Uber, Chegg, Dell, PacWest, SoFi en meer

laatste update: 05-2023


Nurfoto | Nurfoto | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Uber — De aandelen van de ride-hailing-gigant stegen met meer dan 8% nadat het bedrijf een omzet voor het eerste kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtrof. De omzet voor het kwartaal steeg jaar op jaar met 29%. CEO Dara Khosrowshahi zei dat Uber een “sterke start” van het jaar heeft gemaakt.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Chegg — Het onderwijstechnologiebedrijf kelderde met meer dan 48% nadat het bedrijf zei dat ChatGPT zijn groei schaadde. Chegg overtrof de verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal, terwijl het teleurstellende verwachtingen voor het huidige kwartaal bood.

Icahn Enterprises — Het conglomeraat van Carl Icahn zag zijn aandelen met meer dan 16% dalen nadat de opmerkelijke shortverkoper Hindenburg Research een shortpositie innam tegen het bedrijf, onder meer wegens vermeende “opgeblazen” activawaarderingen.

Dupont de Nemours — De aandelen daalden met 8% na de zwakke vooruitzichten van het bedrijf voor het tweede kwartaal. De aangepaste prognose van de winst per aandeel van 84 cent bleef achter bij de 88 cent die werd verwacht door analisten die door StreetAccount werden ondervraagd, terwijl de omzetverwachting van $ 3,02 miljard lager was dan de verwachte $ 3,10 miljard. Dupont noemde een vertraging in het herstel van de elektronicamarkt.

Arista-netwerken — De voorraad cloudnetwerken daalde met 15,1% nadat het bedrijf zei dat het verwacht dat de uitgaven voor koeling en groeivertraging van “cloudtitanen” zullen afnemen. Toch overtrof het bedrijf de verwachtingen voor het kwartaal en bood het sterke richtlijnen.

NXP Halfgeleiders — Aandelen van de chipmaker stegen meer dan 2% nadat het bedrijf de verwachtingen van analisten voor de omzet en het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal had overtroffen. Ook de omzetverwachting voor het tweede kwartaal was beter dan verwacht.

Dell-technologieën — Aandelen voegden 1% toe nadat ze door Morgan Stanley waren opgewaardeerd naar overwogen van gelijk gewicht. De firma Wall Street gelooft dat de aandelen van het technologie- en pc-bedrijf 25,5% kunnen stijgen vanaf de afsluiting van maandag, aangezien de pc-markt een bodem vormt.

BP – In de VS genoteerde aandelen van de Britse energietitan kelderden 9% na nieuws over vertraagde terugkoop van eigen aandelen. Het energiebedrijf overtrof de verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal.

HSBC — De in de VS genoteerde aandelen van HSBC stegen met 3% dankzij sterke kwartaalresultaten en winstgroei op jaarbasis. De wereldwijde bank kondigde ook een aanstaande aandeleninkoopprogramma van $ 2 miljard aan en herstelde haar driemaandelijkse dividend.

Marriot International — De hotelexploitant steeg met 3,6% na het verslaan van de winst- en omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal, volgens Refinitiv, en het verhogen van de verwachtingen voor het volledige jaar. Het bedrijf benadrukte zijn sterke positie op internationale markten en rapporteerde een stijging van de omzet per beschikbare kamer wereldwijd.

Diamondback-energie — De olie- en gasvoorraad verloor 5,9%. Diamondback boekte een winst per aandeel van $ 4,10, lager dan de consensusschatting van $ 4,33 van analisten die door FactSet werden ondervraagd. Maar het bedrijf wist de omzet nipt te verslaan en boekte $ 1,93 miljard tegen de schatting van de Street van $ 1,92 miljard.

Ondiepten — Het zonne-energiebedrijf daalde 11% als gevolg van een verlaging door Barclays van een gelijk gewicht naar onderwogen. Het bedrijf zei dat het bedrijf dit jaar een dure waardering en risicopotentieel heeft.

Quest-diagnose — De aandelen daalden met 1,7% nadat Bank of America het gezondheidsaandeel had verlaagd van kopen naar neutraal, omdat het zei zich zorgen te maken over de deal met Haystack Oncology.

SoFi — De aandelen van de herfinancier van studieleningen daalden dinsdag met 12%, voortbouwend op hun scherpe verliezen van de vorige sessie. Het bedrijf rapporteerde een dag eerder kwartaalresultaten en voegde $ 2,7 miljard aan deposito’s toe. Leidinggevenden van het bedrijf merkten tijdens een telefoongesprek met investeerders op dat leningen die in het vierde kwartaal zijn ontstaan, minder inkomsten zouden genereren dan eerder werd verwacht dankzij renteverhogingen ondanks een grotere vraag.

Pac West — Aandelen daalden met meer dan 25% toen het faillissement van de Eerste Republiek regionale banken onder druk zette. Westerse Alliantie was een andere achterblijver met een verlies van meer dan 20%.

– Yun Li, Tanaya Macheel, Michelle Fox, Samantha Subin, Brian Evans, Jesse Pound en Mike Bloom van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie