Vorige week in managementwijzigingen en verzendingen: Visa, Tesla door Investing.com

laatste update: 11-2022
Dit zijn de grootste managementwijzigingen en berichten van de afgelopen week, zoals voor het eerst gerapporteerd op InvestingPro+.

Visa (NYSE:) aangekondigd de benoeming van Ryan McInerney als CEOmet ingang van 1 februari 2023. McInerney is momenteel President van Visa, een functie die hij sinds 2013 bekleedt. Hij zal de functie van CEO overnemen van Alfred F. Kelly, Jr., die sinds 2016 CEO van het bedrijf is en sinds 2019. Na de benoeming van McInerney zal Kelly de rol van uitvoerend voorzitter van de raad op zich nemen.

“Ryan’s uitdaging als CEO in deze tijd is dat we ons in inflatoire tijden bevinden”, vertelde Darrin Peller, algemeen directeur bij Wolfe Research, aan Reuters. omgeving”, aldus Reuters.

Tesla (NASDAQ:) bestuurslid James Murdoch zegt CEO Elon Musk heeft “in de afgelopen maanden iemand geïdentificeerd als een potentiële opvolger in de rol van chief executive”, Dat heeft Reuters gemeld. De directeur gaf geen verdere details of hints over wie de volgende leider van Tesla zou kunnen zijn.

De neiging van Musk om meerdere wereldwijde bedrijven tegelijk aan te voeren, heeft de afgelopen maanden geleid tot meer aandacht en kritiek van investeerders en analisten, waarbij sommigen de slechte aandelenprestaties van Tesla toeschrijven – aandelen zijn met 54% YTD gedaald en alleen al in de afgelopen 2 maanden met 40% – aan het verlies van vertrouwen in het vermogen van Musk om voldoende focus te behouden. Murdoch vertelde Reuters dat de auditcommissie van Tesla de situatie op Twitter in de gaten houdt, in navolging van bredere zorgen van investeerders.

Reuters meldde afzonderlijk dat Musk zei dat hij “verwachtte zijn tijd bij Twitter te verkorten en uiteindelijk een nieuwe leider zou vinden om het socialemediabedrijf te leiden, eraan toevoegend dat hij hoopte deze week een organisatorische herstructurering te voltooien.”

Amedisys (NASDAQ:), Inc. kondigde donderdag aan dat CEO Chris Gerard het bedrijf met ingang van dezelfde dag zou verlaten. Paul Kusserow, voorzitter van de raad van bestuur, zal fungeren als voorzitter en CEO totdat er een vervanger is aangenomen. Paul was tot begin 2022 zeven jaar CEO van Amedisys. Amedisys kondigde aan dat het zal beginnen met de zoektocht naar een nieuwe CEO.

Kusserow zei: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren als CEO en voort te bouwen op de uitstekende basis die we bij Amedisys hebben.” Aandelen verloren 6% voor de week.

KeyCorp (NYSE:) heeft aangekondigd dat CFO Donald R. Kimble op 1 mei 2023 met pensioen gaat. Hij wordt opgevolgd door Clark HI Khayat, momenteel Chief Strategy Officer.

CEO Christopher Gorman zei: “Don is een zeer gerespecteerde leider, zowel binnen als buiten ons bedrijf, die zijn expertise gebruikt om onze strategie en positionering vorm te geven Sleutel voor gezonde, winstgevende groei. Persoonlijk wil ik Don bedanken voor zijn onvermoeibare inzet , gezond beoordelingsvermogen en standvastig leiderschap.” De aandelen daalden deze week met 5,4%.

Vlad Schepkov en Reuters hebben bijgedragen aan dit artikel.

Plaats een reactie