Tesla, Wynn, Traeger, Amazon en meer in 2023

laatste update: 02-2023


Tesla-laadstations in een autoshowroom in het ochtendlicht. De uitbreiding van de laadinfrastructuur verloopt nog niet zoals gewenst.

Jan Woitas | Foto Alliantie | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Tesla – De aandelen van Tesla daalden met 13% nadat het bedrijf autoleveringen in het vierde kwartaal aankondigde die niet voldeden aan de verwachtingen van Wall Street. De fabrikant van elektrische voertuigen leverde in het vierde kwartaal 405.278 auto’s af, waar de gemiddelde schatting van analisten volgens FactSet rond de 427.000 lag.

Wynn-resorts – Aandelen van Wynn Resorts voegden meer dan 2% toe nadat Wells Fargo de hotel- en casino-exploitant een upgrade had gegeven, waarbij hij zei dat het een aanzienlijke heropeningsmogelijkheid zag en daarbij verwijzend naar China’s stappen naar een volledige heropening. Het telefoontje gaf een boost aan Las Vegas-zanddie ook ongeveer 3% toevoegde. MGM-resorts 1% toegevoegd.

trager — De maker van de houtpelletgrill daalde 8,3% nadat RBC het aandeel had verlaagd naar sectorprestatie van outperform. Het bedrijf zegt te geloven in de positionering van Traeger op de lange termijn binnen de buitenkookruimte, maar zei dat het herstel waarschijnlijk vertraagd zou zijn.

Molina Gezondheidszorg Het zorgbedrijf daalde met bijna 5% ondanks het feit dat het bedrijf zei dat het verwacht dat de inkomsten van California Medicaid zullen verdubbelen onder herziene contracten.

Linde — De aandelen daalden met 3% na een rapport van Reuters dat zei dat Rusland bijna $ 500 miljoen aan activa van het Duitse gasbedrijf bevroor. Linde schortte het werk aan een contract met Russische bedrijven op nadat de Europese Unie sancties had opgelegd na de invasie van Oekraïne.

T-Mobile — Het aandeel daalde met 1,7% na een downgrade naar peer performance van performance door Wolfe. Het bedrijf noemde de vertragende groei binnen de telecommunicatie, terwijl het opmerkte dat T-Mobile “een geweldig verhaal blijft”.

PayPal – Aandelen voegden 4,1% toe nadat Truist PayPal had geüpgraded om te kopen vanuit de wacht, en zei dat de schattingen er nu redelijk uitzien.

Blok – Block steeg maar liefst 7,4% nadat Baird het aandeel had geüpgraded om beter te presteren dan neutraal. Het bedrijf zei dat aandelen toe zijn aan een comeback en zouden moeten profiteren van macrotrends zoals stijgende rentes. Het aandeel gaf die winst later op en was voor het laatst vlak.

Amazone – Aandelen stegen met 1% nadat Loop de e-commercegigant een topidee voor 2023 had genoemd en zei dat het aandeel “goed gepositioneerd is om beter te presteren”.

Coty — De aandelen van het schoonheidsbedrijf stegen met 1,4% nadat ze door Piper Sandler waren opgewaardeerd van neutraal naar overwogen. Een van de katalysatoren is de toenemende blootstelling van Coty aan China, wat herstel in de rug zou moeten toestaan, aldus het bedrijf.

Citigroep — De bankaandelen wonnen 1,4% nadat Bank of America het herhaalde als een aankoop. Het bedrijf zei dat het aandeel een “interessant” risico/rendement heeft voor beleggers die op zoek zijn naar een “herstructureringsverhaal”.

Molson Coors-drank – De aandelen daalden met meer dan 3% nadat Wells Fargo Molson Coors Beverage had gedegradeerd tot onderwogen van gelijk gewicht, en zei dat er “aanzienlijke nadelen zijn voor Street-schattingen in 2023” voor het dranken- en brouwerijbedrijf.

CVS — Aandelen daalden met 1%. Evercore verlaagde de rating van het aandeel naar in lijn van outperform vanwege de waardering.

– Samantha Subin, Carmen Reinicke, Michelle Fox, Jesse Pound, Sarah Min en Tanaya Macheel van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie