VS zegt dat zes luchtvaartmaatschappijen $ 622 miljoen aan restituties geven door Reuters

laatste update: 11-2022©Reuters. FILE FOTO: De Amerikaanse minister van Transport Pete Buttigieg neemt deel aan een bijeenkomst ter ondersteuning van de democratische senator Catherine Cortez Masto voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen in Henderson, Nevada, VS op 7 november 2022. REUTERS/David Swanson/File Photo

Door David Shepardson

WASHINGTON (Reuters) – Het Amerikaanse transportdepartement zei maandag dat zes luchtvaartmaatschappijen werden geslagen met $ 7,25 miljoen aan boetes en stemden ermee in om $ 622 miljoen aan passagiersrestituties uit te keren, aangezien het bureau belooft de bescherming van de consument agressief af te dwingen.

De acties hielpen ervoor te zorgen dat de luchtvaartmaatschappijen de vereiste terugbetalingen betaalden “aan honderdduizenden passagiers van wie hun vluchten werden geannuleerd of aanzienlijk werden gewijzigd”, vertelde minister van Transport Pete Buttigieg aan verslaggevers. “Het zou geen handhavingsmaatregelen moeten nemen van (USDOT) om luchtvaartmaatschappijen ertoe te brengen het geld te betalen dat ze moeten betalen.”

Veel van de terugbetalingen hadden betrekking op vluchten die tijdens de COVID-19-pandemie waren vertraagd of geannuleerd, en veel reizigers wachtten maanden of zelfs jaren op terugbetalingen.

Buttigieg zei onder de schikkingen dat ultra-low-cost luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines $ 222 miljoen aan terugbetalingen moest betalen en een boete van $ 2,2 miljoen zal betalen, terwijl Air India, eigendom van de Tata Group, $ 121,5 miljoen aan vereiste terugbetalingen en een boete van $ 1,4 miljoen zal betalen.

Frontier zei dat het $ 92 miljoen aan restituties en ingewisselde tegoeden en vouchers heeft verstrekt aan klanten die tijdens COVID vrijwillig niet-restitueerbare tickets hebben geannuleerd en geen recht hadden op restituties. Het zei dat de terugbetalingen “de inzet van Frontier aantonen om onze klanten eerlijk en flexibel te behandelen.”

Staatsbedrijf TAP Portugal zal $ 126,5 miljoen aan vereiste terugbetalingen betalen en een boete van $ 1,1 miljoen betalen, en Avianca uit Colombia zal $ 76,8 miljoen aan vereiste terugbetalingen betalen en een boete van $ 750.000 betalen.

El Al Israel Airlines zal $ 61,9 miljoen aan vereiste restituties betalen en een boete van $ 900.000 betalen, en het Mexicaanse Aeromexico zal $ 13,6 miljoen aan vereiste restituties en een boete van $ 900.000 betalen.

El Al vertelde USDOT dat het geen beleid had om restituties te weigeren en “prioritaire restituties voor Amerikaanse passagiers”, maar zei dat het de tijdsplanning van de afdeling niet had kunnen halen vanwege de druk die de “COVID-19-noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid had op zijn personeel en zijn financiën”. .”

Avianca vertelde USDOT dat het geen beleid had om terugbetalingen te weigeren, maar “ongeveer zeven jaar aan terugbetalingsverzoeken in één jaar moest verwerken met minder personeel”.

Aeromexico bepaalde in 2020 en 2021 dat restituties 12 maanden na ontvangst zouden worden verwerkt, aldus USDOT, waardoor duizenden Amerikaanse passagiers niet tijdig restituties kregen. Aeromexico vertelde USDOT “omdat het geconfronteerd werd met de mogelijkheid dat het zijn activiteiten zou moeten staken, nam het de moeilijke beslissing om te beperken hoe passagiers met niet-restitueerbare tickets de waarde van die tickets konden terugkrijgen.”

USDOT zei dat Air India niet tijdig heeft terugbetaald. De luchtvaartmaatschappij zei dat ze van maart 2020 tot september 2021 een “vloedgolf aan verzoeken om terugbetaling” ontving vanwege haar “liberale restitutie-on-demand-beleid”.

TAP zei dat het te maken had gehad met “een lawine van terugbetalingsverzoeken en dat het callcenter snel overweldigd was”.

USDOT zei dat het andere vervoerders onderzoekt.

USDOT crediteerde luchtvaartmaatschappijen met enkele betalingen voor niet-restitueerbare tickets tegen de boetes: Frontier kreeg een tegoed van $ 1,2 miljoen, TAP Portugal $ 550.000, El Al $ 450.000 en Avianca $ 375.000.

Plaats een reactie