Tuur Demeester: hoe te profiteren van de nieuwe Bitcoin boom cycle

laatste update: 11-2023


In deze aflevering gaan Paul Buitink en Sven Kuijpers in gesprek met Tuur Demeester. Tuur is hoofdredacteur van Adamant Research, zit in het bestuur van de Texas Board Bitcoin Foundation en is adviseur voor Blockstream.

Tuur vertelt over zijn artikel “how to position for the bitcoin boom” waarin hij beschrijft waarom hij een nieuwe boomcycle voor bitcoin verwacht. Verder gaat Tuur dieper in op de aspecten van hard geld en de correlatie tussen geldverruiming en een stijgende koers van bitcoin. Ook worden de risico’s en valkuilen voor bitcoin besproken. Tot slot krijgen we nog een aantal wijze levenslessen mee van Tuur.

Time stamps:
00:00 Introductie
04:47 Verwachting bitcoin
07:40 Goud
09:35 Fractioneel bankieren met bitcoin mogelijk?
19:47 Bitcoin koers
26:53 Adoptie door landen
28:58 Risico’s bitcoin
30:26 Klimaat (ESG) & bitcoin
32:20 Terug naar de basis / levensles

Wilt u aanwezig zijn bij ons volgende evenement?
Koop dan hier uw kaarten:

Overweegt u om goud en zilver aan te kopen?
Dat kan via de volgende website:

Wilt u meer weten over het artikel van Tuur?
Klik dan op de volgende link:

Wilt u het artikel in het Nederlands lezen?
Klik dan op de volgende link:

Twitter:
@Hollandgold:
@paulbuitink:
@jorisbeemsterb:
@SvenKuijpers:
@tuurdemeester:

Let op: Holland Gold vindt het belangrijk dat iedereen vrijuit kan spreken. Wij willen u er graag op attenderen dat de uitspraken die worden gedaan door de geïnterviewde niet persé betekenen dat Holland Gold hier achter staat. Alle uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel door de geïnterviewde en dragen zo bij aan een breed, kleurrijk en voor de kijker interessant beeld van de onderwerpen. Zo willen en kunnen wij u een transparante bijdrage en een zo volledig mogelijk inzicht geven in de economische marktontwikkelingen. Al onze video’s zijn er enkel op gericht u te informeren. De informatie en data die we presenteren kunnen verouderd zijn bij het bekijken van onze video’s. Onze video’s zijn geen financieel advies. U alleen kunt bepalen hoe het beste uw vermogen kunt beleggen. U draagt zelf de risico’s van uw keuzes.

Bekijk onze website: l

21 gedachten over “Tuur Demeester: hoe te profiteren van de nieuwe Bitcoin boom cycle”

  1. Ik denk idd dat je aan de psychideeëntrips moet om te denken dat Bitcoin weer voorbij ATH gaat in een wereld van >5% rente en QT, daar waar deze speculatieve asset alleen van 2008 tot 2021 heeft gewerkt in een wereld van 0% rente en QE.

  2. 29:00 Grootste risico's : AI ontwikkeling die snel en goedkoop de bitcoin blockchain kan vol spammen naar onwerkbare traagheden + Quantum computing die oude wallets met miljoenen BTC kan hacken https://www.youtube.com/watch?v=wlzJyp3Qm7s en natuurlijk de hele klimaat beweging die BTC mining per land zal gaan aanpakken.

  3. Wat heeft tuur gedaan voor reis/ therapie? Kon het niet goed verstaan

  4. De VS is niet het land dat het meest vriendelijkst staat tegenover Bitcoin en crypto. Dus je daar vestigen als Bitcoiner ligt niet 1-2-3 voor de hand. Elke individuele crypto aan- en verkoop en waardestijging- of daling wordt door de IRS belast wat nogal een nachtmerrie is om goed bij te houden temeer foutieve aangiften zwaar bestraft worden.

  5. Geeft mijn maar goud ik geloof totaal niet in een gecreëerde Bitcoin vind maar opgeblazen geheel de gene die er in het begin er mee zijn begonnen zijn er beter van geworden vraag mijn af als je nauw nog instapt dat je niet gewoon het schip in gaat. Bij goud heb je tenminste echt wat in handen. ook denk ik dat de overheden gaan proberen alles rond de Bitcoin gaan dicht timmeren met allerlei wetgeving rond digitale munten ze willen steeds meer controle ook op de Bitcoin.

  6. Top aflevering, veel geleerd van Tuur zijn zienswijze. Bedankt mannen!

  7. Junkie, heeft gebruikt en wordt populair. Wat een sukkeltjes

  8. <>Vandaag € 195k bereikt, hartelijk dank voor alle kennis en nuggets die je de afgelopen maanden naar mij hebt gegooid, ik ben begonnen met 36k Een paar maanden geleden <>

Reacties zijn gesloten.