Volvo 1Q Verkoop SEK 131.42B – MarketWatch in 2023

laatste update: 05-2023


Door Dominic Chopping


STOCKHOLM–Volvo AB zei donderdag dat het een record voor vrachtwagenleveringen in het eerste kwartaal heeft neergezet, omdat de verstoringen in de Europese toeleveringsketen afnamen, terwijl de vraag naar nieuwe vrachtwagens sterk toenam.

Vrachtwagenleveringen stegen met 11% in het kwartaal, terwijl de orderontvangst met 32% toenam.

De Zweedse vrachtwagenfabrikant maakte vorige week voorlopige cijfers over het eerste kwartaal bekend en zei dat de omzet in het jaar met 25% steeg tot 131,4 miljard Zweedse kronen ($ 12,69 miljard), met een aangepast bedrijfsresultaat van SEK 18,4 miljard en een aangepaste operationele marge tot 14,0 miljard. % vanaf 12,0%.

Op donderdag rapporteerde het een nettowinst van SEK 12,91 miljard tegen SEK 7,03 miljard een jaar eerder.

Volvo zei dat ondanks verslechterende economische vooruitzichten met hoge inflatie en stijgende rentetarieven, de transportvolumes en de infrastructuuractiviteit in de meeste markten solide zijn gebleven.

In combinatie met de behoefte van klanten om verouderde wagenparken te vernieuwen, heeft dit bijgedragen aan een goede vraag naar zijn producten, voegde het eraan toe.

“De verstoringen in de Europese toeleveringsketens zijn niet zo groot geweest als in het najaar en hebben bijgedragen aan een hogere productiviteit”, zei CEO Martin Lundstedt.

“De Noord-Amerikaanse toeleveringsketen daarentegen blijft onstabiel, wat leidt tot productieverstoringen.”

Volvo verhoogde zijn prognoses voor de vrachtwagenmarkt voor 2023 voor Europa en Noord-Amerika en handhaafde de richtlijnen voor andere regio’s.


Schrijf naar Dominic Chopping op dominic.chopping@wsj.com

Plaats een reactie