VN dringt er bij Musk op aan om mensenrechten te beschermen op Twitter

laatste update: 12-2022


2/2

© Reuters. BESTANDSFOTO: Elon Musk-foto en Twitter-logo worden gezien door vergrootglas in deze illustratie, genomen op 4 november 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

2/2

GENVE (Reuters) – De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, heeft zaterdag een open brief gestuurd aan Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter Inc (NYSE:), drong er bij hem op aan “ervoor te zorgen dat mensenrechten centraal staan ​​in het beheer van Twitter”.

Twitter Inc heeft vrijdag de helft van zijn personeel ontslagen en tweets van medewerkers van het socialemediabedrijf zeiden dat het team dat verantwoordelijk is voor mensenrechten een van de getroffenen was, een ontwikkeling die Türk omschreef als geen “bemoedigende start”.

“Twitter maakt deel uit van een wereldwijde revolutie die de manier waarop we communiceren heeft veranderd”, zei Türk in de brief. “Maar ik schrijf met bezorgdheid en angst over ons digitale plein en de rol van Twitter daarin.”

“Zoals alle bedrijven moet Twitter de schade van zijn platform begrijpen en stappen ondernemen om deze aan te pakken”, voegde hij eraan toe. “Respect voor onze gedeelde mensenrechten moet de vangrail vormen voor het gebruik en de evolutie van het platform.”

“Kortom, ik dring er bij u op aan ervoor te zorgen dat de mensenrechten centraal staan ​​in het beheer van Twitter onder uw leiding”, zei de Hoge Commissaris.

De ontslagen van vrijdag maakten een einde aan een week van chaos en onzekerheid over de toekomst van Twitter onder Musk, ’s werelds rijkste persoon, die vrijdag tweette dat de dienst een “enorme omzetdaling” ervoer.

Plaats een reactie