VS praat met Japanners en Nederlanders om geen onmiddellijke exportbeperkingen voor China-chips op te leveren – bron Door Reuters

laatste update: 01-2023©Reuters.

Door Alexandra Alper

WASHINGTON (Reuters) – Het Witte Huis zal tijdens komende bezoeken een recent hardhandig optreden tegen de export van gereedschap voor het maken van chips naar China bespreken met Japanse en Nederlandse functionarissen, maar dit zal niet resulteren in “onmiddellijke” toezeggingen van de twee landen om soortgelijke stoepranden op te leggen. zei een persoon die bekend is met het denken van Amerikaanse functionarissen donderdag.

De regering-Biden publiceerde in oktober een uitgebreide reeks exportcontroles, waaronder maatregelen die de toegang van China tot Amerikaanse technologie voor het maken van chips streng beperken, als onderdeel van een poging om de technologische en militaire vooruitgang van Peking te vertragen.

Maar het heeft de belangrijkste bondgenoten er nog niet van overtuigd om vergelijkbare apparatuurbeperkingen in te voeren die als essentieel worden beschouwd om de beperkingen effectief te maken, aangezien de Japanse en Nederlandse bedrijven Tokyo Electron Ltd en ASML Holding (NASDAQ:) NV ook topproducenten zijn van apparatuur voor het maken van chips.

Aanstaande ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Japanse premier Fumio Kishida en de Nederlandse premier Mark Rutte in het Witte Huis op respectievelijk vrijdag en aanstaande dinsdag zullen forums bieden om de kwestie te bespreken, zei een persoon die werd ingelicht over het denken van Amerikaanse functionarissen.

Maar “deze bezoeken zullen niet resulteren in onmiddellijke aankondigingen en (maken) deel uit van ons lopende overleg over deze kwesties”, waarschuwde de persoon.

Een belangrijke ambtenaar van de handelsafdeling zei in oktober dat dergelijke overeenkomsten “op korte termijn” zouden komen.

Plaats een reactie