Terwijl het Congres terugkeert, wegen de Democraten af ​​en lopen ze rond de Republikeinen om de schuldlimiet te verhogen

laatste update: 12-2022


Amerikaanse wetgevers gaan maandag weer aan het werk in Washington, DC, na een pauze voor de tussentijdse verkiezingen, en een actie die de Democraten in het Congres overwegen, is proberen de schuldlimiet voor het einde van het jaar te verhogen.

Dat komt omdat de controle over het Huis van Afgevaardigden onbeslist bleef in de nasleep van de tussentijdse verkiezingen, maar de Republikeinen hadden de voorkeur om te winnen, terwijl de Democraten naar verwachting hun greep op de Senaat zouden behouden.

Analisten hebben voorspeld dat Republikeinen die slechts een gedeeltelijke controle over het Congres overnemen, het risico van een confrontatie met het schuldenplafond volgend jaar zouden vergroten, wat de SPX-markten zou kunnen doen rammelen.
+0,23%,
en opmerkingen van de GOP eind oktober versterkten de mening dat partijleiders de kwestie zouden kunnen gebruiken om bezuinigingen af ​​te dwingen.

Dus wat konden de Democraten doen vóór de start van het 118e congres in januari?

“Democraten moeten terugvechten door van deze saaie zitting van het Congres de meest productieve in decennia te maken”, zei de invloedrijke democratische senator Elizabeth Warren uit Massachusetts in een opiniestuk in de New York Times tijdens het weekend.

“We kunnen beginnen met het nu opheffen van het schuldenplafond om te voorkomen dat de Republikeinen volgend jaar onze economie gijzelen”, voegde ze eraan toe

Democraten kunnen de schuldlimiet verhogen “door gebruik te maken van het laatste ongebruikte instrument voor een meerderheidsstemming in de Senaat: de verzoeningswet voor het fiscale jaar 2023”, zei The American Prospect, een progressieve media-outlet, vorige week. Het zei ook dat “de noodzaak om gijzeling van een schuldenlimiet te voorkomen” een prioriteit is die “boven alles uitsteekt”.

In dezelfde geest meldde Roll Call eerder deze maand dat topdemocraten privé de mogelijkheid hebben besproken om het begrotingsverzoeningsproces in de lame-eend-sessie te gebruiken om de schuldlimiet te verhogen.

Andere kwesties die voor het einde van het jaar in actie zouden kunnen komen, zijn het vergunningenpakket van de democratische senator Joe Manchin voor de energiesector XLE,
+1,18%,
evenals een wetsvoorstel dat banken wil beschermen die werken met de cannabisindustrie MSOS,
+4,01%.

Bovendien moet Washington een financieringswet goedkeuren om een ​​gedeeltelijke sluiting van de regering na 16 december te voorkomen, en wetgevers streven ernaar een jaarlijkse defensiewet en handelsgerelateerde kwesties aan te pakken.

Amerikaanse aandelen DJIA,
+0,40%
won maandag, voortbouwend op de scherpe rally van vorige week die grotendeels werd aangedreven door meevallende inflatiecijfers.

Plaats een reactie