United Airlines, Moderna, IBM en meer


Een vliegtuig van United Airlines taxiet op 11 januari 2023 op Newark International Airport in Newark, New Jersey.

Kena Betancur AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

United Airlines – De aandelen van United Airlines stegen met 3,5% nadat het bedrijf kwartaalcijfers rapporteerde die hoger waren dan de schattingen van Wall Street voor het vierde kwartaal, wat wijst op een sterke vraag bij hogere prijzen. United boekte een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 2,46 op een omzet van $ 12,4 miljard. Analisten verwachtten een aangepaste winst per aandeel van $ 2,10 en $ 12,2 miljard aan inkomsten per Refinitiv.

Modern – Moderna steeg met 7,5% nadat het farmaceutische bedrijf dinsdag zei dat zijn RSV-vaccin voor 84% effectief is in het voorkomen van ziekten bij oudere volwassenen. Een klinische proef toonde ook geen zorgen over de veiligheid van het vaccin, dat dezelfde messenger-RNA-technologie gebruikt als de Moderna Covid-19-injectie.

IBM — IBM-aandelen daalden ongeveer 2% vóór de bel nadat Morgan Stanley het aandeel had verlaagd naar een gelijk gewicht van een overwogen rating, en bezorgdheid uitte over een vertragende omzetgroei.

JB Hunt Transportdiensten — Het transportaandeel verloor meer dan 1% nadat de resultaten van het vierde kwartaal niet voldeden aan de verwachtingen van analisten. Door StreetAccount ondervraagde analisten hadden gerekend op een gecorrigeerde winst van $2,44 per aandeel op een omzet van $3,81 miljard. JB Hunt deelde een winst van $ 1,92 en $ 3,65 miljard aan inkomsten.

PNC Financieel — De aandelen van de middelgrote bank daalden premarket met meer dan 4% nadat PNC de belangrijkste schattingen van Wall Street miste. PNC rapporteerde $ 3,49 aan aangepaste winst per aandeel en $ 3,68 miljard aan netto rente-inkomsten voor het vierde kwartaal. Door StreetAccount ondervraagde analisten hadden $ 3,95 per aandeel en $ 3,74 miljard aan netto rente-inkomsten in rekening gebracht. De nettowinst daalde ten opzichte van het derde kwartaal, deels als gevolg van een hogere voorziening voor kredietverliezen.

Interactieve Makelaars — De makelaardij zag de aandelen met 2,5% stijgen na het rapporteren van sterke financiële resultaten voor het meest recente kwartaal. De winst bedroeg $ 1,30 per aandeel, vergeleken met schattingen van $ 1,17 per aandeel, volgens StreetAccount. De aangepaste netto-omzet van $ 958 miljoen was ook hoger dan de schattingen van $ 924,2 miljoen.

Levi Strauss — Het kledingbedrijf zakte 1,7% nadat het door Bank of America was verlaagd van kopen naar neutraal. Het bedrijf uit Wall Street zei dat het een neerwaartse trend van 20% ziet in de schattingen van de winst per aandeel voor de eerste helft van het jaar en is er niet zeker van dat de vraag naar denim in de tweede helft zal verbeteren.

Oatly — De voedselvoorraad steeg met 6,7% na een upgrade door analisten bij Mizuho, ​​daarbij verwijzend naar een verbeterde liquiditeit. Na een moeilijk 2022 zei het bedrijf ook dat Oatly zou moeten profiteren van een veerkrachtige vraag naar plantaardige dranken.

Yeti — Yeti-aandelen daalden met 1,7% nadat Cowen het koelere bedrijf had gedegradeerd tot een marktprestatie van een outperform-rating, daarbij verwijzend naar risico’s voor de consensusgroeiverwachtingen.

Skechers — De aandelen daalden met 2,1% nadat Morgan Stanley Skechers had verlaagd van overwogen naar gelijk gewicht. De bank zei dat de schoenenaandelen in de buurt van de bovenkant van hun historische waarderingsbereik worden verhandeld.

GoDaddy — GoDaddy’s aandeel won ongeveer 4% na een upgrade om beter te presteren dan en lijn bij Evercore ISI. Analisten zeiden dat het bedrijfsmodel van het bedrijf zelfs in een recessie goed stand zou moeten houden.

Correctie: het verhaal is bijgewerkt om de gemiste schattingen van de PNC Financial voor aangepaste winst per aandeel en nettorente-inkomsten weer te geven. In een eerder verhaal werd een van de statistieken die werden vergeleken verkeerd weergegeven.

– Carmen Reinicke, Michelle Fox, Jesse Pound en Tanaya Macheel van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie