Treasury-rendementen dalen vooruit op belangrijke inflatiecijfers

laatste update: 06-2023


De rente op staatsobligaties daalde vrijdag in de aanloop naar de publicatie van belangrijke inflatiecijfers.

Wat is er gaande

 • Het rendement op de 2-jaars Treasury TMUBMUSD02Y,
  4,497%
  was 4,51%, een daling van 3,6 basispunten. Opbrengsten bewegen in de tegenovergestelde richting van de prijzen.

 • Het rendement op de 10-jaars Treasury TMUBMUSD10Y,
  3,788%
  was 3,8%, een daling van 2,5 basispunten.

 • Het rendement op de 30-jaars Treasury TMUBMUSD30Y,
  3,974%
  was 3,98%, een daling van 1,8 basispunten.

Wat drijft markten

De geprefereerde inflatiemaatstaf van de Fed, de PCE-prijsindex, wordt naar verwachting om 8.30 uur Eastern Time gepubliceerd, naast cijfers over persoonlijk inkomen en consumentenuitgaven.

“De voor de hand liggende potentiële katalysator is de komende kern-PCE-index. Als we toevallig een zachtere lezing van deze belangrijke inflatiemeter zien, zou dit een deel van de harde praat over tarieven die we onlangs van Fed-functionarissen hebben gehoord, kunnen compenseren en wat stoom uit de Amerikaanse dollar kunnen halen, “zei Tim Waterer, hoofdmarktanalist bij KCM Handel.

Door The Wall Street Journal ondervraagde economen verwachten dat de kern-PCE-prijsindex met 0,3% zal stijgen, wat een stijging van 4,6% op jaarbasis zou zijn.

Traders kijken ook naar de stand van de onderhandelingen over het schuldplafond. Analisten van Goldman Sachs zeggen dat de kans het grootst is dat de deal laat op vrijdag of zaterdag wordt aangekondigd. Ze kenden een kans van 80% toe op een volwaardige deal en een kans van 10% op een patch op korte termijn.

Plaats een reactie