Verborgen Kosten bij Beleggen – Meer kosten dan je denkt bij elke transactie!

laatste update: 08-2022


💰 DEGIRO – Beleggen in Aandelen en ETFs (tip)
💰 BinckForward – Beheerd Beleggen
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers:

Beleggen, investeren en dus aandelen kopen doe je om rendement te maken. Je wilt geld verdienen (op de lange termijn). Een belangrijk onderdeel is dus om je kosten laag te houden. Maar heb je wel goed inzicht in welke kosten er zijn als je gaat beginnen met beleggen? Of is er sprake van verborgen kosten bij aandelen kopen?

In deze video bekijken we mijn kosten en zal je zien dat er meer kosten zijn dan de kosten die je ziet tijdens het aandelen kopen of aandelen verkopen. Belangrijk om hier rekening mee te houden als je aandelen gaat kopen.

AANBEVOLEN:
===========
💰 DEGIRO – Beleggen in Aandelen en ETFs (tip)
💰 BinckForward – Beheerd Beleggen
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers:

🔗 CRYPTO via Bitvavo:
🔗 CRYPTO via CoinMerce:
⭐️ Meer aanbevelingen via

BESPROKEN ONDERWERPEN, VIDEO’S EN WEBSITES
============================================
00:00 Intro
01:06 Kosten bij beleggen
07:43 Feedback en reacties

⭐️ NIEUW YOUTUBE KANAAL = EEN PASSIEF INKOMEN – BELEGGEN

#beleggen #aandelen #investeren

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
=======================
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.

Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
===========
De videos en content op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden. Ik ben geen (financieel) adviseur. Doe altijd zelf onderzoek naar de besproken onderwerpen en aandelen.

⚠️ Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. ⚠️

CONTACT
========
Website:
E-mail: info@eenpassiefinkomen.nl

🟪 INSTAGRAM: /

16 gedachten over “Verborgen Kosten bij Beleggen – Meer kosten dan je denkt bij elke transactie!”

 1. Heb jij altijd overzicht over alle kosten al je een transactie doet?
  In het geval van NIO valt het dus 130% hoger uit dan we te zien krijgen. Hoe zit dat bij jouw broker? 👇

 2. Nuttige video! Ook interessant is de invloed van wisselkoers, waardoor je rendement behoorlijk kan afwijken. Over het algemeen zou je wel een balans verwachten (soms verkoop je voor een gunstige wisselkoers, soms ongunstig), maar ik twijfel toch of het dan niet beter is om je Amerikaanse aandelen bij Etoro te kopen, of om je valuta handmatig om te wisselen bij Degiro wanneer de koers gunstig is.

 3. Het zou netjes zijn als DeGiro de valutakosten meteen laat zien als je de order plaatst. Nu zie je het alleen in de mail van je aankoop. Zou wel kunnen dat ze dat niet meteen doen, omdat ze de wisselkoers pakken op het moment van uitvoeren van de order (dus niet bij het plaatsen).
  Wat mij verbaast, is dat het kopen van Duitse aandelen zo duur is bij DeGiro. Je zou verwachten dat ze met hun FlatEx bank de kosten laag kunnen houden.

 4. Mooie video weer, ik zelf houd niet veel rekening met valuta kosten maar mogelijk wel goed dit mee te nemen bij sommige transacties.

  Het is geen verborgen kosten maar merkte wel dat mijn totale waarde van sommige aandelen in de min stond terwijl het aandeel zelf wel boven mn Gak stond en ruim in de min dan niet enkel de transactie kosten.

  Ik denk zelf dat het te maken heeft met de dollar euro koers.
  Had die aandelen terug kijkend op 1 euro = 0.85 dollar gekocht terwijl de koers dus even later 1 euro = 0.83 dollar.
  Tja dan wordt je totale rendement ook minder natuurlijk.

 5. Een duidelijke uitleg. Ik weet dat je bij Binck eerst dollars moet kopen om vervolgens aandelen in de VS te kopen. Ik vind dit bij de Giro handiger.

 6. Ik gebruik zelf Buz Zero en ik kan het zeker aanraden. Gebruik altijd de Zero order, dan betaal je geen transactiekosten (Bij market en limit orders anders €1). Hebben ook net de VWRL toegevoegd, dus dat is top. Ook betaal je geen €2,50 voor elke beurs die je gebruikt zoals bij DeGiro.

 7. Hoe zit dit dan met dividend bij bijvoorbeeld VWRL? Deze heb ik in euro's op de EAM, maar ze keren dividend uit in dollars wat vervolgens omgezet wordt naar euro's. Zitten hier ook valutakosten aan verbonden?

 8. Interessante verhelderende video alweer, thanks!

  Blijkbaar wordt er ook 2x 2,5euro aangerekend als je in 2 beurzen in hetzelfde land zou beleggen. Dus bvb beleggen in NSY en NSD zijn dan 5euro in totaal per jaar.

  Ikzelf koos als Belg voor deze beurzen (EBR,XET,NSY en EAM) en denk dat het op de lange termijn zoals je zegt niet echt op die paar euros zal aankomen om voor dollar of euro te kiezen. Enkel de valuta tegenover de euro, als ik later zou verkopen, zal wel in mijn voor- of nadeel zijn, maar ook niet waard om over te piekeren imo.
  Ik ga wel proberen om mij wat te beperken tot het aanbod van deze 4 beurzen, die toch een voldoende gediversifieerd mooi aanbod hebben.

  XET is inderdaad duur met die 4euro maar die beurs heeft toch beduidend veel interessante aandelen, know what I m saying 😏

  PS: ik ben nog een groentje, hoor, maar heb de smaak al goed te pakken

 9. 0,1% , waar hebben we het over. Een seconde eerder of later verkopen heeft vaak meer invloed

Reacties zijn gesloten.