‘Veel van deze gebieden vlogen onder de radar in de pandemische razernij’: dit zijn de populairste huizenmarkten voor 2023 in 2023

laatste update: 02-2023


De Amerikaanse huizenmarkt is niets zo niet onvoorspelbaar.

De huizenmarkt vertraagt, maar in sommige gebieden zal er meer geroezemoes zijn in 2023. Vastgoed in Florida was hot in 2022, met Tennessee, de Carolinas en Texas metrogebieden die ook prominent aanwezig waren op een lijst van de 100 grootste metro’s waar de prijzen het meest zijn gestegen aanzienlijk, volgens Zillow Z,
+0,75%.
Maar andere meer betaalbare regio’s zullen naar verwachting in 2023 verschijnen.

“De hitte zal zeker aanhouden in de Sunshine State”, zei Zillow in zijn jaarlijkse vastgoedprognose die deze maand werd uitgebracht. “Maar aangezien betaalbaarheid de belangrijkste drijfveer is geworden van zowel vraag als aanbod op de markt, zien plaatsen die nog steeds redelijke prijzen bieden al het momentum verschuiven en zouden ze in 2023 de gezondste huizenmarkten moeten hebben.”

“Treed het Midwesten binnen”, voegde het rapport eraan toe. “In tegenstelling tot bijna elke andere regio in de Verenigde Staten, zijn de prijzen in de meeste metropolen in het Midwesten niet tot het uiterste gestegen. De hypotheekkosten als percentage van het inkomen bevinden zich nog steeds binnen gezonde niveaus van minder dan 30% in Ohio, Pennsylvania, Kansas, de staat New York, Iowa en kleinere metropolen in Illinois, waardoor starters de sprong kunnen wagen.”

Naarmate de rentetarieven en prijzen stijgen, noemde Realtor.com 10 regio’s waar de verkoop en prijzen naar verwachting in 2023 een hobbel zullen ervaren.

Naarmate de rentetarieven en prijzen stijgen, noemde Realtor.com 10 regio’s waar de verkoop en prijzen naar verwachting in 2023 zullen stijgen: Hartford-West Hartford, Conn., El Paso, Texas, Louisville, Ky., Worcester, Mass., Buffalo -Cheektowaga NY, Augusta-Richmond County, Georgia, Grand Rapids-Wyoming, Michigan, Columbia, SC, Chattanooga, Tenn., en Toledo, Ohio.

Realtor.com ziet de prijzen in 2022 stijgen met 7,3% – versus 5,4% op nationaal niveau – in deze top 10 markten, die zich grotendeels bevinden in middelgrote markten ten oosten van de rivier de Mississippi, met lokale industrie verbonden aan productie, onderwijs, gezondheidszorg en overheid . De jaarlijkse verkoop in deze markten zal in 2022 met meer dan 5% groeien, vergeleken met een verwachte daling van 14% in de nationale woningverkopen.

“We hebben lagere prijsstijgingen gezien, meer algemene betaalbaarheid en meer gebruik van door de overheid gesteunde hypotheekproducten voor veteranen, starters en minderheidskopers in deze topmarkten, waardoor alle huizenkopers kansen krijgen om hun huizenkoopdollars te vergroten,” Realtor.com hoofdeconoom Danielle Hale zei.

Meer betaalbare plaatsen, maar stijgende rentelasten

Huizenjagers, vooral starters, zullen in 2023 op zoek gaan naar meer betaalbare woonruimte, met een hypotheekrente van 30 jaar die momenteel rond de 7% schommelt, het dubbele van vorig jaar. “Veel van deze gebieden vlogen onder de radar in de pandemische waanzin en zijn nu goed gepositioneerd om op te borrelen met solide vooruitzichten op werk zonder het prijskaartje van de grote stad”, voegde Hale eraan toe.

Toch voorspelt Realtor.com dat betaalbaarheid in 2023 een probleem zal blijven, ondanks een markt die zich terugtrekt van de gloeiend hete vraag in de begindagen van de pandemie. De typische maandelijkse hypotheekbetaling zal in 2023 $ 2.430 bedragen, 28% hoger dan dit jaar, wat waarschijnlijk veel potentiële huizenkopers uit de vastgoedmarkt zal dwingen en hen uiteindelijk zal dwingen om te blijven huren, zei het.

De afgelopen twee jaar hebben onuitwisbare sporen nagelaten op de huizenmarkt, aldus Realtor.com. “Daaronder veroorzaakte het monetaire beleid van de Federal Reserve in combinatie met een langdurige onderbouwtrend een zweepslag in betaalbaarheid.” (Realtor.com wordt beheerd door Move Inc., een dochteronderneming van News Corp, en MarketWatch is een onderdeel van Dow Jones, ook een dochteronderneming van News Corp. NWSA,
-0,11%.

Betaalbaarheid blijft een probleem in 2023 met hoge rentetarieven, maar Rent.com schetste de meest betaalbare metrogebieden.

Rent.com, de zoekmachine voor appartementen, somde de meest betaalbare grootstedelijke gebieden op, die volgens hem een ​​uitstel bieden van hoge huurkosten. “Single-digit huurprijsstijgingen en dalende maand-op-maand huurprijzen in verschillende markten geven huurders hoop dat de prijzen zich kunnen stabiliseren na een periode van historische groei”, aldus het bedrijf.

Oklahoma City stond op nummer 1 van meest betaalbare. Huurders in dat metrogebied betaalden in oktober 2022 een mediane huur van $ 1.301. Terwijl Oklahoma City de grootste jaarlijkse huurstijging registreerde in de top 25 van meest betaalbare metrogebieden (31,7%), steeg de huur slechts met 3,3% van september tot oktober, het rapport zei.

Andere betaalbare metrogebieden op Rent.com’s top 10 lijst zijn: Louisville/Jefferson County, Ky.; San Antonio-Nieuwe Braunfels, Texas; Kansas City, Mo., Indianapolis-Carmel-Anderson, Ind.; Cleveland-Elyria, Ohio; Columbus, Ohio; Birmingham-Hoover, Ala.; Buffalo-Cheektowaga, NY; en Memphis, Tennessee.

Plaats een reactie