Tesla-bestanden voor $ 776 miljoen uitbreiding van gigafactory in Texas door Reuters

laatste update: 02-2023©Reuters. FILE FOTO: Een weergave toont het Tesla-logo op de motorkap van een auto in Oslo, Noorwegen, 10 november 2022. REUTERS/Victoria Klesty

(Reuters) -Tesla heeft een aanvraag ingediend om zijn gigafactory in Texas uit te breiden met een investering van in totaal $ 775,7 miljoen, zo bleek uit overheidsdossiers, wat een van de grootste uitbreidingsacties markeert sinds de oprichting van de gigafactory van $ 5,5 miljard in Duitsland vorig jaar.

Het is van plan om vijf nieuwe faciliteiten toe te voegen aan de locatie in Austin, waaronder een celtestlaboratorium en een eenheid met de naam “Cathode”, volgens de documenten van het bedrijf op de website van het Texas State Department of Licensing op maandag en dinsdag.

Tesla (NASDAQ:) reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

De uitbreiding in Austin komt dagen nadat Reuters meldde dat Tesla zijn Chinese chef Tom Zhu promoveerde om direct toezicht te houden op de Amerikaanse assemblagefabrieken van de autofabrikant en op de verkoopactiviteiten in Noord-Amerika en Europa.

‘S Werelds meest waardevolle autofabrikant heeft te maken gehad met COVID-gedreven productie- en logistieke problemen in zijn belangrijkste hub in Shanghai, in combinatie met groeiende vraagproblemen.

Tesla’s leveringen in het vierde kwartaal bleven achter bij de marktramingen. Het bedrijf heeft ook een verkort productieschema in zijn fabriek in Shanghai tot en met januari, waardoor de verminderde productie die in december begon, wordt verlengd, meldt Reuters.

Het bedrijf zal naar verwachting zijn investeerdersdag houden op 1 maart in de fabriek in Austin en zal waarschijnlijk plannen voor uitbreiding en kapitaaltoewijzing bekendmaken.

Tesla heeft ook een gigafabriek in Nevada en een productiefaciliteit in Fremont, Californië.

De lokale krant Reforma meldde in december dat Tesla binnenkort de bouw van een gigafabriek in de Noord-Mexicaanse staat Nuevo Leon zou kunnen aankondigen, met een initiële investering van tussen de $800 miljoen en $1 miljard.

Plaats een reactie