Under Armour, Robinhood, Peloton, Lincoln National en meer

laatste update: 12-2022


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op donderdag.

Onder pantser – De aandelen van de atletiekkledingmaker stegen met bijna 12% nadat het bedrijf beter dan verwachte inkomsten voor het laatste kwartaal rapporteerde, samen met een omzet die ongeveer in lijn was met de voorspellingen van Wall Street.

Etsy — Aandelen van het e-commerceplatform stegen met 14,3% nadat het bedrijf derdekwartaalresultaten had gepubliceerd die de verwachtingen overtroffen. Het platform meldde ook meer actieve kopers en verkopers te hebben dan geschat door StreetAccount.

Zillow — Het aandeel steeg 10,5% nadat Zillow’s winst en omzet in het derde kwartaal de verwachtingen overtroffen. Het vastgoedtechnologiebedrijf rapporteerde een winst van 38 cent per aandeel op een omzet van $ 483 miljoen. Analisten ondervraagd door Refinitiv voorspellen een winst van 11 cent per aandeel op een omzet van $ 456 miljoen.

Robin Hood — Aandelen van de handelsapp stegen met 8,2% nadat het bedrijf een kleiner dan verwacht kwartaalverlies rapporteerde, evenals een omzet die de prognoses van analisten overtrof. Beleggers juichten ook toe dat Robinhood de prognose voor de exploitatiekosten voor het volledige jaar verlaagde. Het aandeel staat dit jaar nog steeds zo’n 30% lager.

Kroonbezit — Aandelen van de drankblikjesmaker stegen met 10,4% nadat The Wall Street Journal meldde dat activistische investeerder Carl Icahn een belang van 8% in Crown heeft vergaard, wat hem de op een na grootste aandeelhouder maakt. Deutsche Bank vindt dat beleggers het voorbeeld van Icahn moeten volgen, aangezien het bedrijf een stijging van 45% in het aandeel ziet.

Tal Onderwijs — Het Chinese onderwijsbedrijf zag zijn aandelen met 7,5% stijgen nadat UBS zijn aandelen had opgewaardeerd om van neutraal te kopen. UBS benadrukte Tal’s sterke omzet en verbeterde winstgevendheidsvooruitzichten.

Royal Caribbean — Aandelen wonnen 8,3% nadat Royal Caribbean winst voor het derde kwartaal rapporteerde die de winst- en verkoopprognoses overtrof. De cruise-operator verdiende 26 cent per aandeel, exclusief bepaalde items, op een omzet van $ 2,99 miljard. Analisten verwachtten een winst van 19 cent per aandeel op een omzet van $ 2,97 miljard, blijkt uit gegevens van Refinitiv.

Boeing — Aandelen van Boeing stegen met 6,3%, een dag nadat het bedrijf zei dat het van plan was de productie en leveringen van nieuwe vliegtuigen op te voeren. Boeing verwacht volgens StreetAccount ook een vrije kasstroom van 10 miljard dollar in 2025-2026.

Fortinet — Aandelen daalden met 13,7% nadat Fortinet een factureringsrichtlijn voor het vierde kwartaal rapporteerde die onder de verwachtingen uitkwam. Het cyberbeveiligingsbedrijf overtrof verder de winst- en verkoopverwachtingen, volgens consensusschattingen op FactSet.

Fidelity National Information Services — FIS zakte 28,1% na het missen van winst- en verkoopverwachtingen in het derde kwartaal, volgens consensusschattingen op FactSet. Het bedrijf gaf ook “onder de consensus CY22-richtlijnen” en gaf een voorzichtige kijk op de mogelijkheid van een recessie, volgens een notitie van donderdag van Wedbush na de resultaten.

Lincoln National — Aandelen daalden met 33,2% nadat Lincoln National in het derde kwartaal de verwachtingen van de winst per aandeel miste, ondanks verrassend positief over zijn verkoopprognose. De verzekeringsmaatschappij werd door Morgan Stanley verlaagd van overwogen naar gelijk gewicht, die in een notitie van donderdag zei dat een “buitensporige last van het bedrijf in verband met minder verval in zijn individuele levensverzekeringsactiviteiten” zal wegen op het vertrouwen van beleggers in het aandeel.

Peloton — Het fitnessbedrijf daalde maar liefst 16,1% nadat het een groter dan verwacht verlies voor het recente kwartaal rapporteerde en tegenvallende vooruitzichten voor het vakantiekwartaal deelde. De gerapporteerde omzet van Peloton lag ook onder de verwachtingen van analisten en daalde jaar op jaar met 23%. Het aandeel herstelde zich later om 8,2% hoger te handelen.

Qualcomm — Aandelen van Qualcomm daalden met 7,7% nadat het bedrijf een vooruitzicht voor het eerste kwartaal had gegeven dat onder de verwachtingen viel, daarbij verwijzend naar een zwakke vraag in China en voorraadproblemen. Het bedrijf rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van $ 3,13, in lijn met de verwachtingen van Wall Street. De omzet in het kwartaal bedroeg $ 11,39 miljard, vergeleken met de schatting van $ 11,37 miljard.

Jaar – Aandelen van Roku daalden met 4,6% nadat het streamingplatform zei lagere inkomsten in het vierde kwartaal en een groter verlies te zien dan Wall Street had verwacht. Voor het derde kwartaal verloor het bedrijf 88 cent per aandeel, minder dan een Refinitiv-voorspelling van een verlies van $ 1,28 per aandeel.

Nikola – Nikola-aandelen daalden met 10,9% nadat de fabrikant van elektrische zware vrachtwagens zijn productieprognose voor het hele jaar verlaagde en weigerde zijn prognose voor 2023 te verstrekken. Voor het overige rapporteerde het bedrijf een sterk winstrapport over het derde kwartaal, dat zowel boven- als onderaan de streep klopte.

Zeegevechten — De aandelen stegen met 7,8% nadat Tempur Sealy een beat op de winstverwachtingen voor het derde kwartaal rapporteerde, terwijl ze iets misten op de omzetprognoses. De matrasmaker verdiende 78 cent per aandeel op een omzet van $ 1,28 miljard. Analisten verwachtten dat het bedrijf 75 winst per aandeel zou rapporteren op een omzet van $ 1,29 miljard, volgens consensusschattingen van Refinitiv.

— Michelle Fox, Alexander Harring, Yun Li, Tanaya Macheel, Carmen Reinicke en Samantha Subin van CNBC hebben bijgedragen aan dit rapport.

Plaats een reactie