Vacasa: Bull Thesis houdt op lange termijn stand, geconfronteerd met tegenwind op korte termijn (NASDAQ:VCSA)

laatste update: 12-2022


courtneyk

Beschrijving

Ik geloof Vacasa (NASDAQ:VCSA) is nog steeds veel meer waard dan nu, zoals ik in mijn eerste bericht heb vermeld. Dat gezegd hebbende, zou ik investeerders willen waarschuwen dat VCSA een periode van “winter” zou kunnen doormaken als nee incrementele investeerders zullen de aandelen waarschijnlijk kopen totdat VCSA verbetering in uitvoeringen laat zien. Er is weer veel vraag naar vakanties, omdat mensen graag ergens heen willen. Op de lange termijn is het verhuurbeheerplatform van VCSA nog steeds goed gepositioneerd in de markt, aangezien vakantieverhuur populairder wordt dan hotels en de vraag naar boekingen van huurwoningen via de verschillende distributiekanalen via meerdere kanalen toeneemt

3Q22 beoordeling

Op hoog niveau was mijn scriptie over reisherstel correct en VCSA rijdt erop voort. De scherpe daling van de aandelenkoers na winst is volgens mij het gevolg van een EBITDA-misser veroorzaakt door tegenwind van operationele kosten (meer hieronder).

In zijn winstrapport voor 3Q22 concentreerde het management van VCSA zich op een aantal hoofdthema’s:

  1. In het derde kwartaal van 2022 overtroffen boekingen en inkomsten beide de prognoses, wat een succesvolle afsluiting van het zomerseizoen betekende.
  2. Boekingen vertraagden in oktober en nu wordt verwacht dat de groei van het aanbod tegen het einde van het jaar 2022 zal vertragen.
  3. Het bedrijf zegt dat de slechte prestaties en opmerkingen over de aangepaste EBITDA te wijten zijn aan slecht gebruik van het nieuwe CRM-systeem en de noodzaak om de strategie voor vastgoedgroei terug te verschuiven naar individuele panden.

In het algemeen ben ik van mening dat het belangrijkste beleggersdebat in de subsectoren online reizen en gedeelde accommodatie zich de komende 6 tot 12 maanden zal blijven richten op een combinatie van de groei van de consumentenvraag en het aanbod. Ik ben van mening dat voor VCSA het uitvoeren van groei van het aanbod en het stimuleren van operationele efficiëntie cruciaal zullen zijn om de kredietwaardigheid bij de markten te herwinnen.

Op de lange termijn denk ik nog steeds dat VCSA een solide groeipad heeft, omdat alternatieve accommodaties steeds populairder worden bij consumenten en een groter marktaandeel krijgen, wat een langetermijntrend is in de reisindustrie.

EBITDA-misser werd slecht ontvangen door de markt

Hoewel VCSA de consensus over de omzet met 5% versloeg, voldeed het niet aan de verwachtingen voor de gecorrigeerde EBITDA voor het derde kwartaal met 22%. Ook, zelfs aan de hoge kant, de 4Q Adj. EBITDA-verliesprognose van $ 65-75 miljoen was veel lager dan de consensusschatting van $ 37 miljoen.

Met name pakt VCSA problemen aan met operationele efficiëntie in de gehele kostenstructuur. De prestaties van het S&M-team zijn gedaald sinds de implementatie van het nieuwe CRM-systeem. Hoewel het management optimistisch is dat deze uitdagingen zijn verminderd en dat de productiviteit is teruggekeerd naar pre-technologische niveaus, blijft de toekomst van productiviteitsverbeteringen onduidelijk. Als gevolg van een zwakker dan verwachte groei van het aanbod, dreigende macro-economische tegenwind en operationele moeilijkheden bij het behalen van de gewenste efficiëntiestatistieken van het verkooppersoneel, zijn het tempo en de zekerheid van toekomstige S&M-kostenhefboomwerking vertraagd. Bovendien staan ​​de schattingen van de winstgevendheid op zowel de korte als de lange termijn momenteel onder druk omdat de efficiëntie van het verkoopteam een ​​cruciale factor is bij het behalen van VCSA’s lange termijn Adj. EBITDA-doelstelling van 18-22%.

Ook schaadde VCSA’s overmatige uitbreiding van zijn ondersteunings- en operationele teams het vermogen van het bedrijf om zijn vaste kosten tijdens het kwartaal te benutten. Hoewel er vooruitgang is geboekt om de organisatie op de juiste maat te krijgen en de manier waarop VCSA haar ondersteuningsorganisatie benadert en beheert, te veranderen, is het moeilijk te zeggen wanneer deze kostentegenwind volledig zal zijn verholpen. Ik denk ook dat het moeilijker zal zijn om deze doelen in 2023 te bereiken vanwege de hoge decrementele marges die waarschijnlijk gepaard gaan met dalende ADR’s. Hoewel de macro-economische omgeving moeilijk is en het bedrijf te maken heeft met operationele tegenwind, heeft het management opnieuw gezegd dat het verwacht winstgevend te zijn in termen van aangepaste EBITDA in 2023. Dit toont aan dat het bedrijf enig vertrouwen heeft in zijn vermogen om zijn kostenstructuur op orde te krijgen terwijl we volgend jaar verder gaan.

waardering

Ondanks de ongunstige operationele tegenwind op korte termijn, denk ik dat VCSA veel meer waard is dan het nu is. Mijn model is bijgewerkt om de algemene consensus van lagere verwachtingen voor de komende jaren weer te geven:

  1. De omzetgroei zal in FY23 en FY24 vertragen van de high 20s naar de mid-to-low 20s. Hoewel ik denk dat de kracht van het reisherstel dit kan overtreffen, gebruik ik consensusschattingen om weer te geven wat de markt gelooft.
  2. Ik blijf van mening dat VCSA tegen een hoger veelvoud zou moeten handelen dan nu het geval is, gezien de verwachte groei, de sterke rugwind van de sector en waar peers zoals Airbnb, Bookings en Expedia (EXPE) handel drijven. Maar zolang VCSA zijn groeitraject kan volhouden, hebben we geen sterke buiging in veelvouden nodig om hier goede rendementen te behalen. Als gevolg hiervan ging ik ervan uit dat VCSA zou kunnen terugkeren naar 2x, waar het een paar weken geleden was.

waardering

Eigen schattingen

Overzicht

VCSA is momenteel ondergewaardeerd tegen de huidige aandelenkoers op het moment van schrijven. Over het algemeen denk ik dat VCSA een toonaangevende aanbieder van vakantieverhuur zal blijven en zal profiteren van seculiere wind in de rug. En terwijl we door FY23 gaan, voert de nieuwe CEO, Rob Greyber, veranderingen door in het leiderschap die kunnen resulteren in een verbeterde vraag en bedrijfsvoering.

Plaats een reactie