TSLA, IBM, AXP, KEY en meer in 2023

laatste update: 06-2023


Een bord markeert de locatie van een Tesla-dealer op 19 april 2023 in Schaumburg, Illinois.

Scott Olson | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de grootste stappen zetten in premarket-handel:

Tesla — De fabrikant van elektrische voertuigen tankte ongeveer 7% na het rapporteren van netto-inkomsten en inkomsten die meer dan 20% daalden ten opzichte van vorig jaar. CEO Elon Musk zei dat een onzekere macro-omgeving van invloed kan zijn op de beslissingen van mensen om auto’s te kopen.

IBM — Het technologieaandeel steeg meer dan 1% in premarket-handel nadat het bedrijf een winstmarge rapporteerde. IBM boekte een gecorrigeerde winst van $ 1,36 per aandeel, vergeleken met $ 1,26 per aandeel zoals verwacht door analisten, volgens Refinitiv. De omzet bleef echter onder de verwachtingen, aangezien delen van de infrastructuuractiviteiten van het bedrijf een vertraging vertoonden.

American Express — De aandelen daalden met 1,3% nadat het betalingsbedrijf een aangepaste winst per aandeel van $ 2,40 voor het eerste kwartaal rapporteerde, onder de schattingen van StreetAccount van $ 2,66. De omzet overtrof echter de verwachtingen en kwam uit op $ 14,28 miljard, vergeleken met de verwachte $ 13,98 miljard.

F5 — De aandelen van het cloudgebaseerde softwarebedrijf daalden met ongeveer 7% na een gemengd winstrapport over het tweede fiscale kwartaal. F5 boekte een aangepaste winst per aandeel van $ 2,53 en een omzet van $ 703,2 miljoen. Analisten hadden volgens FactSet-gegevens een winst per aandeel van $ 2,42 en $ 698,4 miljoen aan inkomsten verwacht. Het bedrijf kondigde ook aan dat het zijn wereldwijde personeelsbestand met 620 werknemers, of 9% van het personeelsbestand, zou verminderen.

Bad- en lichaamswerken — Aandelen daalden met 3,7% na een downgrade naar neutraal van overwogen door Piper Sandler. De firma Wall Street zei dat de aanhoudende druk op de marges het opwaartse potentieel beperkt.

Las Vegas-zand — De casino-exploitant voegde 5,5% toe na het posten van een gecorrigeerde winst per aandeel van 38 cent voor het eerste kwartaal, waarmee hij de 20 cent overtrof die werd verwacht van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Het bedrijf overtrof ook de omzetramingen.

AT&T — De telecommunicatiegigant daalde 4,6% na het rapporteren van gemengde resultaten over het eerste kwartaal. De omzet van $ 30,14 miljard miste de schattingen van analisten van $ 30,27 miljard, per Refinitiv. De aangepaste winst per aandeel kwam echter uit op 60 cent, iets meer dan de verwachte 59 cent.

Zions Bancorporation — De aandelen daalden met 4,5% nadat de regionale bank een winst per aandeel van $ 1,33 rapporteerde, wat volgens Refinitiv de verwachtingen van analisten van $ 1,53 overtrof. Zions rapporteerde ook $ 679 miljoen aan netto rente-inkomsten, onder schattingen van $ 687,5 miljoen, per StreetAccount.

DR Horton — Aandelen stegen met bijna 5% in de premarket nadat de huizenbouwer een winst- en omzetstijging rapporteerde voor zijn tweede kwartaal. De winst per aandeel was $ 2,73, tegenover de $ 1,93 die door analisten werd verwacht, per StreetAccount. De omzet kwam uit op $ 8 miljard, vergeleken met de verwachte $ 6,45 miljard.

Alaska lucht — De aandelen van de middelgrote luchtvaartmaatschappij daalden met meer dan 1% nadat Alaska voor het eerste kwartaal grotere verliezen rapporteerde dan verwacht. Het bedrijf verloor een gecorrigeerde 62 cent per aandeel op $ 2,20 miljard aan inkomsten. Door Refinitiv ondervraagde analisten rekenden op een verlies van 48 cent per aandeel op een omzet van $2,19 miljard. Het nettoverlies van Alaska was jaar op jaar vlak.

Key Corp — De aandelen van de financiële dienstverlener daalden met ongeveer 3% na een winst- en omzetmisser in het eerste kwartaal. De bank rapporteerde een winst per aandeel van 30 cent en een omzet van $ 1,71 miljard. Door FactSet geraadpleegde analisten hadden een winst per aandeel van 44 cent en een omzet van $ 1,79 miljard geschat. KeyCorp zei dat de gemiddelde stortingen met $ 2,3 miljard zijn gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

– Hakyung Kim, Jesse Pound en Yun Li van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie