Tesla, Chevron, ServiceNow, Levi Strauss, IBM en meer

laatste update: 02-2023


Een klant tankt op maandag 7 maart 2022 bij een Chevron-benzinestation met prijzen van meer dan $ 4 per gallon in Seattle, Washington, VS.

David Rijder | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen na de bel.

Tesla – De aandelen stegen met 0,4% in volatiele handel nadat de fabrikant van elektrische voertuigen voor het vierde kwartaal inkomsten en inkomsten rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtroffen. De brutomarges van Tesla lagen echter op het laagste niveau van de afgelopen vijf kwartalen.

Chevron — De aandelen stegen met 2,7% nadat de oliemaatschappij een aandeleninkoopprogramma van $ 75 miljard aankondigde.

Service nu — De softwarevoorraad kelderde met 4% nadat ServiceNow zijn laatste kwartaalcijfers bekendmaakte. ServiceNow boekte een winst per aandeel van $ 2,28, waarmee het de prognose van Refinitiv van $ 2,02 per aandeel overtrof. De omzet kwam ondertussen overeen met een consensusschatting van $ 1,94 miljard.

Levi Strauss — Het denimbedrijf steeg met 7% nadat de inkomsten en inkomsten voor het vierde kwartaal boven verwachting waren. Het bedrijf deelde ook richtlijnen voor het hele jaar met een winst per aandeel tussen $ 1,30 en $ 1,40 vergeleken met de schatting van $ 1,35 van StreetAccount.

Las Vegas-zand — De aandelen van de casino-exploitant stegen meer dan 4% nadat Las Vegas Sands zijn laatste kwartaalresultaten bekendmaakte. Het bedrijf verloor 19 cent per aandeel op een omzet van $1,12 miljard. Analisten rekenden op een verlies van 9 cent per aandeel op een omzet van $1,18 miljard. De aangepaste vastgoed-EBITDA van het bedrijf van $ 329 miljoen overtrof echter een prognose van StreetAccount van $ 319 miljoen.

Internationale zakelijke machines — IBM versloeg de kwartaalcijfers en omzetprognoses, maar het aandeel daalde met meer dan 2%. Het management van het bedrijf zei dat het verwacht dat de constante valuta-inkomsten voor 2023 consistent zullen zijn met het mid-single-digit-model. IBM zei ook dat het bijna 4.000 banen zou schrappen, of ongeveer 1,5% van het personeelsbestand.

CSX — CSX rapporteerde winst- en omzetcijfers die de verwachtingen van analisten net overtroffen, maar het aandeel daalde met 0,2%. Het spoorvrachtbedrijf verdiende 49 cent per aandeel op een omzet van $ 3,73 miljard. Analisten geraadpleegd door Refinitiv verwachtten een winst van 46 cent per aandeel op een omzet van $3,72 miljard.

Plaats een reactie