Waarom crashen Chinese aandelen na partijcongres van de CCP in China?

laatste update: 12-2022


China heeft te maken me wat problemen en dat zien we in de aandelenkoersen.
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💰 GRATIS AANDEEL via BUX Zero tot 200 euro

Vorige week was het partijcongres van de Chinese Communistische Partij (CCP). Gedurende dit congress, dat een week duurde en op zondag was afgelopen, werden de visie en plannen voor de komende 5 jaar duidelijk. Een periode waarin President Xi wederom als leider is ‘gekozen’.

Maar als we afgelopen maandag naar de beurs keken, en specifiek naar Chinese aandelen, dan zagen we een flinke daling. Een crash voor deze aandelen zelfs! De plannen van he CCP werden dus niet positief ontvangen door beleggers.

Maar wat is er dan besproken tijdens het partijcongres dat zorgde voor deze crash? Welke problemen spelen er in en voor China op dit moment? En hoe ziet dat er uit bij enkele Chinese aandelen specifiek? Dat bekijken en bespreken we in deze video!

PRODUCTEN EN DIENSTEN DIE IK GEBRUIK
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💰 GRATIS AANDEEL via BUX Zero
🔗 CRYPTO via Bitvavo:
🔗 CRYPTO via Coinmerce:

💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers
⭐️ Meer aanbevelingen via

VIDEO ONDERWERPEN
00:00 Chinese beurs en aandelen
02:02 Partijcongres CCP 2022
06:54 Problemen voor China
12:01 Chinese aandelen
15:20 Conclusie

Video Coldfusion over China:

#beleggen #aandelen #china

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.
Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
De videos en content op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden. Ik ben geen (financieel) adviseur. Doe altijd zelf onderzoek naar de besproken onderwerpen en aandelen. Beleggen kent risico’s, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

STUUR EEN EMAIL
info@eenpassiefinkomen.nl

8 gedachten over “Waarom crashen Chinese aandelen na partijcongres van de CCP in China?”

  1. De CCP heeft de laatste 10 jaar een jaarlijkse economische groei van rond de 6% gerealiseerd. Nu gaan ze meer voor levenskwaliteit, dus de groei zal wat minderen, maar mijn vertrouwen in Chinese bedrijven niet.

  2. Waarom zeg je dat Taiwan onafhankelijk is terwijl onze eigen overheid zich officieel houdt aan het 1 China beleid. Er is maar 1 land in Europa die Taiwan als onafhankelijk ziet en dat is Litouwen.

  3. Het enige waar ik me zorgen rond maak bij China is de dreiging van de d-listing. Verder zie ik goede vooruitzichten, net als voor India.

  4. Basic fit staat er precies niet goed voor ruud? Waar vind ik er meer info van terug? Sta je nog steeds achter 🤔
    Jou filmpjes zijn super en leerijk,goed bezig 👍🏼

Reacties zijn gesloten.