Twitter herlanceert Twitter Blue tegen hogere prijs voor Apple-gebruikers Door Reuters in 2023

laatste update: 02-2023©Reuters. FILE FOTO: Het logo van de Twitter-app is te zien in deze illustratie, genomen op 22 augustus 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

(Reuters) – Twitter Inc (NYSE:) zal maandag een vernieuwde versie van zijn abonnementsservice Twitter Blue opnieuw lanceren tegen een hogere prijs voor Apple (NASDAQ:)-gebruikers, zei het bedrijf in een tweet op zaterdag.

Het bedrijf zei dat gebruikers zich konden abonneren op de vernieuwde service waarmee abonnees tweets kunnen bewerken, 1080p-video’s kunnen uploaden en een blauw vinkje kunnen krijgen na accountverificatie, voor $ 8 per maand via internet, maar voor $ 11 per maand via Apple iOS.

Twitter legde niet uit waarom Apple-gebruikers meer moesten betalen dan anderen op internet, maar er zijn berichten in de media dat het bedrijf op zoek was naar manieren om de kosten die in de App Store in rekening worden gebracht te compenseren.

Twitter had Twitter Blue in eerste instantie begin november gelanceerd, voordat het stopte toen nepaccounts als paddenstoelen uit de grond schoten. Het was toen gepland om opnieuw te lanceren op 29 november, maar werd uitgesteld.

Elon Musk, die Twitter in november voor $ 44 miljard van de beurs haalde, had vorige maand in een reeks tweets verschillende grieven met Apple opgesomd, waaronder de vergoeding van 30% die de iPhone-maker softwareontwikkelaars in rekening brengt voor in-app-aankopen.

Vervolgens beschuldigde hij Apple ervan te hebben gedreigd Twitter uit zijn app store te blokkeren en zei hij ook dat de iPhone-maker was gestopt met adverteren op het socialemediaplatform.

Na een daaropvolgende ontmoeting met Apple-topman Tim Cook tweette hij echter dat het misverstand over het verwijderen van Twitter uit de app store van Apple was opgelost.

Zowel Twitter als Apple hebben niet gereageerd op het verzoek van Reuters om commentaar.

Plaats een reactie