Uber, Abiomed, Peloton, Carvana, Molson Coors en meer

laatste update: 12-2022


Een reiziger wacht op een Uber-rijder op Midway International Airport op 9 mei 2022 in Chicago, Illinois. Uber is van plan de uitgaven en het aannemen van personeel te verminderen in een poging de sterk dalende aandelenkoers van het bedrijf, die dit jaar met bijna 50 procent is gedaald, te vertragen.

Scott Olson | Getty Images

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op dinsdag.

Uber – Aandelen van Uber stegen met 12% nadat het bedrijf een omzet rapporteerde die de verwachtingen van Wall Street overtrof. Het bedrijf gaf ook beter dan verwachte vooruitzichten voor het vierde kwartaal, met een sterke groei van de boekingen en een aangepaste EBITDA van $ 600 miljoen tot $ 630 miljoen. Analisten ondervraagd door Refinitiv verwachtten een gecorrigeerde EBITDA van $ 568 miljoen.

Abiomed – Aandelen van de fabrikant van hartpompen stegen met 50% nadat het bedrijf had aangekondigd dat het had ingestemd met de overname door Johnson & Johnson voor $ 16,6 miljard in contanten. Johnson & Johnson wil de groei van zijn afdeling medische hulpmiddelen stimuleren nadat de plannen voor een spin-off van zijn activiteiten op het gebied van consumentengezondheid volgend jaar zijn voltooid. J&J-aandelen daalden 1%.

Pfizer – Aandelen van de farmaceutische gigant stegen met 3,1% nadat het bedrijf sterker dan verwachte winsten rapporteerde en verbeterde financiële vooruitzichten afkondigde. Pfizer zei dat de sterke vraag naar zijn oudere medicijnen hielp om een ​​daling van de verkoop van zijn Covid-gerelateerde producten te compenseren. Het aandeel staat dit jaar nog steeds ongeveer 19% lager.

Peloton – De aandelen van het worstelende thuisfitnessbedrijf stegen met 6,4% toen zijn producten live gingen op de Dick’s website dinsdag. De aandelen van Dick voegden 2,4% toe.

Vos – De aandelen stegen met 5,2% na de winst van het bedrijf, waaruit bleek dat de gratis, door advertenties ondersteunde streamingdienst de advertentie-inkomsten hielp verhogen.

Molson Coors drank – De aandelen van Molson Coors daalden met 3,2% nadat de biergigant een winst rapporteerde die achterbleef bij de verwachtingen. De brouwer van Coors Light, Miller Light en Blue Moon had in het derde kwartaal een winst per aandeel van $ 1,32, tegen een schatting van StreetAccount van $ 1,35.

Goodyear-band – Aandelen daalden 14,9% nadat de winst van het bandenbedrijf achterbleef bij de verwachtingen, onder meer door hogere kosten en een stijgende dollar.

Amazone – Aandelen van de e-commercegigant verloren 5,5%. Deutsche Bank herhaalde het aandeel als een koop en zei dat het goed gepositioneerd was, maar gaf wel toe dat macro-uitdagingen de advertentiebudgetten schaden.

Carvana — Aandelen stegen met 12,9% nadat JPMorgan Carvana opgewaardeerd had van onderwogen naar neutraal, waarbij het bedrijf en investeerders de risico’s van de verkoper van gebruikte auto’s beter in de hand hebben na de daling dit jaar.

SoFi – Het fintech-bedrijf steeg met 5,3% dankzij een kleiner dan verwacht kwartaalverlies en een omzet die de voorspellingen van analisten overtrof. SoFi gaf ook optimistische richtlijnen en zei dat er in het kwartaal ongeveer 424.000 leden zijn toegevoegd.

Stryker – Het medische technologiebedrijf verloor 4% nadat het zijn vooruitzichten verlaagde als gevolg van inflatie en wisselkoersdruk.

Eli Lilly – De medicijnfabrikant daalde 2,6% nadat het zijn prognose voor het hele jaar verlaagde, daarbij verwijzend naar de sterkere dollar en de toegenomen concurrentie.

Hologic – De fabrikant van medische apparatuur schoot 9,3% omhoog na zijn rapport van kwartaalwinst die boven verwachting was. Hologic gaf ook een sterke outlook uit.

Krantenbudget – De aandelen van het autoverhuurbedrijf daalden met 6,7% ondanks het feit dat Avis de verwachtingen over de kwartaalresultaten overtrof, te midden van een heropleving van het reizen.

Gartner – Volgens StreetAccount steeg het onderzoeksbureau met 7,6% nadat het de winstverwachtingen per aandeel had overtroffen en positieve vooruitzichten voor het hele jaar had afgegeven.

Trex – De fabrikant van terrasplanken en balustrades verloor 8,3% na tegenvallende inkomsten en inkomsten. Trex zei ook dat het de productieniveaus verlaagde en personeel ontsloeg toen de verkoop daalde.

Afgesloten lucht – Het verpakkingsbedrijf zakte met 6,7% na tegenvallende kwartaalcijfers. Sealed Air verlaagde ook de omzetprognose voor het volledige jaar.

Ecolab – Aandelen van het wetenschapsbedrijf verloren 8,9%. De omzet kwam iets boven verwachting uit bij het rapporteren van inkomsten, maar het bedrijf zei dat het negatieve tegenwind verwacht van buitenlandse conversieratio’s die zullen wegen op de vooruitzichten voor het hele jaar.

Deckers buiten – Aandelen stegen met 3,7% nadat Bank of America de dekking van Deckers Outdoor herstelde met een koopadvies, en zei dat het schoenenbedrijf een sterke portefeuille van merken heeft onder leiding van Hoka en Ugg die het aandeel zullen helpen beter te presteren.

IDEXX-laboratoria – Aandelen voegden 9,8% toe nadat het bedrijf vooruitzichten voor het hele jaar had gegeven met een winst per aandeel tussen $ 7,74 en $ 7,98 vergeleken met een FactSet-schatting van $ 7,89. De verwachte omzet werd vastgesteld op $ 3,325 miljard tot 3,365 miljard tegen de prognose van $ 3,35 miljard van FactSet.

— Sarah Min, Carmen Reinicke, Tanaya Macheel, Yun LI, Michelle Fox en Jack Stebbins van CNBC hebben verslag uitgebracht.

Plaats een reactie