Tips bij slecht slapen door burnout en stress

laatste update: 06-2023


Met name bij burn-out en stress is de spanning in je lijf zo hoog dat je slecht inslaapt, wakker ligt of gaat piekeren. Daardoor zal het herstel van je burn-out sterk vertraagd worden. Dus hierbij enkele tips voor jou.

Belangrijk is dat je in het NU blijft en niet nadenkt over de gevolgen van slecht slapen. Je grootste angst is dat je de volgende dag niet fit bent en niet kunt concentreren. Daardoor raak je in paniek en slaap je nog slechter of helemaal niet meer.

Concentreer je op het goede gevoel van slapen. Stel je voor dat je heel makkelijk inslaapt en doorslaapt. Stel uitsluitend oplossingsgerichte vragen aan jezelf die je hierbij helpen.

—————–

Jos Verheijden Consult Burnout & Business Coaching
Tel: 0408446924
Website:

Mijn naam is Jos Verheijden en ik ben Senior Burn-out & Business Coach. De meeste van mijn cliënten zijn MKB-ondernemer, directeur of zelfstandig. Ik ben persoonlijk ervaringsdeskundig met burn-out, sociale angsten, trauma, gezondheidsproblemen, onzekerheden en tegenslagen. Uit eigen ervaring en na 20 jaar coachen weet ik exact wat wél en wat niet werkt. Het voordeel voor jou is dat je jezelf een hoop tijd en gedoe kunt besparen en je heel gericht, veilig en vertrouwd aan jezelf kunt werken.

—————–

Lees ook mijn blog over burn-out:

Abonneer je op mijn YouTube kanaal:
Burn-out Coaching:
Business Coaching:
Personal Coaching:
/

11 gedachten over “Tips bij slecht slapen door burnout en stress”

  1. Fijn uitgelegd in jip en janneke taal. Zo snappen jongeren het ook

  2. Wat een zinloos filmpje dit. Wat is je boodschap nu eigenlijk?

  3. Tja. Als je flink overspannen bent, bestaat er nu juist geen zachtheid. Dan kun je zoeken wat je wilt. Het kostte mij een half jaar om me weer enigszins rozig en zacht te gaan voelen. Onzinnig advies dus. Nooit zelf overspannen geweest, denk ik?

  4. Ik ben nooit moe heb stres en angst 4 dagen al niet geslaapen 2 uurtje maar nu gebruik ik temazepam van huis arts en loop nu ook bij mdr terapy

  5. Jos ik zit met het een freeze agv.burn-out : ik bevries echt met hypothermie 34 en 33 graden

  6. Ik heb het afwisselend. Veel slapen overdag en snachts veel wakker en eng dromen.

  7. Ik heb vooral moeite met doorslapen. Inslapen lukt en dan word ik random om 1u of 3u wakker en kom ik niet meer in slaap :/

  8. Ik heb een dochter en die wordt wakker om 3 uur. Vervolgens lig ik de rest vd nacht wakker. Overigens ben ik inmiddels al bang dat ik niet meer slaap. Dit is pas na een recente overspannenheid ontstaan. Wel een goede video, ik werd er slaperig van.

  9. Beetje vage video, je kan ook in de nacht wakker worden door je onstabiele suikerspiegel en hoge cortisol/adrenaline. Dan maakt die mindset niks uit, deze video is beetje vaag.

  10. Plezante zagepiet, wat heb je nu eigenlijk gezegd ? Ik word daar zeer kwaad over… Ik had namelijk een zeer zware B.O. en heb bijna 4 maanden geen oog dichtgedaan. Ik was overprikkeld; één, ik hoorde alles uitvergroot; het kraken van de kleerkast in de slaapkamer of de trap, een kat die buiten miauwde, een hond die in de verte blafte maar het overkwam mij alsof die langs mijn bed stond enz…Twee, waarover u TOTAAL niet spreekt; het "piekeren" tot de waanzin toe. UIteindelijk pieker je over waarom je aan het piekeren bent. Ten derde, je voelt je als mens gekraakt door het werk, door je baas, door je collega's. Je voelt je een loser en een mislukkeling omdat je die B.O. hebt, waarover je dan ook weer gaat piekeren. Een duivelskring. Wat u zegt van dat men zich moet voorstellen dat men in een warm nest ligt om te kunnen inslapen, helpt misschien bij mensen die eens niet de slaap kunnen vatten voor 2 nachten…maar niet bij een B.O… Vergeet het ! .. .Daarbij komen dan nog, ten vierde, de constante fysieke pijnen (dag en nacht) waardoor je niet kan inslapen; geweldige pijnen van de spieren in je nek en de rug alsof een onzichtbare hand je constant bij je nek-en rugvel beet heeft. Je kaakspieren constant gespannen. Als ik u zo bezig hoor en uw filmpjes bekijk, dan ben ik er bijna zeker dat u er nooit één zal krijgen. Met andere woorden, ook na het ook bekijken van de andere B.O.-gerelateerde filmpjes: U kent en begrijpt er niets van maat, sorry. Ten vijfde kan ik je verzekeren dat je na 2 maanden B.O. niet meer je slaapkamer binnen durft te gaan omdat je toch niet kan slapen. Zover gaat die negatieve conditionering.

Reacties zijn gesloten.