl de paniek al snel toeslaat als er sprake is van een beursdaling van bijvoorbeeld 20%. Juist op dat moment staan diezelfde mensen weer in de rij om via de nooduitgang de financiële markten te verlaten.

Maandelijks beleggen

Steeds meer mensen kiezen er ook voor om niet met een vast startbedrag te beginnen, maar door maandelijks geld te storten op de beleggersrekening. Op deze manier worden de investeringen gespreid en wordt het risico verkleind dat je precies op de top instapt. Tijdens deze video laten we het verschil tussen de volgende twee manieren zien:
– Instappen met een vast bedrag
– Elke maand investeren

Download ons gratis E-book “Handelen zonder Emoties”:

Let op; dit is geen financieel advies. Wij verstrekken alleen informatie en hieraan kunnen geen verantwoordelijkheden ontleend worden. Je bent zelf verantwoordelijk hoe je met de verstrekte informatie omgaat.

#beleggen #compoundinterest #rendement