Terwijl de Mega Millions-jackpot $ 785 miljoen bereikt, waarschuwt een man voor loterijverslaving in 2023

laatste update: 02-2023


De Mega Millions-jackpot is gestegen tot $ 785 miljoen, waardoor het de zeldzame loterijprijs is die de grens van een half miljard dollar overschrijdt. De volgende trekking is gepland voor dinsdagavond.

Maar voor Adam Osmond dient elke jackpot-ijver alleen als een herinnering aan de duistere kant van loterijen.

Osmond, een inwoner van Connecticut, stopte meer dan tien jaar geleden met het kopen van loten nadat hij ongeveer $ 1 miljoen had verloren aan verschillende spellen, of het nu ging om krasloten of trekkingen. Hij vertelde MarketWatch dat zijn verslaving hem zijn bedrijf kostte (hij bezat twee benzinestations), zijn huis en bijna elke schijn van een normaal leven.

“Als je het hebt over het bereiken van de bodem, heb ik de slechtste bodem bereikt”, zei Osmond, die behandeling zocht voor zijn verslaving. Tegenwoordig werkt hij als accountant voor de huisvestingsafdeling van Connecticut en loopt hij marathons en andere races in zijn vrije tijd.

Het verhaal van Osmond mag dan extreem zijn, het is niet geheel uniek. Experts zeggen dat naarmate staatsloterijen in populariteit zijn gestegen – de gecombineerde omzet is gegroeid van ongeveer $ 59 miljard in 2010 tot bijna $ 90 miljard in 2020 – dat geldt ook voor het aantal Amerikanen dat verslaafd is aan het spelen van de spellen.

Het probleem wordt alleen maar groter als er een grote jackpot is, voegen experts toe. Dergelijke gebeurtenissen leiden onvermijdelijk tot veel berichtgeving en voeden het idee dat het spelen van de loterij een leuk, veilig tijdverdrijf is. En dat ondanks het feit dat de kans om de hoogste Mega Millions-prijs te winnen 1 op 302.575.350 is, wat betekent dat je een grotere kans hebt om een ​​filmster te worden of gedood te worden door een bijensteek.

Aangezien Amerikanen worden verleid om kaartjes te kopen met de mogelijkheid, hoe klein ook, om dat levensveranderende bedrag te winnen, bestaat altijd het risico dat sommigen verslaafd raken aan de loterij, zeggen experts. En degenen die al verslaafd zijn, worden misschien nog meer gestimuleerd om te spelen.

In totaal hebben ongeveer 2 miljoen Amerikaanse volwassenen een ernstige gokverslaving, terwijl nog eens 4 tot 6 miljoen een licht of matig probleem hebben, volgens de National Council on Problem Gambling.

De jackpotmanie kan er ook voor zorgen dat degenen die herstellen van een gokverslaving terugvallen, zei Keith Whyte, uitvoerend directeur van de nationale raad. Hoe dan ook, zegt hij, loterijkoorts is een vernietigende kracht.

“Het normaliseert gokken,” zei hij.

Het verhaal van Osmond spreekt over hoe verslaving uit de hand kan lopen. Osmond, geboren in Somalië, verhuisde meer dan 35 jaar geleden naar dit land en ging naar de universiteit. Hij begon sporadisch mee te doen aan de loterij – ‘Hier of daar een dollar’, zei hij – maar toen hij in de tankstationhandel ging, kon hij snel en gemakkelijk kaartjes kopen in de winkels die hij bezat, en zijn problemen begonnen.

Osmond merkt op dat hij het meer dan eens goed deed, maar dat voedde zijn verslaving alleen maar. Op een bepaald moment, ongeveer 15 jaar geleden, won hij een prijs van $ 50.000 met een tekenspel. “Ik stopte het hele ding terug” in meer kaartjes, herinnerde Osmond zich. Natuurlijk verloor hij.

Osmond zegt dat hardlopen hem redde van gokken – het diende als een manier voor hem om zijn energie positief te kanaliseren, zei hij. Hij heeft deelgenomen aan meer dan 500 races, waaronder verschillende marathons.

Misschien wel het meest verontrustende aspect van loterijen, zei Osmond, is hun populariteit onder de armen – dat wil zeggen de mensen die het zich het minst kunnen veroorloven om te gokken. Het is een punt dat in veel onderzoek is aangehaald, waarbij in één onderzoek werd opgemerkt dat degenen die minder dan $ 10.000 verdienen per jaar $ 597 (of ongeveer 6% van hun inkomen) aan de loterij uitgeven.

Uiteindelijk vrezen Osmond en anderen dat het probleem niet gemakkelijk zal verdwijnen, vooral omdat staten meer manieren introduceren om de loterij te spelen. Osmond prijst zich gelukkig dat hij de cyclus van zijn loterijverslaving kan doorbreken. En het is echt een cyclus, zei hij: “Elke keer dat je verliest, wil je blijven spelen om je geld terug te krijgen.”

Plaats een reactie