Toyota zegt dat het Yaris-model veilig is in Thailand na bezorgdheid over de veiligheid van Reuters

laatste update: 06-2023©Reuters. FILE FOTO: Een Toyota-logo is te zien bij een Toyota-dealer in Zaventem, België, 25 november 2022. REUTERS/Johanna Geron

BANGKOK (Reuters) – Japanse autofabrikant Toyota Motor (NYSE:) Corp heeft de verkoop van zijn Yaris ATIV stopgezet, maar het voertuig is veilig en het bedrijf dringt er bij alle betrokken partijen op aan om mee te werken aan inspecties en onderzoeken, zeiden hoge functionarissen maandag.

Tijdens een persconferentie in Bangkok zei de CEO van Toyota voor Azië, Masahiko Maeda, CEO van de regio Azië, dat de voertuigen die klanten gebruikten veilig waren en dat het voertuig een kwaliteitsauto was. Maeda zei dat er problemen waren met de druk in de fabriek en de tijdsdruk om de auto te produceren.

Daihatsu, een dochteronderneming van Toyota, had een deel van de deur gemanipuleerd bij veiligheidstests bij zijdelingse aanrijdingen voor zo’n 88.000 kleine auto’s, waarvan de meeste onder het merk Toyota werden verkocht, zeiden de bedrijven vorige week.

Plaats een reactie