Waarom BELEGGEN in ETF’s moeilijker is dan je denkt! | Let op bij ETF’s in 2023

laatste update: 11-2023


Beleggen in EF’s kan een goed idee zijn, maar je moet wel op een paar dingen letten!
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via

Wil je beginnen met beleggen? Dan zijn ETF’s een goede manier om bekend te raken met beleggen. Je kunt een portfolio opbouwen met spreiding, lage kosten en een gemiddeld rendement. Maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je ETF’s koopt.

Er zijn namelijk veel verschillende soorten ETF’s. Van wereldwijd gespreide tot sector specifiek. En tegenwoordig zijn ook voornamelijk de thematische ETF’s zoals rond Clean Energy of Waterstof erg populair. Maar er zijn belangrijke verschillen tussen deze, en ieder soort heeft zijn eigen aandachtspunten.

Dus ja, ETF’s kunnen een goed idee zijn en de basis van je portfolio vormen (voor zowel beginnende als gevorderde beleggers), maar denk er niet te makkelijk over. Want dat een ETF spreiding bied, wil niet zeggen dat het de spreiding biedt waar jij naar op zoek bent!

PRODUCTEN EN DIENSTEN DIE IK GEBRUIK
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💰 BELEGGEN via TradeRepublic
🔗 CRYPTO via Bitvavo:
🔗 CRYPTO via Coinmerce:

💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers

⭐️ Meer aanbevelingen via

VIDEO ONDERWERPEN
00:00 Intro
00:37 ETF als basis van je portfolio
01:57 Gemiddeld rendement
06:58 Meer specifiek, meer volatiel en actief
11:02 Conclusie

#beleggen #investeren #aandelen

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.
Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
De videos en content op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden. Ik ben geen (financieel) adviseur. Doe altijd zelf onderzoek naar de besproken onderwerpen en aandelen. Beleggen kent risico’s, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

STUUR EEN EMAIL
info@eenpassiefinkomen.nl

9 gedachten over “Waarom BELEGGEN in ETF’s moeilijker is dan je denkt! | Let op bij ETF’s in 2023”

  1. Goede uitleg. Dit maakt jouw kanaal beter dan vele andere finfluencers. Je kijkt naar de techniek van beleggingsproducten ipv alleen de potentiele voordelen de hemel in te prijzen.

  2. Zelf heb ik VWRL, VUSA, QDV5, EMAE. Waarbij VWRL en VUSA de grootste hap zijn. Door de hoge kosten bij degiro koop ik niet meer maandelijks en merk ik dat ik veel minder in ETF's investeer dan ik zou willen. Nu is het plan om minder vaak maar met grotere bedragen te kopen. Bijvoorbeeld als de RSI oversold is en de prijs onder de 50MA is of iets dergelijks. Ik moet dit nog even uitzoeken

  3. Mooi lerende video. İk investeer zelf in 7-8 verschillende ETF´s voor langere termijn. Zodat ik me niet elke keer bezig ben met onderzoeken. ETF´s met spreidende sectoren en landen. Zodat ik goed heb kunnen spreiden tussen ETF´s en voor veiligheid. Heel erg bedankt.

  4. Ik koop maandelijks een ETF uit de kernselectie bij deGiro.

    Ik ga altijd voor de ETF die op dat moment volgens het algoritme de meeste potentie heeft.

  5. ik ben kleine belegger en heb een volgend verdienmodel bij de Giro gevonden. Momenteel iets duurder vanwege de 1 euro kosten, Ik zoek gelijksoortige ETF en verhandel deze consequent ( als het ware om en om ) en pakt kleine winstjes. Daardoor gaan die kleine winstjes steeds (direct) opnieuw aan de slag. t maakt ook dat je een giga spreiding hebt. Kosten in verhouding laag. wie geen winsten neemt kan een half jaar ETF hebben, van plus 100 eu winst naar 20 euro verlies. Door winstjes te omarmen genereer je wel winst en kan ook sneeuwbal helpen.

  6. Fijn dat je Clean Enery een keer behandeld! Ik sta al 8000 in de min op Global Clean Energy. Twijfel of ik verlies zal nemen of toch afwachten tot het ooit weer omhoog gaat😥

Reacties zijn gesloten.