TikTok-schermtijdlimiet: wat u moet weten over de nieuwe app-gebruiksregels

laatste update: 03-2023


Tot zover tieners die urenlang door video’s van 10 seconden scrollen: TikTok wil beperken hoeveel tijd jongeren per dag aan TikTok besteden.

Het sociale-mediaplatform, waarvan de ouder het door China gecontroleerde ByteDance is, zegt dat het de komende weken een nieuwe dagelijkse schermtijdlimiet van 60 minuten voor minderjarigen zal introduceren, die bedoeld is om “tieners te helpen hun tijd op TikTok te beheren”, volgens een bedrijfsblogpost op woensdag. Deze wijziging komt op de hielen van verschillende Amerikaanse federale agentschappen die zich aansluiten bij internationale openbare entiteiten om de app te verbieden van overheidsapparaten vanwege veiligheidsoverwegingen.

Zien: De VS en Canada verwijderen TikTok van overheidsapparaten. India, Pakistan en Afghanistan namen eerder stappen.

Dus hier is wat u moet weten over het nieuwe beleid van TikTok en waarom de populaire app voor het delen van video’s zoveel controverse heeft veroorzaakt.

Op wie heeft de nieuwe schermtijdlimiet van TikTok betrekking?

De accounts van alle TikTok-gebruikers onder de 18 jaar worden de komende weken automatisch ingesteld op de nieuwe dagelijkse limiet van 60 minuten van het bedrijf.

“Als de limiet van 60 minuten is bereikt, worden tieners gevraagd een toegangscode in te voeren om verder te kunnen kijken, waarbij ze een actieve beslissing moeten nemen om die tijd te verlengen”, legde TikTok’s hoofd van vertrouwen en veiligheid, Cormac Keenan, uit in de blogpost van het bedrijf. “Voor mensen in onze ervaring onder de 13 wordt de dagelijkse schermtijdlimiet ook ingesteld op 60 minuten, en een ouder of voogd moet een bestaande toegangscode instellen of invoeren om 30 minuten extra kijktijd mogelijk te maken.”

Zal deze wijziging automatisch plaatsvinden?

Ja. Het nieuwe beleid, dat “in de komende weken” zal worden uitgerold, zei het bedrijf, zal automatisch worden toegepast op alle accounts van gebruikers onder de 18 jaar.

Kan je het uitzetten?

Ja. Gebruikers tussen de 14 en 17 jaar kunnen naar hun instellingen gaan en deze tijdslimiet desgewenst uitschakelen. Maar zelfs als de standaardfunctie is uitgeschakeld, wordt de gebruiker gevraagd om zijn eigen dagelijkse limiet in te stellen zodra hij meer dan 100 minuten (een uur en 40 minuten) op TikTok per dag doorbrengt.

“Dit bouwt voort op een prompt die we vorig jaar hebben uitgerold om tieners aan te moedigen schermtijdbeheer in te schakelen; uit onze tests bleek dat dit ertoe heeft bijgedragen dat het gebruik van onze tools voor schermtijd met 234% is toegenomen”, aldus de blogpost. “Bovendien sturen we elke tieneraccount een wekelijkse inboxmelding met een samenvatting van hun schermtijd.”

Waarom de limiet van 60 minuten?

TikTok’s hoofd van vertrouwen en veiligheid, Cormac Keenan, merkte op dat “er geen collectief onderschreven standpunt is over de ‘juiste’ hoeveelheid schermtijd of zelfs de impact van schermtijd in bredere zin”, in de blogpost die de aanstaande verandering uitrolt. Maar hij legde uit dat de app gebaseerd was op actueel academisch onderzoek en overlegde met experts van het Digital Wellness Lab in het Boston Children’s Hospital bij het kiezen van deze limiet.

Het bedrijf zegt dat deze nieuwe veranderingen bedoeld zijn om mensen te laten praten over hun ‘digitale welzijn’.

Leden van Generatie Z (over het algemeen gedefinieerd als iedereen geboren vanaf 1997) brengen meer tijd online door dan de meeste andere leeftijdsgroepen, inclusief millennials, blijkt uit onderzoek. Volgens een rapport van Statista uit 2022 besteedt Gen Z alleen al gemiddeld drie uur aan sociale media, vergeleken met 2,25 uur voor millennials.

En TikTok is het meest populaire socialemediaplatform voor Gen Z en overtreft META, eigendom van Meta,
+6,14%
Instagram evenals Twitter en Snapchat SNAP,
+5,45%.

Naast tieners zullen gebruikers die ouder zijn dan 18 binnenkort de mogelijkheid hebben om hun gepersonaliseerde schermtijdlimieten toe te voegen, als ze dat willen, in de app. Besturingssystemen op toptelefoonmerken zoals Apple AAPL,
+3,51%
en Google GOOG,
+1,85%

GOOGL,
+1,79%
gebruikers ook toestaan ​​app-apparaatspecifieke limieten in te stellen.

Hebben andere socialemediabedrijven grenzen?

Nog in 2022 had Instagram dagelijkse tijdslimieten voor zijn app die gebruikers zelf konden instellen, maar sindsdien heeft het de functie verwijderd, volgens een rapport van TechCrunch.

Snapchat heeft zijn eigen versie van tijdslimieten binnen zijn functies voor ouderlijk toezicht, en dat geldt ook voor YouTube, eigendom van Alphabet.

Waarom verbieden sommige Amerikaanse federale kantoren en internationale regeringen TikTok?

Het nieuws van TikTok komt nu het Europees Parlement, de Europese Commissie en de EU-Raad hebben verboden dat TikTok, wiens Chinese moederbedrijf ByteDance Ltd. de stap heeft gezet om zijn hoofdkantoor naar Singapore te verhuizen, niet op officiële apparaten kan worden geïnstalleerd. Deze overvloed aan waarschuwingen komt bovenop zorgen over cyberbeveiliging, met name met betrekking tot gegevensbescherming en het verzamelen van gegevens door derden.

Mis het niet: Het opstarten van TikTok vanaf overheidsapparaten laat zien dat de VS ‘onzeker van zichzelf’ is, beweert een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken

Verschillende Amerikaanse federale instanties hebben TikTok ook op alle overheidsapparaten verboden, en meer dan de helft van alle Amerikaanse staten heeft TikTok verboden op door de overheid uitgegeven mobiele apparaten. Canada heeft de app ook verbannen van overheidsapparaten.

De verhuizing komt te midden van bredere zorgen over spionage en mogelijke gegevensdiefstal uit China. De Chinese regering reageerde door te zeggen dat de stap de eigen twijfels van de Verenigde Staten weerspiegelde over hun plaats in de wereld.

Plaats een reactie