Tesla kiest waarschijnlijk tegen het einde van het jaar een nieuwe fabriekslocatie, zegt India ‘absoluut’ een interessante optie door Investing.com

laatste update: 06-2023©Reuters. Tesla (TSLA) kiest waarschijnlijk tegen het einde van het jaar een nieuwe fabriekslocatie, zegt India ‘absoluut’ een interessante optie

Elon Musk, de multi-miljardair CEO van Tesla (NASDAQ:), verscheen dinsdag op de CEO Council-conferentie die werd georganiseerd door de Wall Street Journal. Tijdens het evenement suggereerde hij dat Tesla voor het einde van het jaar een nieuwe fabriek zou kunnen onthullen als onderdeel van zijn wereldwijde expansie.

De CEO gaf geen indicatie waar de nieuwe fabriek zou komen, maar was het met de moderator eens dat India “absoluut” een interessante locatie was. Musk verduidelijkte later echter dat de automaker “momenteel niet op zoek is naar nieuwe locaties”.

Musk probeert al een tijdje de Indiase markt te kraken en heeft begin 2021 zelfs twee dochterondernemingen van Tesla opgericht. Hij stuitte echter op grote hindernissen vanwege de waanzinnig hoge invoerrechten op elektrische voertuigen, die kunnen oplopen tot 100%.

Het land wil dat Musk belooft voertuigen in het land te produceren in plaats van ze te importeren, maar de EV-maker voerde aan dat India eerst de belastingen moet verlagen, zodat het bedrijf de vraag met geïmporteerde auto’s kan testen voordat het zich tot productie verbindt.

Het standpunt van de fabrikant van elektrische auto’s kan echter zijn afgezwakt toen bedrijfsleiders vorige week naar India reisden om voor te stellen een fabriek op te zetten om elektrische auto’s in het land te bouwen.

Volgens Rajeev Chandrasekhar, de vice-minister van Technologie van India, kijkt Tesla “heel serieus naar India als productie- en innovatiebasis”. Hij zei dat Tesla’s interesse verder gaat dan alleen autoproductie, en zei: “Je praat niet alleen over auto’s.” wat wijst op de mogelijkheid dat Tesla bredere kansen in India onderzoekt.

Op dit moment heeft Tesla verschillende Gigafactories in de VS en nog twee in Berlijn, Duitsland, en Shanghai, China. Ze kondigden eerder dit jaar ook aan dat ze een fabriek gaan bouwen in Monterrey, Mexico, die in 2024 met de productie begint.

De aandelen van TSLA zijn woensdag tijdens de middaghandel met 2,48% gedaald.

Plaats een reactie