Twee beschuldigd van handel met voorkennis in Kodak voorafgaand aan COVID-gerelateerde leningaankondiging door Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Het Kodak-logo is te zien buiten de Kodak-fabriek in Rochester, New York, 1 januari 2013. REUTERS/Carlo Allegri

Door Jonathan Stempel

NEW YORK (Reuters) – Een voormalig farmaceutisch directeur en zijn neef werden donderdag beschuldigd van handel met voorkennis in Eastman Kodak Co-aandelen op basis van tips dat het bedrijf in het begin van de COVID-19-pandemie een lening van $ 765 miljoen aanging om geneesmiddelen te maken.

Aanklagers zeiden dat de directeur, Andrew Stiles, in dienst was bij een bedrijf dat samenwerkte met Kodak om de federale lening te verkrijgen, en belangrijke niet-openbare informatie over de voortgang ervan doorgaf aan zijn neef Gray Stiles.

Kodak-aandelen werden voor het laatst verhandeld tegen $ 2,62 voordat de geplande lening van de US International Development Finance Corp, of DFC, op 28 juli 2020 werd aangekondigd.

De aandelenkoers steeg binnen twee dagen tot $ 60, een weerspiegeling van de verbazing van investeerders toen het in Rochester, New York gevestigde bedrijf, bekend om camera’s en film, zichzelf probeerde te herscheppen.

Volgens de aanklacht resulteerde de illegale handel in Kodak-aandelen door de beklaagden in winsten van meer dan $ 500.000 voor Andrew Stiles en meer dan $ 700.000 voor Gray Stiles.

De aanklacht beschreef gecodeerde sms-berichten tussen de beklaagden over de lening, inclusief waar Gray Stiles ernaar verwees als “film die we een paar weken geleden hebben verzonden om ontwikkeld te worden”.

Een dag voordat de voorgestelde lening werd aangekondigd, sms’te Andrew Stiles zijn neef ’tmw’, wat Gray Stiles ertoe aanzette te reageren ‘verdomd’, aldus de aanklacht.

Advocaten van de beklaagden reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar. De aanklachten werden aangekondigd door de Amerikaanse advocaat Damian Williams in Manhattan.

Andrew Stiles werd gearresteerd in South Carolina en Gray Stiles werd gearresteerd in Virginia, waar ze respectievelijk wonen.

De beklaagden, beiden 37, werden elk beschuldigd van drie tellingen van effectenfraude en één telling van samenzwering.

Kodak werd niet aangeklaagd. Het heeft gezegd dat de DFC afgelopen april heeft meegedeeld dat de lening niet zou worden verstrekt.

Plaats een reactie