Twitter plant massaontslagen vrijdagochtend

laatste update: 12-2022


Twitter Inc. begint vrijdagochtend met massale ontslagen, omdat Elon Musk de kosten wil verlagen bij het socialemediabedrijf dat hij vorige week voor $ 44 miljard heeft overgenomen.

In een niet-ondertekende e-mail die eind donderdag naar de 7.500 medewerkers van Twitter werd gestuurd, zei het bedrijf: “In een poging om Twitter op een gezond pad te brengen, zullen we vrijdag het moeilijke proces doorlopen om ons wereldwijde personeelsbestand te verminderen.” Werknemers krijgen uiterlijk om 9.00 uur Pacific per e-mail bericht of ze nog een baan hebben of niet.

“We erkennen dat dit gevolgen zal hebben voor een aantal personen die waardevolle bijdragen hebben geleverd aan Twitter, maar deze actie is helaas noodzakelijk om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren”, aldus de e-mail van het bedrijf.

Het voegde eraan toe dat de kantoren van Twitter zullen worden gesloten en dat de toegang tot de badge zal worden opgeschort “om de veiligheid van elke werknemer, evenals Twitter-systemen en klantgegevens te waarborgen.”

Meer: General Mills, Audi pauzeert Twitter-advertenties, volgt de richting van de site onder Elon Musk

In de e-mail staat niet hoeveel banen zullen worden geschrapt, maar Bloomberg News meldde woensdag dat 50% van het personeelsbestand – ongeveer 3.700 mensen – zou kunnen worden ontslagen.

Afzonderlijk donderdag meldde Reuters dat Musk Twitter-executives heeft opgedragen om $ 1 miljard aan jaarlijkse kostenbesparingen voor cloud en infrastructuur te vinden, naar verluidt dat het bedrijf ongeveer $ 3 miljoen per dag verliest. Bezuinigingen die grote zorgen doen rijzen dat Twitter zou kunnen crashen tijdens piekmomenten, zoals de tussentijdse verkiezingen, vertelden bronnen aan Reuters.

Plaats een reactie