TOP 5 AANDELEN VOOR DE LANGE TERMIJN IN 2021!

laatste update: 05-2022


Wat zijn goede aandelen voor de lange termijn? In deze video ga ik 5 aandelen bekijken die een goede toekomst hebben en zeker gaan stijgen in prijs!
Walmart is een Amerikaanse supermarktketen met meer dan 11000 winkels in 28 landen. Een groot deel van de winkels staat in Amerika en dat is ook het land waar het bedrijf het meeste aan verdient. Walmart is een bedrijf dat al lange tijd bestaat en al jaren consistent winst maakt. De reden dat ik denk dat dit bedrijf en daarmee de aandeelkoers gaat groeien is de visie van het bedrijf. Walmart heeft een uitgebreide visie en opereert in meerdere markten tegelijk. Het bedrijf breidt steeds verder uit met hun winkels in verschillende landen. Maar daarnaast groeit het bedrijf ook sterk op gebied van ecommerce. Walmart heeft in India al een groot e-commerce bedrijf overgenomen voor 16 miljard. Door strenge regels van de overheid is het voor Amazon heel lastig een machtspositie te grijpen in India en aangezien India meer dan een miljard inwoners heeft met een groeiende welvaart is Flipkart het overgenomen bedrijf, een mooie markt met nog veel potentie. Walmart is actief in China, India en zelfs in Afrika. Dit zijn grote landen met ontzettend veel inwoners en een groeiende economie, dit zorgt voor meer vraag naar kwalitatief eten en hier kan Walmart gigantisch van profiteren. Ik denk dat Walmart een zeer goed aandeel is om een aantal jaar vast te houden. Het bedrijf maakt nu zo’n 500 miljard omzet met een winst van 14 miljard. Als Walmart zich sterk weet te verstigen in de Aziatische landen dan geloof ik zeker dat de omzet over een 6-10 jaar zeker naar de 1000 miljard kan gaan en aangezien de koers vaak harder stijgt dan de omzetten kun je hier weleens een mooi rendement op maken.

Het tweede aandeel is Abbvie. Dit is een aandeel die ik zelf ook in mijn portfolio heb. Abbvie is een groot farmaceutisch bedrijf die voornamelijk geld verdient aan de ontwikkeling en verkoop van medicijnen. Waarom ik denk dat dit een goed aandeel is vanwege een aantal simpele factoren. Mensen worden over het algemeen steeds ouder, maar ook al worden we steeds ouder de kosten daarvan worden ook hoger. Als mensen ouder worden hebben ze meer gezondheidszorg nodig en vaak ook meer medicijnen. Er zijn steeds meer mensen wereldwijd die last hebben van obesitas, overgewicht en daarmee ook van diabetes. Abbvie verdient veel geld aan de verkoop van geneesmiddelen tegen diabetes, een markt die al heel groot is en alleen maar groter gaat worden. Maar buiten de externe factoren ben ik ook erg tevreden over de cijfers van Abbvie. Ze hebben een prima balans en hebben goede winstmarges. Ze hebben daarintegen wel een grote schuld van 84 miljard dollar, maar dit is in verhouding tot de assets nog te veroorloven, bij Abbvie maak ik mij niet zo druk om de schuld aangezien het bedrijf zich in een goede markt bevind waarin ze niet zo makkelijk verdreven kunnen worden. Op naar het 3e aandeel.

Het derde aandeel van deze video is The Walt Disney Company. De meeste mensen kennen Disney van hun parken, films en van hun bekende figuren zoals Michey. Maar er is nog veel meer waar de entertainment gigant zijn geld mee verdient. Zo bezit Disney onder andere Pixar, Marvel en Lucasfilm movie studio. Ook is Disney groot op TV, zelfs in Nederland. ESPN waar veel voetbalwedstrijden op worden uitgezonden is een onderdeel van Disney. Disney+ is nog een onderdeel van dit bedrijf. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Disney. Het bedrijf weet wat de kijker wilt zien en weet ook waar deze dit wilt zien. Disney+ is een van de snelst groeiende streamingdiensten van dit moment.
DZe hebben de focus op Disney+ gelegd en kijk waar dat nu is. De parken zijn vaak onafhankelijk van de economische situatie, het weet in goede en slechte tijden winst te maken. De crisis van vorig jaar heeft laten zien dat Disney niet onschadelijk is. De omzet van vorig jaar was voor disney ontzettend laag en ze maakte voor het eerst in 5 jaar een verlies van bijna 3 miljard. Nog een reden dat ik denk dat Dinsey een goed bedrijf is voor de lange termijn, is de onafhankelijkheid van een land. Het bedrijf verdient geld in Amerika, Europa en Azië.
Het vierde aandeel die in mijn ogen een sterke toekomst zal hebben is Starbucks. Starbucks is een bedrijf dat wereldwijd bekend is geworden door hun koffie en lekkernijen. Het bedrijf is wereldwijd ontzettend bekend en heeft maar liefst 32000 koffiewinkels over de hele wereld. In mijn ogen

Let op: Ik ben geen financieel adviseur en geef geen financieel advies in deze video’s!

Lijkt je dit interessant? Abboneer en laat een reactie achter!

7 gedachten over “TOP 5 AANDELEN VOOR DE LANGE TERMIJN IN 2021!”

  1. Zeker mooie aandelen. Alleen zijn Disney, Starbucks en Visa erg overgewaardeerd. Als je tegen de huidige koers koopt, is de kans aanwezig dat je behoorlijk lang weinig tot geen rendement maakt. Wellicht zelfs verlies.

  2. Interessante video alweer! Klein vraagje… is het interessanter om Amerikaanse aandelen op de Amerikaanse beurzen te kopen? Want sommige kan men ook op Europese beurzen kopen…. Is er een verschil? Wat is het interessantste? Dank voor je antwoord.

Reacties zijn gesloten.