Uber, Chipotle, Microsoft en meer in 2023

laatste update: 03-2023


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

Uber zei dat het “momenteel reageert op een cyberbeveiligingsincident” na berichten dat een hacker zijn systemen had gecompromitteerd.

Rafaël Henrique | Sopa-afbeeldingen | Lichtraket | Getty-afbeeldingen

Uber – De aandelen van de ride-hailing-app stegen met meer dan 7% nadat de winst in het vierde kwartaal hoger was dan de schattingen van analisten. Uber verdiende 29 cent per aandeel en versloeg daarmee de schatting van analisten van een verlies van 18 cent, zo bleek uit gegevens van Refinitiv. De inkomsten van Uber voor het kwartaal stegen met 49% op jaarbasis. CEO Dara Khosrowshahi zei dat Uber 2022 afsloot met zijn “sterkste kwartaal ooit”, waarmee hij zijn “sterkste jaar” afsloot.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Chipotle Mexicaanse Grill — Aandelen van de fast casual restaurantketen daalden meer dan 5% door tegenvallende kwartaalresultaten. Chipotle zei dat het zag dat klanten in het vierde kwartaal hun restaurantuitgaven terugtrokken. “Terwijl we rond de feestdagen kwamen, zagen we gewoon niet die pop, dat momentum, dat we normaal zien”, zei CFO Jack Hartung tijdens een telefonische vergadering.

Microsoft — De Xbox-maker steeg met 1,6% nadat het een nieuwe AI-aangedreven homepage voor zijn Bing-zoekmachine had uitgebracht.

Lumen-technologieën Het cloudnetwerkdatabedrijf verloor 17% premarket na het rapporteren van een verlies in het vierde kwartaal van $ 3,1 miljard (inclusief een afschrijving van $ 3,3 miljard aan goodwill), en een aangepaste winst per aandeel van 43 cent versus 51c een jaar geleden. De aangepaste winstverwachting van dit jaar miste StreetAccount-schattingen.

Fortinet — De aandelen van het cyberbeveiligingsbedrijf stegen met 11% nadat het de schattingen van analisten in het meest recente kwartaal met vijf cent per aandeel had overtroffen, volgens StreetAccount.

Onder pantser — De atletiekkledingretailer steeg bijna 8% nadat de winst over het derde kwartaal de verwachtingen had overtroffen. Under Armour verdiende een aangepaste winst per aandeel van 16 cent versus een schatting van StreetAccount van 9 cent. De omzet overtrof ook de schattingen.

TripAdvisor — Het aandeel van de online reisorganisatie steeg met 5% nadat Bank of America het dubbel had opgewaardeerd om te kopen. De bank verwacht een stijging van bijna 60% voor TripAdvisor naarmate consumenten meer reizen boeken.

Enphase-energie Het zonne-energiebedrijf steeg 8,5% nadat het in het vierde kwartaal een gecorrigeerde winst van $ 1,51 per aandeel boekte versus een schatting van $ 1,27, op een omzet van $ 725 miljoen tegen een schatting van $ 707 miljoen, volgens StreetAccount.

Illumina — De aandelen van het biotechnologiebedrijf daalden bijna 3% ten opzichte van de winst in het vierde kwartaal, met een kwartaalomzet van $ 1,08 miljard, een daling van 10% op jaarbasis.

– Fred Imbert, Tanaya Macheel van CNBC, droeg bij aan rapportage

Plaats een reactie