UBER, PFE, CHGG, DELL en meer

laatste update: 05-2023


Reizigers wachten op een Uber rideshare-voertuig op Los Angeles International Airport (LAX) op 8 februari 2023 in Los Angeles, Californië.

Mario Tama | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de grootste stappen zetten in premarket-handel:

Uber-technologieën — Aandelen stegen bijna 8% na een omzet van $ 8,82 miljard voor het eerste kwartaal, meer dan de $ 8,72 miljard die werd verwacht door analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Het bedrijf voor het delen van ritten boekte ook een aangepast verlies van 8 cent per aandeel, minder dan de 9 cent die analisten hadden verwacht.

Pfizer — De aandelen van de medicijnfabrikant stegen met meer dan 1% in premarket-handel nadat het bedrijf volgens Refinitiv de winst- en omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal had overtroffen, ondanks een daling van 75% in de verkoop van Covid-vaccins ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Chegg – Chegg-aandelen kelderden met 42% in premarket-handel nadat CEO Dan Rosensweig zei dat hij verwacht dat kunstmatige intelligentie “een impact zal hebben op de groei van onze nieuwe klanten.” Chegg publiceerde een zwakke omzetprognose voor het tweede kwartaal. Anders overtrof het online onderwijsbedrijf de verwachtingen van het eerste kwartaal op de bovenste en onderste regel. Naar aanleiding van de resultaten verlaagde Jefferies het aandeel van kopen naar houden.

Dupont de Nemours — Het aandeel daalde bijna 5% in de premarket nadat het bedrijf zwakke verwachtingen had afgegeven voor het tweede kwartaal, waarbij zowel de winst per aandeel als de omzetprognoses onder de verwachtingen van Wall Street vielen. Dupont noemde een vertraging in het herstel van de elektronicamarkt.

Arista-netwerken — De aandelen daalden met 8,5%, ondanks het feit dat het bedrijf de verwachtingen van Wall Street voor het afgelopen kwartaal overtrof op het gebied van top- en bottom-lines en optimistische verwachtingen deelde. De daling kwam toen Arista Networks zei dat het matigende uitgaven en vertragende groei verwacht van zijn ‘cloudtitanen’.

Stryker — De aandelen daalden met 3,3% nadat het bedrijf voor medische technologie waarschuwde dat de jaaromzet en de winst per aandeel ongunstig zullen worden beïnvloed als de wisselkoersen in de buurt van hun huidige niveau blijven. De aangepaste winst per aandeel en omzet voor het eerste kwartaal overtreffen echter de schattingen, volgens Refinitiv.

NXP Halfgeleiders — De aandelen van de chipmaker stegen met ongeveer 5% nadat het bedrijf de verwachtingen van analisten voor de omzet en het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal had overtroffen. Ook de omzetverwachting voor het tweede kwartaal was beter dan verwacht.

Dell-technologieën — Het aandeel voegde bijna 3% toe aan de premarket nadat het door Morgan Stanley was opgewaardeerd van een gelijk gewicht naar overwogen. Het bedrijf uit Wall Street zei te geloven dat de pc-markt een bodem aan het vormen is.

Muntbasis — De aandelen van de cryptocurrency-uitwisseling daalden met 1,4%, na een downgrade van Citigroup die opdoemde regelgevende bedreigingen aanhaalde die de kernactiviteiten zouden kunnen treffen. Het bedrijf merkte ook mogelijke juridische stappen op van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over een kennisgeving van March Wells als een andere tegenwind.

BP De in de VS genoteerde aandelen van de Britse energiegigant daalden met ongeveer 5% nadat het bedrijf de terugkoop van eigen aandelen vertraagde en een verdere terugkoop van eigen aandelen aankondigde van $ 1,75 miljard, na voltooiing van de eerder aangekondigde terugkoop van eigen aandelen van $ 2,75 miljard in april. Volgens Refinitiv overtrof de omzet in het eerste kwartaal echter de verwachtingen van analisten.

HSBC — De wereldwijde bank zag haar aandelen bijna 6% stijgen in de premarket-handel nadat ze winsten over het eerste kwartaal had gerapporteerd die de consensusschattingen overtroffen. Het bedrijf plant ook een aandeleninkoop van maximaal $ 2 miljard na de jaarlijkse algemene vergadering.

Marriot International — De hotelvoorraad steeg met ongeveer 2% nadat Marriott de schattingen op de bovenste en onderste regel voor het eerste kwartaal had overtroffen. Het bedrijf rapporteerde $ 2,09 aan aangepaste winst per aandeel op $ 5,62 miljard aan inkomsten. Door Refinitiv ondervraagde analisten hadden $ 1,84 aan gecorrigeerde winst per aandeel berekend op $ 5,41 miljard aan inkomsten. CEO Anthony Capuano zei in een persbericht dat het opheffen van reisbeperkingen in Azië de groei heeft gestimuleerd.

– Tanaya Macheel, Brian Evans, Samantha Subin, Jesse Pound en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie