Vakbonden in Los Angeles steunen Hollywood-schrijvers Door Reuters

laatste update: 06-2023©Reuters. FILE FOTO: Leden van de Writers Guild of America (WGA) East piket buiten Peacock Newfront streaming service kantoren, in New York City, VS, 2 mei 2023. REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Door Jorge García

LOS ANGELES (Reuters) – Vakbonden die leraren, vrachtwagenchauffeurs en andere arbeiders vertegenwoordigen die binnenkort naar de onderhandelingstafel gaan, kwamen vrijdag in het centrum van Los Angeles opdagen om de opvallende film- en televisieschrijvers van Hollywood te steunen.

De Writers Guild of America (WGA) begon op 2 mei met een werkonderbreking nadat ze er niet in was geslaagd overeenstemming te bereiken over hogere lonen met mediabedrijven, waaronder Walt. Disney (NYSE:) Co, Netflix Inc (NASDAQ:) en Warner Bros Discovery (NASDAQ:) Inc.

Op vrijdag verzamelden een paar honderd leden van vakbonden in de toerisme- en horecasector, leraren, logistiek personeel en overheidspersoneel zich in het centrum van Los Angeles in een show van eenheid. De deelnemende vakbonden vertegenwoordigen meer dan 200.000 arbeiders en de collectieve arbeidsovereenkomsten lopen ook af in 2023, aldus de organisatoren.

“Het wordt een hete arbeidszomer”, zei Lorena Gonzalez, uitvoerend secretaris van de California Labour Federation, tegen de menigte. “Het is uw kracht om samen te staan ​​die ervoor zal zorgen dat de volgende generatie werknemers het vermogen heeft om te leven.”

Organisatoren zeiden dat de vakbonden universele eisen hadden voor leefbare lonen te midden van stijgende voedsel-, huisvestings- en transportkosten.

Schrijver Danielle Roderick zei dat ze hoopte dat de schrijvers een beweging zouden leiden van “iedereen die het niet pikt”.

“Iedereen heeft het gevoel dat ze op de een of andere manier levend worden opgegeten”, zei Roderick, die de bijeenkomst bijwoonde met haar man, ook een schrijver, en twee kinderen.

De Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), die grote studio’s vertegenwoordigt, heeft gezegd dat het “genereuze” vergoedingen aan schrijvers heeft aangeboden. Er staan ​​geen nieuwe gesprekken tussen beide partijen op de agenda.

Plaats een reactie